Його високість нечастий гость в Бандерштадті-проливний дощ заважают .хата ж глиняна!ото і я більш схожий був на порося.добре до Різдва далеко,а то сусіди могли сприйняти за безхозну свинку і........... ))))))))))
таке! по перш ВКЛ по друге Річ Посполита а по третє УНР! а ось і документальне підтвердження є ,мапа. так що чужого нетреба а свого не віддамо!
Паважаны пан К., вы не правы ... А представленная вами карта-фантазия,утопия в границах, предлагаемых украинской делегацией на конференции 1919 года в Париже.
таке! не треба тут розводити кацапську маячню! тим більш що отая ваша мапа то і є фантазія. якого вона року, коли була проголошена та признана БНР? де були ваші хлопи коли ми кацапів ганяли по степах та лісах, а потім через 20 років по горах? мо я незнаю, але широкого спротиву кацапській навали щось не було ані у 1918-1924, ані у 1941-1969 роках та і зараз кацапня як в себе вдома в вас себе почуває. так що якщо є щось про спротив кацапам у названі часи то скажіть нам щоб ми знали.
Вітаю ! Вночі троха капнув дощ , то ранком гайнув покопати . Земля на полях кусками як вугілля , навіть пилюки немає . Цінного нічого не знайшов . Попав на поле із свинцевими кулями , викопав шматок чи то міді чи латуні ( якась чи заготовка чи виплавок ) , гудзика поломатого і частину Альйошіного рубчика . Питання від чого кулі ( діаметр 11міліметрів , довжина 26міліметрів , свинець без будь якоі оболочки) ?
Хлопцы, а до какого месяца в Карпатах хорошая погода? В октябре еще комфортно копается? Меня не покидает надежда попасть в Карпаты на коп на недельку.
Все в руках Всевишнього: буває і в листопаді тепло, а може і через тиждень сніг на вершинах впасти ( на моїй пам'яті було 8 вересня).
Регулювальник з набору, випущеного в 70-х роках Мінським моторним заводом. Знайшов де сидять любителі, ось ціла тема про ці фігурки: http://www.toyarmyussr.in.ua/phpBB2/viewtopic.php?t=1698&postdays=0&postorder=asc&start=0 Ціна символічна.
Знайшов трохи фото зі свого архіву! Трохи гумору про мое місто Жовті Води 2003 рік. так почінався бізнес місьця відпочінку, парк колись тута працював
А кіко ж ті берданівські кулі летіли ? Гільзи в бердана були одноразові чи перезаряджалися ? Я так думаю шо на кургані ставили мішені і вели по них стрільби . Бо воєнних дій із використанням бердана в моіх краях наче не було .
далі зліва корпус №2 завода Елєктрон, де я колись працював вхід до стадіону місцевий музєй,трохи пєрєборьщіли зарісовки а так ми вчіняли з кацапами, кінотеатр Мир моє посвідчення у 90 р
приблизно півторитисячи кроків, якщо не помиляюсь, але на таку відстань не стріляли, все єдно не влучиш. а використовувати могли по першим визвольним змаганням. так що шукай звідки велись стріли та шукай там. та і на місці знахідки куль теж пошукай. могли залишитись монети, чи якісь залізні артефакти тих часів
Тобто куля летіла близько 1 кілометра ? На полі де я знайшов ті кулі є курган , але й далі по полям ше 4 кургани - то могли стріляти з любого з тих курганів ( але вони поки під соєю , то поки не перевіриш ) . Між кулями цікавих знахідок не було , ото тіко шматок Альйошіного рубчика і кусок міді та гудзик .
Агов, камради, хто петиції на сайті Президента підписував, загляньте в тему: https://reibert.info/threads/pidtrimajte-peticiju.659686/page-4#post-7031754 Сторінка 4, я там іще гарну петицію знайшов, яку обов"язково треба підписати.