Надто тверда земля - гул від лопати йде такий, що сусідські пси думають, що десь поряд кабани риють, треба чекати дощів, щоб розмочили землю.
А нащо тії ямки рити? Ведмеді голодні мають лишитись? Сигнал кольоровий? То залийте в ямку води, за ніч якраз трохи розкисне.
На звук - кольоровий, а що показує Аська не видно ж. Такий же звук давав снаряд чи шрапнельний стакан, але пін показував менші розміри. Ямку закидав - не вистачало, щоб вночі хтось ногу зламав.
люди клади так і ховали. Тоді не було кредиток та карточок банківських. треба було так сховати, щоб можна було доложити або бистро взяти. І не забути де...В лісі ховали на відствні "великої нужди" від дороги. Це коли ви зайдете в ліс і присядете. Ви дорогу бачите, вас-ні. Ну і щоб знак якийсь був. Бо в лісі якщо закопати не під деревом-хрен знвйдете. Ще один прикол, чого мало знаходять клади-патина.Є версія(не моя) що прибор багато окислених монет бачить як одну...по типу цепочки. Хтось пробував звонити цепочку золоту чи срібну? прибор її бачить починає майже впритул.Нє ну якщо цепка з таким хрестом як в Аскота то і глубіннік побачить..
Та ну який клад, яке золото-срібло? Там може бути якийсь ствол, чи ящик з боєприпасами - оце і весь клад післявоєнного періоду. А шукало НКВД такі "клади" з пристрастієм, тому і логічно було закопати десь під дорогою-стежкою.
От все у вас сусіде як не в людей , номерне все та ще й бокового бою - то мать вартує та ваша пукалка як бенелі м4 .
Я от одне в своіх степах замітив . Шо навколо любого кургана обов'язково будуть знахідки чи то кулі , гільзи , мането ну з звичайно с/г мотлох : гайки , болти і всілякі запчастини (наче той трахтор чи сівалка в один край поля доіхала і розпалася ) - трясця іх матері хто такі с/г машини проектував і виробляв як і отому ідійоту шо додумався молочні вироби закорковувати фольгою . Баче нормально прибор окислені манеТТо і сигнал дає чіткий ( аби тіко почастіше натрапляти на ті манеТТо ) , бо чималий шмат чорняку теж спочатку бьє кольоровим , а через секунду другу кидає в чорну шкалу і понятно шо то чермет .
Пане Касіо,ві реставраціею Х О балуетеся,скільки таке безобразіе може коштувать? https://reibert.info/threads/opredelite-stoimost-predmetov.664036/#post-7048942
КУрган - це своєрідна "гора" на рівнині, а людей завжди тягнуло вверх. Я теж вибираю найвищу вершину в окрузі - там безпомилково знахідки будуть.
Нє в мене руки з жопи , по пан Нейтрал7 ( якшо я не помиляюся ) реставрує всілякі ножики . Я манеТТо люблю викопувати , мені краще викопати якусь геть просту манеТТо ніж мішок гільз чи ще яких вопів .
Ну і як своєрідний маяк , курган нікуди не зникне ( могли і клади поблизу курганів ховати - бо орієнтир в степу годі кращий і шукати ) . Я он карти шуберта по курганам і великим балкам орієнтую і співвідношу до місцевості , бо дороги , ліси ( в нас взагалі одні посадки ) населенні пункти мають властивість зникати чи передвигатися на бозна кіко метрів в любий бік ніж на старих картах .
дядько Буч якраз шукає піхви. вчора плякав отакими сльозами що з підносу увели піхви. так що йому запропануйте