Чим їх у 80 виносили , міношукачами чи з лозою ходили ? Та й у 80 хто ті карти шуберта бачив , обрані десь у ермітажі чи ше яких музеях , скопіювати ті карти теж тоді не було чим . Та й їхати наприклад у 2000тисячні ( почали прилади появлятися , от тіко я тоді жодної людини з приладом в полі не бачив ) з Кійова вибивати корчму в Кіровоградську область . Теж заняття не перспективне , бо й коло Кійова було шо копати , та й зара їхати далеко , спалиш бензину більше ніж того задоволення отримаєш ( а дороги такі шо більше приїздити точне не схочеться ) , а кіко ті мідяки коштують самі знаєте . Щодо аборигенів то найпоширеніший прилад ася 250 рідко в кого фішер5 , а майнлаб то взагалі незнають шо то таке , а ше й всілякими піратами та клонами шукають і шо можна знайти тими приладами теж мать знаєте . Так шо є ще шо на тих корчмах копати .
З таким орієнтиром як курган , і балки і жіпієса не треба , там діла на 20хв і ті 2 корчми знайдуться . Дома по гугл мепс шукається той курган і балка що б знати куди їхати і не блукати , а далі на місці вже металошукачем ті корчми .
Найдуться, якщо вони були. По особистому досвіду( перевіренно не раз) отакі сдвоенні або кілька штук на перехресті....нема там нічого навіть керамікі битої.
в нас цих басень теж є, приїхали типу археологи , десь там жили трипільці чи ще якийсь люд і т.д, копнули скарб . Привезли одного типу напоказать , бо він з археологами був, х. там шо є, видно що ями давнішні зариті і все, ніц в радіусі 2 км нічого нема. А спливають всі оті рарики які білі археологи знайшли дуже просто, сказала партія розорать степ отель до сєль, почали орать, вивернули кераміку, зразу в центр, археологи і т. д.Так і шукали, скіфи і трипільці тим більш черняхи карт немалювали, хоча, один раз на камені якусь бачив, потрібно булоб забрать, тіко важкий.
Ми з напарніком вирішили шо то або якісь передвижні на кшталт табора, або як то кажуть напісалі на бумаге да забилі про оврагі. Е декілько біля мене такіх самих. Декілько разів шукали там і с жепесом і с гугла мотрелі і ніфіга.))
пане kran, що скажете про такий мангальчиг?замість котелка в мене касон є сс, щоб все по феншую було. сьогодні випробовування.
Я дві знайшов , одну майже знайшов ( поле в межах міста і хати прям поруч ) вже пішли гудзики так хазяїн сей зємля прибіг і почав спочатку розпитувати шо я шукаю , а як скзав шо так собі ходжу шо знайдеться те і буде , то він почав казати не тре тут копати йди собі далі . І все по отим позначкам кружечок із стрілочкою догори .
Траба було казати що копаете золото і брульянти( я у такіх випадках, так відповідаю)))). Інтерес худко зникае, бо відразу закрадаеться думка що я трохи приджмілянний, або метеоріта шукаете бачили як він туда впав)