ну я погоджуюсь--сам теж сільський після збирання яець по черзі усім класом через декілька років -появилось ось таке диво---Пантера це була моя мрія---і танчики аж в очах рябіло --були часи!!!
прогрес то є звісно добре , але ... зворотня сторона ... Колись моя доня писала на якийсь конкурс роботу про злиття та поглинання компаній і у висновках написала ( жартома чи по-Фрейду ) шо в розвалі радянського союзу винна компанія Майкрософт бо свого часу поглинула радянську "Електроніку" і до тепер користується надбаннями радянських інженерів та конструкторів . І шо цікаво так те як на то всьо реагували освітянські "світила" - вони сприйняли то за дуже правильні висновки й навіть не допертали що то була алегорія і тут я зрозумів шо прогрес зупинився , принаймні доки не виростуть діти й не змінять всьо на краще ... А от чи дійсно то всьо ( унітази , компи , телефони ... ) є краще від чистої води в річці , котру можна було пити прямо з містка , від землі , котрою можна було засипати рани щоби не кровоточили ... ?
Саме так, з-під корови. Хоча склянку ще можу, під закуску. А якщо пан К. десь подінеться за клунею, то я відкрию страшну таємницю - ні я, ні мій малий САЛА не їмо. Не лізе. )( Голодують, але значною мірою від місцевих негараздів. Загальна кількість харчів є достатньою, щоб задурно прогодувати Бангладеш з Африкою. При тому, що до хімізації (при совітах - то період Хрущова, маєте пам"ятати) реально боялися світового голоду саме від тотального дефіцита їжі для нових мільярдів населення.
Краще і гірше - то аспекти досить суб"єктиівні, як говорив Чорний Абдула про наявність/відсутність ножа. Від землі можна було отримати стовбняк, від води - холеру, а сила-силенна людей (всіх класів) гинули без антибіотиків, чи від зараження крові, віспи, жовтухи, туберкульозу та апендициту з поліомієлітом. З одного боку - раніше сім"ї були багатодітними, але багато дітей помирало, а зараз народжується мало, зате і смертність мала. Або так - електрика, то є добре, а от Чорнобиль куди дівати?
А я не можу навіть ложку - мені погано вже від самого запаху свіжого молока. Та і сало вживаю дуже рідко. А курятину взагалі не переношу - теж особливість організму. Але разом з тим надуживання хімією теж може привести до голоду - певні групи організмів (як рослин так і тварин) вже просто не спроможні існувати без постійного "підживлення". Втрачені сорти, які могли виживати в природі.
Як казали колись мудрі римляни: Carpe Diem! Ловіть момент, шукайте хороше в тому що є зараз. Ви кажете що запізнились на 2 століття, а я вважаю що живу в досить цікавий час. В дитинстві нині покойний дід катав на возіі з дерев'яними колесами, в школу пішов при Брєжніві, а інститут закінчив в 1998 році при Кучмі. Купа перемін відбувається на очах. Одне погано, що маємо таких сусідів кацапів, бодай вони всі до одного виздихали. ...але якщо так зі сторони глянути, думаю що через 200 років наші з вами нащадки будуть казати один одному: "Уяви як було нашим предкам класно в кінці 20-го, початку 21-го століття!" Зустрічали 2000 рік, в землі була купа хабара, а не то шо січас все вже викопано...." З такими темпами прогресу, мо в них будуть МДшки, що на глибині до 10м будуть визначати манетто. Монета в землі, а тут тобі на моніторі металодетекторного "мілафона" пише: номінал, рік, стан, фото аверс-реверс-гурт, і ціну визначає. Зразу шукає покупця в Інтернеті, замовляє доставку і оплату. І автоматична лопата сама викопує, передає на реставраційному апарату що сам проводить електроліз чи в мило, чи як йому вздумається. Вам би так було цікаво??? І мені не цікаво. Отож-бо і воно, а Ви кажете!
Маю заперечення та деякі зауваження що до Вашого сприйняття сьогодення . Народжується мало й не помирають бо змалку знаходяться на штучному імунітеті , коли дитинка народжується дуже квола та має просто померти , перепрошую за антигуманні висловлювання , її підтримують на цім світі саме хімією аж доки не зможе само то звірятко боротись за життє ... Потім воно продукує таке ж хворобливе потомство ... Раніше виживали найсильніші й давали життя здоровій нації .
ви оце сидите триндите, колись, колись. що вам зара невистачає, турми? а я ось що вам скажу. поки ви тут тринділи камуняк заборонили. геть. отакоєот, от таке СВЯТО! тепер можна відловлювати тих що залишились камуняки та лупити з них шкіру на бубон.
Так, це знову ж таки різні сторони прогресу. Хоча й тоді не завжди виживали найсильніші - а просто з волі випадку. Так, імунітет це добре, але можна було померти просто від порізаного пальця, коли ніякий імунітет не рятував. Знову ж, не все можна виміряти доцільністю і фізичним здоров"ям. Скажімо, зараз значно збільшилася середня тривалість життя, але (висловлюючись так само) - який з цього гешефт? Навпаки, лише пенсійні витрати.
А мені було б цікаво так копати із таким приладом . Бо зара копаєш і ніц не відомо шо там , мо воп який проклятий , чи фольга а воно пищит як мането . То і вимушений рити всілякий мотлох , бо мона і шось цікаве пропустити . Як на мене то зараз з кожним роком стає все цікавіше . Он я в 2003 закінчував університет то на 5 поверховий гуртожиток був всього один мобільний і один комп стаціонарний , інтернет був тоді ще в інкубаційному періоді . Ні музики ні фільмів ні інформації . Одним баригам на барахолці було добре , бо дурили весь люд і скуповували за дурницю цікаві речі , бо мали паскуди каталоги . Зате зара все добре найшов якесь манеТТо і відразу знаєш шо воно вартує , купувати мона речі не ходячи по тим клятим магазинам . Вже мона славити нинішній час тіко за те шо жонатим чоловікам вже не тре пхатися із дружиною по тім триклятим магазинам . Бо дружина все купує онлайн і гроші ціліші і нерви в чоловіка .
Дуже люблю слухати в дорозі аудіокниги. Особливо коли їдеш в автівці далеко, музика і всілякі політичні новини по радіо надоїли, то ставиш диск з літературним твором і слухаєш в дорозі. Десь пару місяців назад повертаючись з Києва купив диск "Зачарована Десна" Довженка. Там хоч і є всілякі камуняцькі відхилення в сторону, але досить таки непоганий твір. Так ото, до чого веду. Є там уривок, де описана трагедія смерті всіх дітей в сім'ї, крім самого малого Сашка Довженка. Сильно.