Пане К!!!! Гляньте що робиться!!!https://reibert.info/threads/naxodki-s-punktov-prijoma-metalloloma.183236/page-32#post-7612837
по обуху якщо правильно я висловлююсь 4-4,5 мм,метал скоріш всього болотна руда бо є характерний шурхіт
ну от бачте. тобто відтянути у кузні лезо щоб було широке нема ніякої проблеми. бо товщина в колодоча десь приблизно 4-7 мм. а те що ми зараз знімаємо наждаком коли заточуємо ніж при виготовлені раніш виковувалось у кузні а гострилось вже тільки трохи на точилі, бо і точило було не таке як зараз і привід був ручний. тож тілько направляли щоб лезо було гостре. отакоєот. а ви кажете
це Ви про лямпу,я от вчора під хатою в себе відловив двох пянюг,волокли на тачці на прийомку два металевих столи від стаціонарних хвотозбільшувачів,прикинув що один на хороший верстак піде,а на другий примонтую сверлилку,вага одного десь кіл на 35-40,дав грошів по ціні металу щей мордяки вернуть бо хтіли горіляки,але всерівно напевно пропили
та лямпа гарна хоч і некомплектна. я про те що в естонії тт на переплавку пустили. тим світлинам вже років скільки. а столи то річ гарна. я стаціонарного хвотозбільшувача якось приволок додому, гадав сверлілку з нього зробити але придивився а він слабенький для того діла, то так поки і стоїть напіврозібраний.
Дуже дякую за посилання камрад! Дуже цікаво, що "колєгам" на скупки приносять. Нажадь не бачив ціє гілочки раніше. Доречі, трохи похвастаюсь, десь рік назад мені два "тєла" на скупку приперли цей самовар. Цілий ціленький, тільки по-варварськи носик скрутили бо в торбу не влазив. Я за реставрацію носика заплатив більше, ніж "тєлам" за самовара
а ці шо я забрав варені з профілю 20х40 і товщина стінки3-4 мм але всерівно треба трохи пошаманити ,робити під тумбу,нашивати метал і вага додасться і струменти будуть під рукою,а щей ніжки гвинтові з контрогайками
ну всьо. пропала ваша самоварья. зараз її як побаче Аскобан камуняцький то відразу почне клянчити її в вас
Камради, підскажіть де можна розмістити тему із своїми знахідками з брухту, щоб модери не забанили? Може чердак?
та у знахідках відразу, ну або у хламі якщо там нема нічого такого. як зробите тему то сюди посилання киньте обовязково