ну майже так.ліпше узяти віск, додати оліфи та троха меленої каніфолі. усе це розтопити на водяній бані а потім намастити та нагріти руків'я, і так разів скілько поки не перестане деревина вбирати в себе ту пасту. залишки стерти вовняним віхтем та ним жеж запалірувати. перед цим можна проморити руків'я спиртовою морилкою. хоча ця паста і так трохи робе деревину темнішою. лляна олія має одну ваду. незавжди полемієзується, дивлячись від виробника, і тому липне довго. звичайно можна і звичайною олією просочити.
взагалі то у художніх сальонах або у крамницях де торгують усяким приладдям для малювання. але ще раз кажу що то льотирея.
я за таким рецептом робив ту пасту і пропитував кольбу на рушницю знайомому. то ефект дуже гарний. та і інше теж пропитане. оліфі потрвбна щоб робити ту пасту більш текучою при нагріванні щоб вона просякала більш глибше у деревину.а каніфоль діє як антісептик. отакоєот
Може воно й так, але мій приядель (приводив лінк його праці) радив при руків"ях робити саме таким чином, а він знається на цій темі як ніхто інший. Тре пам"ятати, що користання з руків"я ножа та кольби є різне - ніж досить довго тримаєеш у руці котра потіє, а з кольбою є трішки інакше.
Однажды утром Штирлиц зашёл к Мюллеру. настроение у Мюллера было мрачное. — Господин группенфюрер, что случилось? Русские уже в пригородах Берлина? — Штирлиц, бросьте ваши дурацкие шутки! Мне приснился страшный сон! Мне приснилась Германия 2016 года! — И что же, там всё так плохо? — Не то слово, Штирлиц! Представляете, у нас в Германии канцлер - баба, министр иностранных дел - пед...аст, на заводах Даймлер-Бенц работают турки, Германия оплачивает долги греков и испанцев. Вместо факельных шествий — гей-парады, мы платим деньги евреям и выполняем команды негра из Америки! Россия воюет с Украиной, а Германия, представьте, Штирлиц — ГЕРМАНИЯ - уговаривает Россию не воевать!!! "Действительно, херня какая-то..." — подумал Штирлиц..
Тута ситуація яка,деревяне руківя чи сказати ручка з буку,зверху покрита лаком а от середина куди ховається лезо гола деревина я от і думаю чогоб туди залити щоб просочити деревину тому що в процесі експлуатації волога зсередини буде робити свою погану справу,якість нинішнього Опінелю не гут,старий який в мене був з 90-тих на кілька кроків вище і деревина була чимось просочена.
Комради в кого е на фіоліті акаунт гляньте який там стан і ціну... http://auction.violity.com/16498925-rannij-shtyk-na-k-98
старт 100 грн, наглядають за лотом 2 людини,залишився 1 день торгів. .... Коп, прошёлся щёткой по металу и местами нажд/бумагой. Крепкий , без глубоких рыхлин. Клеймо в живую просматривается как: 430 SW (могу ошибаться). Деревянные щёчки сгнили. Клинок не точеный.....