Там і чермету як такого немає.Бляха з даху.КАНЦервні бляшанки зотлівші.алюмінієві бляшанки.пеніцилін.валідоли всякі.І особливо *люмунтівий*дріт.Його якесь стерво палило у вогнищі.і оті шматочки плавленого *люмунтію* верещать в монету.бо мають форму кулі.Ну і *бухарські динарії*.як без них.
пропануєш так якесь село копнути? знімати наприклад сантиметрів 60-70 у глибину і увесь грунт пересіювати.
так мабуть пшінку вязали а потім пораскидували той дріт по всьому подвірї і як сміття палили то і дріт туди трапив. а все тому що люмунію тоді багато було і тим дротом усе підвязували. а ми тепер мучимось через те
У селі народ не дуже багато жив. Якщо копати сплошняком, то в якихось місцях відпочинку народу біля міста. Десь на березі річки, наприклад. Але заняття іще те. Я якось пробував на таке місце зайти. Враження сумні.
та нормально. пан Алекс копає що той сколупатор а якщо його ще трохи і підгодовувати та пообіцяти якогось фіглика у кінці то буде рити що роторний у карєрі без перекурів
В лісі один раз знаходив.А біля води якщо хтось і загубив*рижика*.То вони по травинці переберуть все.
Ага! Орт і шестак, трояк дає такий-же сигнал як і "бухарський денарій", сигнал на латунну гільзу..... думаєш "та-ну його нах копати!", але копаєш і дістаєш хрестик 16-17ст. Отакоєот...
Отож-бо і кажу: мій Шварцлозе , три, глечик ауреусів і "Тигра з Пантерою" десь ще мене чекають .....ну і "зваблива внучка" та сомік одразу засмажений в клярі
Всім доброго! Сьогодні Прощена Неділя, то простіть мене якщо когось зобідив десь чимсь. І нехай вас також Бог простить!
колись ми знайшли таку полянку. Банки, бутилки, слід від авто, золота сережка і поряд використаний презерватив..так натягував що чуть їй вуха не повідривав
Доброго ранку панове, +10С, сонячно, сьогодні на коп, вчора камради без мене поїхали, нічого некопнули сьогодні дубль 2, якто на стоянці скіфів і нема нічого, а акінак? тим більш там корчма чи поштова станція.отакоєот. а пан К і неїздив туди, бо там дєвствено чиста земелька без луних пяйзажей вдалого ранку всім.
Вітаю, шановні. Вчорашній сніг розтав річка вилізла на город і звідти дивиться. В суботу всі крім пана Бека прогуляли: Що в нас сьогодні за графіком? День єнотиків?
у мене такими кульками все засіяно, а люмінявий дріт він просто ВСЮДИ(((( в основному згорнутий кілечками, сигнали гарні соковиті. Коли люмінявий дріт не замкнений у кільце, то ще чути «рохкання» низьким тоном. Та я все одно такі копаю —кілька разів виявились монетоси
Оце думаю може нарубать круглих монетосів зі старих каструль,ото буде їх весело копать на хуторах та корчмах
Вітаю панство зі святою неділенькою! Прошу вибачення у всіх, кого образив умисно чи неумисно. Зате усім добре. І їм і вам. Щодо копу в таких місцях, я би порівняв його з пляжним. Треба все пересівати. Але чорнозем не пересієш. З іншого боку, знахідки неглибоко. Тобто, треба знімати сантиметрів 5 верхнього шару, і повністю передивлятися. Можливо, користуючись якимось решетом.