Коли ци страви Ви зкуштували хоч раз запамьятали б на вики а назви ризняться у ризних селах на теренах Украини хоча е и одна назва - Украинська кухня
Справа в тому, що для такої посуди потрібна традиційна українська піч. А в нас почали переходити на так звані "німецькі" печі ще в міжвоєнний період (більш заможні). В 1960-1970 роки коли йшло масове будівництво нових будинків - опалення йшло тільки за "німецьким" зразком. Остання традиційна піч в селі функціонувала до 2007 року. Десь у мене ще є фото того останнього старого будинку (завалився в 2012 році), там напевне і фото печі.
О , Максе хвороба прогресує . Як то мона не впізнати на другому фото САЛА , огірка , вареників із шкварками , пампушок . Соромно , приїздіть до дому , провідайте батьків , родичів і освіжіть у пам"яті . Та й імунітет покращите від тих страшних масковських хвороб .
Ну що, мосьпанство, можу задiлитися маленьким рецептом чим себе нагодувати на скору руку: Берем сиру, не очищену кортоплю (3-4 шт., в залежностi вiд розмiру), миємо, та викладуємо у глибоку тарілку. Зверху накриваємо ще однiєю тарiлкою та запiкаємо 7-10 хв. до готовності у мiкрохвильвiй печi. Потiм дiстаємо, злегка приминаємо кортоплю виделкою, та кладемо на неї дрібно нарізану кубиками ковбаску (я беру для цього пеперонi, з iншою ковбаскою не пробував). Потiм зверху на ковбаску кладемо тертий твердий сир (можна i не тертий, а порiзаний пластiвцями), i ще на 5 хв. до мікрохвильовки.
Це добре , а то я вже почав хвилюватися . Решта то в горщиках , навіть ми тут В Україні і то не бачимо що там у закритих горщиках .
Та тут завжди є можливiсть пiти до українського ресторану та скоштувати будь-якi нацiональнi українськi блюда. А на побутовому рiвнi, звичайно всього цього я не бачу, за вийнятком борща. Сала в моєї родинi теж практично нiхто не їсть.
можете трохи змінити рецепта. візьміть велку картоплину, одна на порцію. помийте, замотайте у фольгу та запікайте, як спечеться ложете на тарель, розрізаєте уздовж, на половинки викладаєте сир тертий, ковбасу, шинку чи іще щось мясне різане невеличкими кубіками, перемішуєте з серединками картоплі, вона гаряча сир розплаве. можна додати іще туди маринованих грибів та маринованої цибулі.
И я вставлю: берём картошку (в мундире,мытую) режем на пополам сверху вырезаем не большое углубление, в углубление кусочек сала,закрепляем кусочки (можно спичкой) выкладываем на тарелку и в микроволновку. Приятного аппетита!
В мене трохи модернізований варіан цієї страви , і потрібно десь годину . Попередньо потрібно поперчити і посолити тонко порізані шматочки сирого м"яса . Хай м"ясо так постоїть поки чиститься бульба . Бульба по можливості береться продовгувата і приплюснута , чиститься і розрізається пополам . З одного боку бульби зрізаємо і робимо плоску частину . Потім нарізаємо САЛА і цибульки кружечками . Беремо деко змащуємо смальцем . Бульбу солимо і фаршуруємо наступним чином . Низ там де зрізана і плоска частина бульби в середину вкладаємо спочатку м"ясо потім цибульки кільце і зверху шматочок САЛА ( щоб жир із сала стікав в середину бульби ) і притискаємо другою частиною бульби , скріпляємо зубочисткою чи сірником . Також важливо щоб САЛО і м"ясо не виступало за межі бульби бо згорить . Начинену бульбу змащуємл зверху смальцем ( щоб була рум"яна і не суха кірка ) . Потім на 40хв в електро духовку . І насолоджуємося неперевершеним смаком .
Так, безумовно у духовцi це буде краще. Але в мене духовка не робить, та й не кожний захоче возитися iз духовкою, щоб на скору руку щось приготувати. А так я, наприклад, прибiг додому, закинув усьо у пiч, так поки миюся - їдьба вже готова!
я недавно придбав пів свинки домашньої (54кг битої ваги), то вийшло 1кг-29грн, хоча на базарі ціни мабуть схожі на Ваші, давно не купував
Всем привет. вот такой экспромт про сегодня : Мороз сковал сырую землю кирка нужна тут а не фишка. Но я силен и я упрям надеждой душу согревая долблю лопатой чернозем пивные пробки выгребая. Пошел снежок но я не сдался все в землю мерзлую вгрызался ну штык ещо и будет клад но нет опять нашол шмурдяк
фотик задуло мокрым снегом и он сказал гав. со злости потянуло на поэзию .жаль написать немогу одни маты
а це все через те що ви не вірно до копу ставитесь. треба було обєктіва салом змастити та самому шматочок з'їсти. тоді і світлини були, і знахідки і всьо чотко(с) було б