Будні і побут копаря

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем Oprishok, 29 лют 2012.

1. Allex761

Allex761 Standartenführer

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    21
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    33
    Повідомлення:
    15.001
    Адреса:
    Лісостеп
    Не тільки "С".
    Загалом, на попередньому допиті Ви повідомили, що та Ваша діяльність була в Підмосков"ї. :confused::smile_7:
    "Не було ніяких слонів Голокостів" (с) ;)

casio, ASKOT1, Старий Похабич та 5 іншим подобається це.
    1. берет шерстяний 57. Б/в. перешлю поштою на ваш вибір,оплата на карту приват, послуги пошти оплачує п...
      80 грн.
    2. Берет черный США с флешом. Берет черный США с флешом. ЦЕНА ЗА 1 Размер 55 Оригинал Все лоты в един...
      1000 грн.
    3. Берет марун (бордовий) лівосторонній (нахил вліво), безшовний, крапля, 56-57 розмір, жорстка підкла...
      50 грн.
    4. Берет Армии Франции р. 56. Материал натуральная шерсть. Состояние идеальное. Цвет темно синий. Фран...
      800 грн.
    5. берет Басків ,шерстяний,Франція.розм.57 . берет чорного кольору , незначні плями, є незначні пошкодж...
      60 грн.
  2. slawuta5

slawuta5 Oberst

Повідомлення:
    3.585
    Адреса:
    Łódż, Polska
    А що воно таке - отой єврєй? - я бачу жида та якогось жартівника з ножицями.

SOTNIC, vincenzo, casio та 9 іншим подобається це.
  3. buldozer1974

buldozer1974 Hauptmann

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    749
    Лоти
      на продажу:
    318
      продані:
    1.524
    Повідомлення:
    2.123
    Адреса:
    Буковинські Карпати
    Доброго дня шановні!!! Закінчилася відпустка -нарешті вже дома! Такі були сподівання на знахідки -але в селі весь час в роботі - та все ж таки трошки походив -де що знайшов багато чого цікавого для себе відкрив!!! Усім гарних вихідних!!! sidi-doma.jpg

Kamazist, yaruk, SOTNIC та 11 іншим подобається це.
  4. Артания

Артания Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    3.002
    Так, а ще й у Поволжі.А хто тут кого допитує, Алексе?:confused: Голокости були, вчити всесвітню історію треба.

Images:

100_5087.JPG
  5. buldozer1974

buldozer1974 Hauptmann

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    749
    Лоти
      на продажу:
    318
      продані:
    1.524
    Повідомлення:
    2.123
    Адреса:
    Буковинські Карпати
    Панство як побачив горловину так зрадів--а далі оде розчарування -- ось так бувае!! DSCN0032.JPG DSCN0033.JPG

Kamazist, Alex Faa, ArtBorsuk та 11 іншим подобається це.
  6. buldozer1974

buldozer1974 Hauptmann

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    749
    Лоти
      на продажу:
    318
      продані:
    1.524
    Повідомлення:
    2.123
    Адреса:
    Буковинські Карпати
    Випала нагода побувати у старих козацьких ходах-- на жаль небуло змоги далеко залізти Хід у глині на глубині до 3 метрів -фото зроблено в темноті тому звиняйте! Зроблено толково навіть місця під освітлення в наявності -далеко не підеш -задуха DSCN0179.JPG

Images:

DSCN0178.JPG
    DSCN0180.JPG
    Kamazist, Alex Faa, ArtBorsuk та 15 іншим подобається це.
  7. slawuta5

slawuta5 Oberst

Повідомлення:
    3.585
    Адреса:
    Łódż, Polska
    Це ще не розчарування:beer: Уявіть собі гарний сосновий ліс, шумить Балтийське море, а я на вході до землянки маю чудовий, ледво розпізнавальний, глибокий сигнал. Починаю копати своєю саперкою з Першої Світової, копаю, пісочок осипається, а я далі копаю. Десь близько метра саперка шкрябнула на чимсь - поширив викоп та зобачив дуже гарний колір, що зветься фельдграу - серце затріпотало (бо це була армійська скринька з люмінію) а у голові вже були образи невиданки, штабних документів, коротких стволиків та інших копацьких ласощів. Можете собі уявити як швидко почали жовтіти гілки на соснах коли я на увесь ліс, на повну пельку нарікав на гірку, копарську долю:mad::D, сидячи над пустою скринькою та ще без віка. А Ви кажете - розчарування!
    Пи.Си Забув сказати, що з викопу, коли витягував отого порожняка, тіки моя сідниця виставала - добре, що часи були інші;)!

