Це мабуть просто ролик.Я не знаю чи це фільм взагалі. Пишуть що історія на реальних фактах. В цьому фільмі ось,починаючи з 51 хвилини є епізод Тільки що це за реальний факт такий,не знайду щоб почитати.
Знайшов таке http://inosmi.ru/world/20141225/225159411.html https://ru.wikipedia.org/wiki/Рождественское_перемирие http://www.istpravda.ru/research/1398/
А дідя їм лисого!то моя прерогатива!а вони-можуть но погавкати.на луну.вдень.))))))))))).Слава Йсу!з Вечерею браття!нарешті закінчився самий суєтний день року з його турботами.похрестилося,помолилося,повечеряли.а тепер можна і сюди заглянути<щоб прогул не впаяли ))))))))))>
Спробую я вгадати: не кутя це точно - або риба, або гриби. У нас окремі роди по різному відносяться до споживання риби на Святвечір - одні вживають, інші категорично ні. В моєму селі серед страв обов'яково мають бути консервані сливи. В неурожайні роки їх стараються купити (дістати) незважаючи на витрати.
Дякуємо за прогноз. Ось, відшукав минулорічний. Нехай кожен сам подивиться, та вирішить, наскільки прогноз достовірний. Зауважу лишень, що пан Артборсук складає його більше для свого регіону.
Цього місяця вихидить в канадський прокат кінофільм канадського режисера Яна Ігнатовича "Гіркий врожай", про історію кохання в розпал українського Голодомору 1932-1933 років. Фільм відомий також під робочою назвою «Врожай Диявола». У центрі картини Юрій, хлопчина з козацького роду, який шукає розуміння у своїх діда Івана та батька Ярослава, а також намагається завоювати серце Наталки. Життя парубка змінюється назавжди, коли його родина та земляки стають об'єктом переслідування сталінським режимом. Кошторис фільму $ 21 млн.
Минулого року я складав для кінця року прогноз по "песимістичному" сценарію, що схоже не зовсім справдився. Окрім часу сильних опадів. Щось в природі міняється, тому на наступний рік склав прогноз по більш "оптимістичному сценарію". Побачим як буде цього разу. Цікаво, що сильних опадів не передбачається протягом цілого року. Ну і прогноз звичайно найкраще діє десь в межах 100-150 км. Тому про те, як він справдився найкраще судити моєму найближчому сусіду yaruk.
Гм!якась дивна тенденція виробилась в західних режисерів всюди вписувати історії кохання.буть то війна,голод,табори.малюють,як під копірку.
Ага, кутя - в прозорій коричнюватій тарелі, з горіхами зверху. Я до чого веду - мій лодомерський дідо говорив, що моя турківська бабця неправильно робить кутю. Пшениця не повинна бути зварена нарідко, до однорідної маси. Щось схоже я бачу у пана Опришка.
Знаєте цю страву почали назвиати кутею порівняно недавно - десь в середині минулого сторіччя. А до того в горах її так і називали "пшениця", а оскільки в горах таке збіжжя не родить, то пшениця була доволі дорогим продуктом. Тому напевне і "економили" роблячи кутю рідкою, з великою кількістю цукрової чи медової "сити".
Слава Йсу ! Дивні збіги що до слив консервованих та рідкої пшеничної куті . Я , звісно , нічого не можу сказати що до вподобань та звичаїв , але на сході де я живу ніколи пшениця не була в дефіциті - но ми змалку їли саме рідку кутю на медово-водному сиропі з горіхами та розмоченими сухофрутами , це вже набагато пізніше мама почали робити з узваром та вареним рисом . А от сусіди та родичі завжди робили кутю з рису - чому я щиро дивувався бо ми також мали гроші аби купити рис і смачніша була рисова кутя , але батько забороняв ... Сливи також обов'язково консервовані і чомусь тільки в нас на всю вулицю . Дивно . Ще раз вітаю , йду спати аби з сонцем почати рожествувати - зібралась гарна коляда та маємо більше десяти дворів куди вже запросили господарі .
Христос Рождаєтся! Прогноз п.ArtBorsuk справджувався в нашому регіоні,от тільки під кінець року не виправдався песимістичний сценарій Всім гарно посвяткувати! Хай Різдво з тим завітає, Чого серце забажає. Хай несе у кожну хату Щастя, радості багато, Хай смачна кутя Вам вдасться, Хай в сім’ї панує щастя. Щоб весела коляда В хату радість принесла. Христос рождається!
Славимо його!Всим щастя, добра,миру та злагоди.У нас потеплило-2.Мабудь крещенськи морози спали.Наступне свято Св.Василя-Маланки.То готуэмось,не разслабляэмось!
Всім доброго Різдвяного ранку! В нас сама що не є Різдвяна погода: -5, ледь помітний вітерець, і пухкенький сніжок. Дітвора вчить колядки, дружина порається на кухні щоб гостям стіл накрити, а я як справжній хазяїн лежу на дивані і кнопаю на планшеті на форумі
А мени таки прийдеться попрацювати,у людей сьогодня вихидний,то мабудь буде завал видкриття з 10.00,то ще маю трохив часу.
Ну Ви з казали, що батько був з наших країв. От звідти і спільні традиції. А от щодо слив, то взагалі цікаво, аж наскільки, що допускаю, що хтось із предків міг бути із дуже близьких зі мною країв.