ну то най росте собі бо квітне красиво. а їсти його все єдно ніхто не буде, хіба що гостей пригостити щоб другий раз не приходили)))
таке! то цєнна вєсч! а ви їх на брухт. це теж саме що отії ваші дінаріки та ауреуси переплавити бо їх усе єдно у крамницях не приймають та пиво на них не купиш. отакоєот
Виявилось що це Айва японська Chaenomeles japonica а вона плодоность? а то тут одні дифірамби і варення і компоти, в сиропі. от йома йо, нащо шукав, тре було просто почекати.
Ось воно що! То спеціальнонавчена миша для пошуків навколо корчми.... Якщо то айва, ще й дичка - то такі дуже гарна ягідка! Друга назва - північний лімон. Вона коли дозріє, ріжеться тоненькими скибочками, засипається цукром, й стоїть так у льохові до зими. Потім у кіпячену воду додати, розбовтати - компот виходить пахнющий, кислуватий. Смакота! Мені колись товариш подарував літру отої айви в цукрі. Шкода в нас вона ніц не розповсюджена. Їсти неї свіжою такі неможливо - очі на лоба вилазять, та зуби кліщить ))
Вона дозріває десь у жовтні. Ягідки, чи то яблучка, зеленкувато-жовті, розміром з великого грецького горіха, тільки приплющеного (схожа на приплющене дрібне яблуко) Тверде таке яблучко. Сорти "одомашнені" - розміром за звичайне яблуко. Не такі кислі, але й менш пахнющі.
В мене теж три було, та впала додолу і корова на неї наступила. А в сусіда алкаша взагалі на вулиці вісить латунна лампа 1856 року вся в якихось клеймах і куріцах царських. Казав як не буде за що бухнуть то здасть на цвєт- мет.
усяка річ щось варта. все залеже від того кому вона потрібна. бо от наприкляд мені кухоль є ліше кухоль а оно Аскабан таврічіський вже трьох свиней продав аби тілько кухлів різних накупити. от так само і лямпа. для когось то непотріб а для мене цєнна вєсч. отакоєот. а ви кажете
Лямпа знатна, та ще й досить рідкісна, як на зараз. Й гарно збереглася. Сигнальна залізнична. Я такі тіко на світлинах бачив. Вона може бути звичайною лямпою (виймається сама лямпа), може бути таким-собі обігрівачем для невеличкого приміщення. Дарма Ви соляроую неї годували. То кєрасінка класична, тільки спеціалізована. Де-хто буде "..... як земля колгоспу"