Питаю ще раз . Гільзи в бердана були одноразові як у мосінки , чи іх переснаряжали по декілька разів ? Було б цікуво знайти гільзи , вони наче повинні бути великі і латунні .
залізні сигнали траплялись? ґудзик голий чи на ньому щось викарбовано? пошукай там ретельно, не просто ж так лупили у той курган беручи до уваги скорострільність бердана звісно що їх могли переснярядити але це робилось тілько на виробництві де робили набої. в часи перших визвольних гільзи ніхто вже не збирав, інші умови бою були, швиденько налетіли, порубали, постріляли та і далі поїхали. збирати гільзи можна тілько в умовах позиційної війни
Як громадянин я висловив свою позицію, і надіюся, що те саме зробить іще 25 000 громадян України. Враховуючи, що петиція правильна, а такі зміни до КПК дійсно потрібні, то може і буде з того що. А якщо сидіти на дивані, і не намагатися смикати владу, то змін точно не буде. Тим більше, що свою позицію можна висловлювати саме сидячи на дивані. Дай Боже, бо все вже попересихало нанівець. У нас теж захмарило, і щось навіть покапало, але зовсім мало. Разом з тим, хмари не зникли, то надіюся на продовження.
Ой вей , сусіде не будь таким сердитим . Як то Цадик не даст монеТТо , звісно шо дасть . Он дощ іде , земля розмокне , сигнал прибора буде кращий і манеТТо після дощу буде краще шукатися . Та й шоб було багно то тре шоб дощ лив тиждень без перерви на обід і сон , отакоєтавикажете .
Почитайте за Саакашвілі. Він реформатор, але свого часу закрив у тюрми купу багатіів часто по обвинуваченнях притягнутих за вуха, і випустив лише після того, як рідня сплатила до бюджету великі суми. З точки зору реформ і революційноі доцільності це добре і правильно. З точки зору правової держави, якою я надіюся Україна все ж стане, зовсім неправильно. Так що хто зна, як краще.
і ти загрузниш пройшовши тридцять кроків по рилі, такі кізяки поначипляєш на чоботи що і ногою важко буде посунути. з рискальем те саме, поналипає так що і не копнеш. так що сильний дощ то не дуже і добре
Та дощ вже скінчився . Завтра думаю сходити перевірити шматок староі дороги , зара там поле . На старих картах там ніц нема - але мо що трапиться .
Я теж був в тому ярові . Крім пари шматків заліза нічого не було , та й земля там місцями навезена із шматками цегли із цегельного завода який був біля заправки .
Бердан,в мене жменя таких.по між них попадали пльомби,шо я показував,гудзики і монетто.переважно австрія
Поки Консерватор на форумі здається його схрон знайшли : https://reibert.info/threads/pomogite-opredelit.662436/#post-7032291