Останнє редагування: 29 сер 2015
    Kamazist, ArtBorsuk, yaruk та 13 іншим подобається це.
  8. Скажений колгоспник

Скажений колгоспник Hauptmann

Повідомлення:
    2.447
    Адреса:
    Україна
    У мене при пострілі ствол відводило вгору...
    Може це у мене руки такі криві?:rolleyes:

Kamazist, igor-kit та corbie подобається це.
  9. консерватор

консерватор General-leutnant

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    колись на кацапській ватоганзі ціла тема була з цього приводу. одні казали що гепа наче гармату тримаєш , інші що тілько руку суше а були і такі що казали що нічого не відчувають, так само як і звичайна зброя. там ще писалось що в набоях зменшували навіску пороху. але з приводу того які різноманітні куцопали були то мабуть не така вже і велика відача була. бо були такі які нагадували карабін а були і такі в яких люфа була обпиляна по самісіньку казну.
    тож Старий давай знаходь гвинтівку та зробимо з неї куцопала та і спробуємо чи так чи не так там кажуть.
    що до псування зброї та можливість переховувати нормальну зброю у лісі. так дійсно зброя псувалась і псувалась в першу чергу щоб мати змогу таємно носити її з собою. під час революції та перших визвольних змагань був великий брак пістолів тому і різали гвинтівки яких було море на наших теренах. а коли його багато та ще і задарма то ніхто те не цінує. тож і різали під себе їх. комусь було незручно з пехотною гвинтівкою управлятись верхи чи на возі і він робив собі карабін, комусь треба було їздити з села в село де в дорозі міг зустріти бандитів яких в ті часи було вдосталь бо минула світова війна, революція і знов війна була сприятлива для появи звичайних кримінальників які грабували населення. тож і робив собі дядько з гвинтівки куцопал щоб носити його під кожухом та у разі чого мав змогу відбитись від банди мародерів-дезертирів з якоїсь армії які наводнили в ті часи Україну. в західній частині з цим було трохи інакше, я звичайно не знавець тії місцевості і висловлюю тільки свою думку якщо я помиляюсь тож поправте мене знавці щоб ми мали більш осяжну картинуцього явища, але після того як поляки дали копняка кацапам та окупували, чи врятували як на мене частину західних областей від усього того що відбувалось тут при комуняках, то ж потрібність у зброї цілодобово відпала аж до нової окупації тих областей у 1939 році. а щоб вполювати кабанчика чи косулю достатньо було дійсно заховати гвинтівку та за потребою діставати її.
    якось так.

ArtBorsuk, yaruk, SOTNIC та 9 іншим подобається це.
  10. buldozer1974

buldozer1974 Hauptmann

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    749
    Лоти
      на продажу:
    318
      продані:
    1.524
    Повідомлення:
    2.123
    Адреса:
    Буковинські Карпати
    Ось і мені попалися такі монетки-наліт на сріблі залишився -ось фото DSCN0055.JPG

Kamazist, Alex Faa, ArtBorsuk та 11 іншим подобається це.
  11. buldozer1974

buldozer1974 Hauptmann

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    749
    Лоти
      на продажу:
    318
      продані:
    1.524
    Повідомлення:
    2.123
    Адреса:
    Буковинські Карпати
    DSCN0216[1].JPG

Kamazist, Alex Faa, ArtBorsuk та 13 іншим подобається це.
  12. corbie

corbie General-major Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    7
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    14
    Повідомлення:
    5.601
    Адреса:
    E40
    Уроки танцю:

Kamazist, Alex Faa, Unnamed Player та 6 іншим подобається це.
  13. Старий Похабич

Старий Похабич Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    7.446
    Адреса:
    Бишівська Хунта
    взагалі цікава тема. Якщо укорочений обріз до розмірів пістолетного дула, то пляє мабуть все рівно сильніше і далі....а тему з ганзи не найдеш?

corbie, obuch59, igor-kit та ще 1-му подобається це.
  14. buldozer1974

buldozer1974 Hauptmann

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    749
    Лоти
      на продажу:
    318
      продані:
    1.524
    Повідомлення:
    2.123
    Адреса:
    Буковинські Карпати
    ЯК кажуть -хто не мае -той не знае!!

