Взагалі-то виховані копарі спочатку знайомляться з хазяїном землі, та питають дозволу там покопати (якщо земля не загального користування). А за лісапет, може воно й інакше було? Їхала людина собі, та і бачить, у посадці лісапет, а навколо нікого. То вона зацікавилася, стала, і вийшла з посадки, подивитися, де ж хазяїн речі. І тут бачить, що до нього біжить розмахуючи лопатою здоровенний лобуряка, причому явно не пропонувати разом пива попити. Злякався, скочив у машину, та і втік.
З доплатою за лісапет? Хіба що якомусь реставратору німецьких шапок. Але ціна навряд чи Вас порадує. Ось, цілий з бонусом: https://reibert.info/threads/obruch-podshlema-2-nemec-66-58.569715/
сьогодні на копі,знахідки неахті, ще 1924 німецька монета, краніка до самовару знайшов, типер купляти небуду, думаю що на мій 10-ти літровий самий раз. до речі рога знайшов мабуть якийсь копарь загубив.
Ото Ви пане Алекс цікава людина . Приїхав на поле і шо сидіти чекати поки той фермер з"явиться ? Чи йти в рай. чи обл. адміністрацію в земельний відділ і подавати письмове звернення кому належить той чи інший гектар . Взнавши власника шукати його , потім питати чи він сам обробляє те поле , якшо ні то кому здає в аренду , шукати арендатора і вже питати в нього ? То так щоб покопати якесь манеТТо треба буде рік готуватися , вести переписку і зустрічатися з фермерами та власниками землі - то дурне діло . Якби ж на кожному полі була табличка із номером фермера , то звичайно зателефонував би і спитав дозволу . А так бачу поле скошене , переоране чи задисковане то йду собі і копаю . Пару раз виходив на поле і наче чи то культивоване чи шо не зрозуміло , копнув сигнал там посівмат - то зарив ямку , забрав манатки і пішов собі далі . Ага мать так і було . Скажіть мені будь ласка якого шастать в степах по посадкам ? Вірно дрова пиляють і крадуть шо погано лежить , але цього разу не встигли вкрасти .
Він в мене нічого не крав і не погрожував . Просто сказав шо тут копати не тре бо це його поле . Я заради мідяків ціна яким 5-10 грн псувати собі нерви не збираюся . Най там згниє все та й квит , для мене того поля вже не існує та й всі діла . Інше діло те стерво яке хотіло вкрасти лісапету , то фіскарем по писку чи по горбу отрималоб . Ото тре купувати дупельтівку і ходити на коп з дупельтівкою ( вже давно збираюся ) і тоді ніц ніяких дурних питань і намірів ні в кого не буде .
Все багато простіше. Якщо на полі, котре Вас цікавить є людина на тракторі - питаєте за хазяїна в неї. Якщо немає - у людини на тракторі, котра щось робить на сусідньому полі. Якщо це навіть не хазяїн ділянки, котра Вас цікавить, то він його точно знає, бо сусіди по полю завжди контактують між собою. Питаєте № телефону, а далі вже все від Вашої комунікабельності залежить. Можна навіть домовитися, що хазяїн окрім Вас туди нікого іншого пускати не буде. А як робити - вирішуйте самі. То ж так і було як я написав. Той хлопець зараз напевно розповідає дружині тремтячим голосом, що зустрів у полі якогось маніяка, котрий вже навіть лопату приготував, щоби його закопати.