Що скажете про це фото? На мою думку було дві моделі - із штиком і без. Напевне модель без штика - пізніша.
Доброї ночі комради! Буду вдячний за відповідь в даній темі або в ЛС по цій темі. http://reibert.info/threads/kop-v-karpatax-pidskazhit.507516/ з повагою!
Доброї ночі. Пробігся трохи нічним копом. Результат несподіваний - майже ціла гарда отакого палаша: http://antikweapon.ru/Holodnoe-oruzhie/Rossija--Kavkaz/palash-morskoj-(0112)
я ось що запитати в вас хтів. ми оце днями за манліхери розмовляли то я як ви знаєте теж почав цікавитись ними. так ось лазяючи по нету надибав інфу, нажаль посилання не зберіг бо , ну незберіг. так от до чого я веду. в вас яка прицільна планка? якщо отака горбата то по ній можна взнати під який калібр той манліхер. там коли робили під гостру кулю то ставили нові позначки дістанції на окремій деталі яку приклепували до прицільної планки. то якщо та деталь є то і виходе що манліхер під гостру кулю. ось так повинно виглядати прицільна планка під гостру кулю.
А до моря вид вас далеченько,далеко москаль зайшов.А якшо серьезно то в Карпатах воевали и кронштатские береговые расчеты и Финлянские и пр.,так что офицеры морского ведомства вполне могли быть.Поищите рядом может и хозяина найдете.
Вот планки всех(трех)видов-под 11мм,под8мм с тупым патроном,и 8мм с острым,кроме разницы в градуировке насечек никакой.С боку различить нериально.
А к вам какие претензии?Просто фото с боку может относиться как винтовке с тупой,так и с острой пулей,планки с боку у всех одинаковые,насечки разные.
Хазяїна навряд чи знайду - знахідка на городах за 200 м від моєї хати. Найцікавіше, що на граді є сліди позолоти, а це ознака приналежності (принаймі знайшов таку інформацію) до вищих офіцерів флоту або АВІАЦІЇ РІА. Тому більше ймовірно що загубив льотчик, хоча хто його знає... Спробую пошукати частини, яких не вистачає.
Коль пошла такая пьянка,то закину вот такой Манлихер Автомат Манлихер [ZX_95] от Arms, Art. arm_14129
це не естетично! це вже сучасний вироб в якому нема душі. а мені більш на французського фагота схожий. але все єдно не те. от стара гвинтівка то річ, то естетика.
"Фагот" чи "Тромбон" то не єдиний сучасній "булпап",доречі вони досить сутьево відрізняются за устроєм.