Нічого не знайшов - ну хіба-що куски кераміки (хоча в тому місці попадаються і кремінні пластини). Ложка нехай ще відкисає до завтра, зарядив фотоапарат, то буду робити фото ложки і кусків сокири (?). Бо сьогодні мусів меліорацією зайнятися - наверху сніг топиться, то мене почало підтоплювати.
Добре заодно пошукаю і кремінь та зроблю фото. Зрештою давно вже хотів поставити кремяні знахідки, а все якось не наважувався.
Зара по ТРК показували сюжет про бімбу часів ДСВ в Львівській області яку знайшли та залишили в лісі чорні орхеолухи, бімбу знищили гарно.
В1таю панство.Сезон в1дкрито!Знах1дк1 сьогодня чи по в1йн1,чи по старовин1,неможу зрозум1ти....Медаль за хоробр1сь Австо угорщина Бронза 1з д1дом Фраником.5 монет.Одна велика дуже давня,бо ничого не написано та не намальовано,2 по 2 геллери,1 лея 1924 року,та 2 динарика один цилий,другий поламаний.Гадаю коп удался!Всим гарних знах1док у новому сезон1!!!!!!!
я якось пішов подихати свіжим повітрям у посадку то там хтось до нас кабанчика вигорнув. грний такий кабанчик чи 122 чи 152мм. канал пройшов . то ми підійшли пачку цигарок на рискалі протягнули щоб світлину зробити та маштаб бів і швидше від того міста двинули. мать він там і поки лежить. отакоєот
Дуже цікаво, в Вас там взагалі клондайк кремянних знарядь.Але я теж троньки підзбирую, вже гарна коллекція підібралась.
неможна бути таким скнарою та спихувати всьо на хвотік. та не бійтесь я тілько подивлюсь і нічого не буду відбирати.
Взагалі-то з усього села, я знаходив крем'яні знаряддя тільки у себе на городі (хоча маю звичку завжди шукати щось у землі), а вище по схилу на півкілометра попадаються "самородки" (забув як правильно називаються) кременя. То схоже, що знаряддя місцевого походження. "Клондайки" то більше на підгірських рівнинах, хоча і по навколишніх селах археологи познаходили і задокументували давні місця кремяних пам'яток (моє так і не знайшли )
В нас таке трапляеться десь близько берегової лінії, я полюбляю десь в таку пору як підтряхне ріля шукати кремнехи.Таким чином вже три топірці знайшов.Один геть древній ше привьязний. А два часів ранньої бронзи.О а ще заготовку на топірця.
https://vk.com/video357145455_456239018 відео з колорадом якому розмісили соску. І прекрасно видно шо ніхто на нього з заду не нападав
та яка різниця з якого брок йому прилетіло, головне що прилетіло добряче. шкода що мало з.І. відео не показує. мене у контагтіку нема а там авторизація тре((((