І ще пару світлин. Звиняйте , шановні , щось навернуло. Побудова нової церкви відбувалася протягом 5 років (1902 - 1907 р.р.) вона була найпрекраснішою будівлею у селі. Величава споруда з двома куполами підіймалася на двадцятиметрову висоту. Все в цій гармонійній споруді було підкорено пориву до небес : і ребристі об'єми дзвіниці, і башти, і вузькі з кольоровим склом вікна, і позолочені хрести, і вільний політ натхнення. Церква була оперезана цегляною різьбою і малюнками, які відтворювали символи далеких віків. До дзвіниці вели стрімкі сходи. Над площадкою з міцною залізною огорожею на товстій балці висіли дзвони, найбільший з них важив 100 пудів. Прихожани насадили кругом церкви дерев, поставили оградку. В середині церква також вражала своєю красотою. Мінились сріблом та позолотою іконостас та ікони, ще пахнув лаком і фарбами олтар з його царськими воротами, блищав клірос. Все було прикрашене безліччю рушників з дорогими мережками та вишиванками. Першими служителями нової церкви Богоявлення стали : отець Григорій, диякон Семен і дзвонар Родион Терехов (Стрельников). За період Існування церква перемила тяжкі випробування : громадянську війну, жовтневу революцію, сталінський режим, Велику Вітчизняну війну і роки соціалізму. В 30-ті роки вона була розграбована, сплюндрована, дзвони знято. У храмі запанували холод і запустіння. Перед самою війною з нього зробили... сільський клуб. Після війни "носії культури в село" забажали зробити з святого храму будинок культури : пригнали трактор, підпалили купол, знесли дзвіницю, набили гору щебсня - і на цьому "будівництво" закінчилося. Пізніше приміщення перекваліфікували під склад трав'яної муки для птахоферми. Вигляд під час війни Нинішній вигляд Був особисто в цьому селі , розмовляв із місцевими .Люди розповіли що під час війни на дзвіниці були радянські кулеметники . Коли їх вибили і в село зайшли німці , то церкву вони не чіпали. Служби проходили як звичайно. І коли німців вибивали із села то церкву готували до підриву , але чомусь цього не сталося. Цікаво чому?
Щойно дзвонив товариш. Він ті краї добре знає. Трохи не так було : німецькі сапери відмовились підривати церкву Не знаю могло таке бути насправді , але інфа така .Від місцевих я такого не чув.
Мабуть я недодивився,бо поки з дому на машинi до тещi,потiм додому машину у гараж,потiм пiшки знову до тещi.Таки зостанусь тут та зустрiчатиму з родичами дружини.У головi як у Стецька- їсти.А тут ще свiтлини сала.
ну а я якщо не заперечуєте іще троха за столом посиджу та знов до вас припхаюсь. будемо тут застілля продовжувати.
З Новим Роком товариство! Всього найкращого Вам і Вашим близьким! Мрійте, сподівайтесь та перетворюйте свої мрії і сподівання в реальність!
З Новим Роком ! В мене вже хвилин 15 канонада , а іноді наче бомбардування . Чи то ви сусіде вирішили шварцлозе провітрити ?
От цікаво скільки грошей українці витратили на салюти ? Тепер ще сигнелізації витимуть по магазинах , у вікно бачим як машина ДСО їхала їз мигалками .
Всім Західнякам ... та і не тільки ...читаю тему тут і є хороші люди з інших регіонів ... вВСІХ Вітаю З Новим Роком....Щастя ...Здоровя....успіху в пошуках)) до всіх з повагою Руслан
Ото подивився на те нигер сало тай чарчину за комир у мене сало биленьке,с проризю,смачне, з часничком ,цибулькою зайв и Вам того ж бажаю
Під цю мелодію зустрів новий 2014 рік, якось в мене повелось, що вже років з 4 зустрічаю новорічні свята під музику, що лунає постійно. Музика непомітно замінила телевізор.