А вы думаете я поступил иначе? Тема то у нас не "то что забирает копарь" а - "будни и побут копаря", т.е. все что попадается копарю и его окружает. Потому и фото с тем что попадается и окружает
Після майже безсонної ночі (грип, температура) і в передчутті завтрашнього виходу на роботу сяк-так витримав до обіду і вирішив, що найкраще грип лікується походом в гори. Після потепління лінія снігу піднялася десь до 800 метрів так що відкрилися нові-старі місця для пошуку. Часу було небагато, але все ж ліки для боротьби з грипом знайдені: 1. Попався відказник манліхера 8х56. Здавалося мала б бути звичайна річ, але мені попався вперше. 2. Ледве не пропустив сигнал (думав зачепив за рослину), але щось зупинило - в результаті перстень із срібла, чогось моєму "температурячому" мозку виглядає, що з середини є залишки якогось напису. Більш точно не допомагає навіть 7-кратна лупа, старість не радість - треба дивитися при денному світлі. 3. На десятки разів пройденому місці цікава знахідка - польський довоєнний гудзик (орел з короною) чітко видно клейма. Завтра якщо вийде сфотографую при денному світлі. По збереженню я б сказав що для землі (точніше букового листя) стан ідеальний. Поки-що в такому стані не можу знайти навіть в Інтернеті. Так-що є стимул на наступний тиждень боротися з хворобою і чекати наступних вихідних.
Здається знайшов подібний до мого гудзик у Pum_purum-a : http://reibert.info/threads/Прошу-подсказать-что-за-поляки-такие.423130/ Корона у моєї зразка 1919 року, але рельєф пір'я у орла інший.
Привіт камради. Пишу з апарату панаВайса пальці не виіщаються в літери ВСім привіт ваш вітер 59 ми на майдані
Выздоравлюйте друже скорише,та радуйте нас новымы знахидкамы.Видказнык якого року?Та про перстень якшо можно докладнише.
Похворіти робота не дасть. Відказник манліхера з клеймом АН 36. Ну а з перстенем заморочка. Єдине в чому я не хочу сумніватися, що матеріал - високопробне срібло. Перстень по типу "шлюбного", діаметром 17-17.5, шириною 4.5 мм. Зовні ушкоджень немає, але всередині інтенсивні сліди обробки чи носіння, тому клейм не видно. В кількох місцях прослідковується щось ніби залишки напису готикою (це якщо включити буйну фантазію) або дефекти виготовлення- замисловаті тріщини (це якщо дивитися більш приземлено). На жаль не можу знайти зарядне від фотоапарата, та і напевне не зміг би зробити пристойне фото внутрішньої сторони... Поки що висновок показує одне - варто звернути увагу на дуже короткі сигнали АСЕ-250, які я зазвичай чомусь пропускав.
АСЕ-дуже загадковый прибор.Якось я викопав за 20 дробинок диаметром по 3-4 см. ,писля цего перестав звертаты увагу на коротки сигналы,але одного разу копнув-оказалось купа мидного дроту-10кг. накопав.Так що не вгадаэш.Потим копав все пидряд,иноди надии справджувалысь.Ще коротки сигналы АСЕ любить выдаваты колы римный метал-типа патроны у абойми-зализо-свенець-латунь,а якшо ще и глубоко ,то в загали непонятно шо пид прибором.
САЛОм алєйкум шановні!!! Як поживаємо? Оце сьогодні один гостинний дядько в селі пустив мене в дуже стару хату. Я наробив купу фото, дивіться і насолоджуйтесь. Ще купив у нього дві фляги - скляну "Уршельский стеклозавод" і Австро-Венгерську "Бруно" 1915. Ну ось власне фото
Пост 8543, фото 1. А що там під сусіком (чи скринею) такого підозрілого кольору і форми ніби мадярська гельма?
Доброго вечора товариству! Судячи з фото - то той дідусь ще той партизан. У консерватора певно інфаркт стався після перегляду фото.