майже. це коли помідори квашені так що коли проколюєш шкірку і випиваєш те що в середені то спочатку дуже кисле а потім у роті пече так наче дракона проковтнув.
а чого ж не можна? звісно що можна! на трилітрову слоїку пару листів хрону, вишні та смородини, помідори такі щоб пролазили у слоїку майже до верху, пару, трійку червоних пирчин, зубки три часнику, кропу або який квіте або який вже відквітнув та повязалось сім'я один чи два, можна додати чорного та духмяного перцю. ну і звичайно ложки три столові солі. скласти на низ листя хрону та пперчину потім помідори і зверху все інше, засипати сіллю та залити водою під самий верх. закрити капроновою кришкою та на добу залишити в хаті. потім у льох віднести і десь через місяць вони повинні бути готові, мо трохи більше.
до речі. так само квасяться огірки. теж хрумкі та гостренькі виходять. головне щоб часнику було не більш двох, трьох зубків бо якщо часнику багато то огірки стають м'якими, а це вже геть не те. отакоєот. а ви кажете