це єдиний її недолік. жало тримає довго, ріже з специфічним, хіщним звуком, можна використовувати як ломіка, щось підважити чи віджати.
Вітаю ! На вулиці просто ахтунг , о 7 було -23 , зара -18 , сонячно і тихо , вже чи б вітер який знявся шоб оце неподобство до кацапа видуло . Сніг під гальошами аж стогне , ні людей , ні тварин , ні птахів не видко всі поховалися .
То у Вас калібри- скобі. вісім цифр через тире - то шифр оснастки заводський (внутрішній) В нас на Моторі вживають подібне. Далі йде розмір із допуском який цей калібр контролює. Зазвичай такі скоби роблять із 9ХС, або 60С2. Бувають і маловуглецеві з цементуванням робочої поверхні. Маркування сталі я не побачив ніде. Сталі що навів пан Руслан на ножі не йдуть - вони не гартуються на високу твердість. Взагалі сталі про які написано, що вони для зварних виробив - не гартуються на високу твердість.
Вітаю , зарізаки ! Ножа треба тримати постійно змащеним , останній різ потрібно робити по сальцю і витерти обережно сухою бавовняною серветкою . Коли маєте справжнього ножа а не китайського жабокола "а-ля сільвєстрсталоні" за сто гривнів чи для понтів якусь "вікідуху" , то ніж є ще один огран тіла й до нього треба відповідно ставитись , тобто вчасно виявляти хвороби та лікувати в справжнього професіонала ( гострити , полірувати , змащувати ) або вміти робити то всьо самому , принаймні я завжди коли користуюсь то опісля обслуговую ножа не менш ретельніше чим зброю бо мені то просто приємно . Не залежно чи то просто супернержавійка , чи якісний багатошаровий майстерного виготовлення , гартування та виведення з якісної сталі ніж і відповідає поставленим вимогам та ви вмієте вправно ним працювати та користуватись - ви маєте справжнього друга та помічника на всі випадки . Звісно 90 відсотків "знавців" мають в себе в амуніції досить пристойні та занадто дорогі екземпляри - але вони так ніколи ними й не користувались бо бояться забруднити чи пошкрябати , так то вже не ніж а музейний експонат . Робочий ніж має бути саме ножем . Я так вважаю . А ви хочте рубайте ним дрова та бийте зверху молотками , хочте кидайте в бетонну стіну аби таки лезо луснуло , або поріжте солоні огірочки та запхайте ножа в халяву й потім кажіть на нього шо то лайно бо заіржавіло ...
Доброго ранку, хунта! -17, сонячно....сонячно - а толку з того!Робочий тиждень розпочався.....добре, що хоч на 7 число знову вихідний! Гарного всім дня!
Буде - я подарую.Ось сезон почнеться ,найду и подарую.Бо шо на ножи пишло,що ковали повикуповували.....
Вітаю Всіх! -22,вітра ніц. сталюка,ножикі,це все гарно, мені все не везе з ножиками, то забирали(в юності),то загубив,то мусора може в кого є на падаріть,буду вдячним. сало нема чім на копі різати