corbie, SOTNIC, obuch59 та 2 іншим подобається це.
  15. Старий Похабич

Старий Похабич Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    7.446
    Адреса:
    Бишівська Хунта
    Указ 7-8 шьёшь начальник?...(с):D

corbie, obuch59, Allex761 та 4 іншим подобається це.
  16. консерватор

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    спробую пошукати ту тему.
    а що до пострілу то куля проходе меншу відстань то ж і тиск у люфі від згоряння пороху менший бо за той час не увесь порох встигає згоріти і вилітає з люфи разом з кулею. це стосується куцопалів з дуже короткими люфами. влучного пострілу теж не вийде бо куля не закручується у люфі і немає стабільного політу і трапляє у ціль боком чи жопкою на короткій пістолній відстані воно не вліяє ні на що бо відстань від 0 до 30 метрів. це стосується саме коротеньких куцопалів. що до перероблених в карабіни то там влучність може і погіршиться через те що кут нарізів там гвинтівковий і в карабіні він трохи другий, але все єдно ніхто не стріляє з гвинтівки на відстань 2 километрів, верніш стріляти можна але влучити вже ні,хоч і за наявностью оптичного приціла які в той час небуло та і нетреба він бо зазвичай бій точиться теж на відстані від 0 до 100-150 метрів в іншому випадку то вже просто перестрілка з мінімумом втрат

ArtBorsuk, corbie, SOTNIC та 3 іншим подобається це.
  17. Старий Похабич

Старий Похабич Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    7.446
    Адреса:
    Бишівська Хунта
    SOTNIC, obuch59, Allex761 та 2 іншим подобається це.
  18. Veter-59

Veter-59 General-major Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    7.061
    Адреса:
    Ukraine
    Ви нас тутечки за *лохів* тримаєте?ге.Де червінці?А то показали горловину і вид збоку.Так ми вам і повірили.Ондо камрад приїхав з Польщі.вже дві неділі не *висихає*.і каже:а бгонепоєзда нєбільо.Отак.

corbie, vincenzo, гринго80 та 6 іншим подобається це.
  19. buldozer1974

buldozer1974 Hauptmann

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    749
    Лоти
      на продажу:
    318
      продані:
    1.524
    Повідомлення:
    2.123
    Адреса:
    Буковинські Карпати
    штанці та курточка запала в очі --у мене теж такі і вже не один рік - тай і ще нашивки свіжі -- як ця розкраска мені знайома!!!

corbie, SOTNIC, casio та 3 іншим подобається це.
  20. консерватор

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    а це часом не той алекс який креслення зброї викладав на своєму сайті?

corbie, obuch59 та igor-kit подобається це.
  21. buldozer1974

buldozer1974 Hauptmann

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    749
    Лоти
      на продажу:
    318
      продані:
    1.524
    Повідомлення:
    2.123
    Адреса:
    Буковинські Карпати
    Запросив мене сусід пропікати у нього по городі-ну пішли!!Випала ладанка -він поперед мене у руки -вони трусяться- подивився я на нього -що поробиш залишив -нехай мае згадку ! а ладанка гарна я таку ще не знаходив -ось фото DSCN0209.JPG DSCN0210.JPG

Kamazist, Alex Faa, ArtBorsuk та 14 іншим подобається це.
  22. slawuta5

slawuta5 Oberst

Повідомлення:
    3.585
    Адреса:
    Łódż, Polska
    На рахунок "кутів нарізів" то Ви, шановний, помиляєтесь - для усіх рузько-сов"єтських стволів калібру 7,62х54Р крок нарізів виносить 240мм - вийнятком була перша СВД де ця величина виносила (якщо добре пам"ятаю) 340мм.

corbie, SOTNIC, vincenzo та 6 іншим подобається це.
  23. buldozer1974

buldozer1974 Hauptmann

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    749
    Лоти
      на продажу:
    318
      продані:
    1.524
    Повідомлення:
    2.123
    Адреса:
    Буковинські Карпати
    Але потім на стадіоні хрестик і колечко в сріблі знайшов -тому мабуть не потрібно ні за чим жаліти DSCN0213.JPG

Kamazist, Alex Faa, aSvetik24 та 14 іншим подобається це.
  24. igor-kit

igor-kit Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.465
    Адреса:
    Киев
    С днем Камрады , с выходным , вижу работа кипит , а у меня вот нет времени пойти в поля .
    Нет у кого ММГ штык ножа к АК , очень нужен на сдачу в ато , могу выкупить за приемлемую цену .
    DSCN9053.JPG

Останнє редагування: 29 сер 2015
    Kamazist, corbie, SOTNIC та 4 іншим подобається це.
  25. консерватор

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    може і так. я не претендую на аксіоматичинй висновок а лише викладаю свої думки з цього приводу

corbie, slawuta5, obuch59 та ще 1-му подобається це.