так то не ті дрова, з ялинок не підходять. казав або граб або горіх треба і щоб не менш ста років. там всьо по дорослому не те що в нас.
ну як то?! порізати, поколоти та у піч. горять добре, жару багато, на таких дровах не те що ноут, всьо літатиме.
У Австро-угорщини з гориха та граба прыклады до Манлихерив робылы та рукоятки для ножив та бойнетив,а також до шанцевого инструменту.
Цікаво. Ніколи не знаходив про використання граба для прикладів. Хоча весь час задаюся питанням про приклади манліхера. По деяких фото виглядає бук. Десь знаходив, що для шанцевого інструменту використовували вільху. Взагалі то в моїй місцевості граб вважається не нейкращим матеріалом для ручного інструменту (за винятком хіба що столярного), старі майстри вважали, що його деревина "парить руку". П.С. Можливо маєте якісь посилання на виготовлення прикладів манліхера? Буду дуже вдячний.
https://www.google.com.ua/search?q=...gPIsoDADg&sqi=2&ved=0CDsQsAQ&biw=1024&bih=672 А про манлихер мабудь у Жука читав.
ЛОЖИ И ПРИКЛАДЫ - Искусство снайпера www.e-reading.co.uk/chapter.php/.../Potapov_-_Iskusstvo_snaypera.htm... Лучшие ложи для очень удачных стволов изготавливаются из ореха, бука илиграба. Древесина этих пород практически не коробится, не трескается и ...
Последнее требование наиболее актуально. Ложа не должна коробиться и трескаться при хранении и эксплуатации. Ложи чаще всего изготавливаются из березовой древесины. Лучшие ложи для очень удачных стволов изготавливаются из ореха, бука или граба. http://www.e-reading.co.uk/chapter.php/1006737/120/Potapov_-_Iskusstvo_snaypera.html
Загальної інформації по виготовленню прикладів є багато, але цікавила б саме по Манліхерах. Австрійці були ретельними в цьому ділі, а отже повинні існувати якісь інструкції. З приводу шанцевого інструменту знаходив такі. Хоча напевне цю інформацію доцільно шукати на австрійських чи мадярських сайтах - але мова...
та мову подолати можна через гугл перекладач, але. не знаю як там з мадрською а от з німецькою технічною через перекладач працював. ото я вам скажу де збочення. половину тексту приходилось або додумувати самому або просто викидати.
а от ми до вас маємо! ви як завжди по пятницях працюєте. то ви запасу зробили собі щоб не сидіти голодним?
http://on-infantry.narod.ru/ww1/geror.htm Оружие немецкой пехоты - Пехота on-infantry.narod.ru/ww1/geror.htm Последняя может быть использована в качестве приклада. .... 1898 илиМанлихера обр 1895 г. холостой патрон, уперев ее прикладом в землю .... из твердых пород древесины (бука, дуба, граба или ореха), соединявшиеся при ..
Із того, що сам знаю - гугл-перекладач може наскільки спотворити текст, що його не впізнає навіть той хто його писав. Є певний досвід, коли людина з Аргентини писала мені один і той же текст іспанською і українською, то після перекладу вона не сама не могла зрозуміти про що йде річ.
Можете у них зарэеструватысь, та лышиты комент.От маскали брехлыви!Прикиньте,ще ци збоченци пышуть,що приклады з пластику буваюдь,мабудь брешуть.
Та, да! Все є! Гречневу кашу вчора зі шкварками і цибулькою посмажив! А ви по п'ятницях хiба не процюєте?