нормальні звання, за часів УНР тем такі були, і треба їх вводити було ще у 91-92 роках. все те що відбувається зараз в країні це наслідки того що ми усі зволікали увесь цей час. хоча ліпше пізніш ніж ніколи. в тім вітаю. щось я вчора приготувався подивитись кіно але поки воно копіювалось на флешку я трохи заснув і прокинувся десь годину тому. ну хоч поспав.))
Та в мене таке не кажуть)) Тай привик я до теперішніх звань бо сам офіцер і тому мені дивно від тих нововведень які верхівка планує
Я наприклад не можу зрозуміти звань із додаванням "молодший, старший". Розкажу випадок, свідком якого я був. Молодий солдат-азіат вперше побачив старшого сержанта. Якусь мить пробував розрізнити звання і нарешті видушив з себе : "Таварищ толстьій ефрейтор".
. Ну тут тема іде про нашу армію, це не часи СССР що служила купа національностей. Давайте не будем спорити в цій темі, краще про цицьки
так ви просто боїтесь що у новому занінні в вас зірочок буде менше і усі будуть гадати що вас понизили за якусь аморалку і взагалі не треба бути таким консервативним, консерватора нам тут і одного вистаче. отакоєот
Тут не спір - просто різні погляди. ( А от про цицьки я вже застарий). Щодо конкретного звання "хорунжий" то його деградація до рівня австрійського "кайне офіцір" дещо дивує. Історично хорунжий був командиром підрозділу, який мав власний прапор-хоругву. Тобто на даний час це десь рівень майора.
Ну щодо цицьок то старих тут не буває, цицьки форева, не треба прибіднятися. А що в нас не деградує? Хіба що коп
Я теж вважаю що оті нові звання на манер тіх що були при УНР - повна дурня . У всьому світі є лейтенанти , капітани майори і т.д. і в арміях США і в Британіі . От тіки в них набагато розширений штат званнів у солдат і сержантів (особливо в американців ) . І це правильно , бо в нас якась сопля ходила на військову кафедру раз на тиждень протягом двох років , і натє воно вже лейтинант . Он в нас у вузі ходили на кафедру в льотну академію вивчали будову літаків і отримали лейтинантів , а тре було дати тім кафедристам якогось "товстого єфрейтора" і булоб нормально ( вони там на тих кафедрах і на таке звання знань і навичок не здобувають ) .
Не знаю, не знаю - у нас заповідають до +38, а ви кажете не буде - сьогодні вже +28, а я у приятеля ділянку перевіряв, бо йому надзор археологічний призначили.
Не путайте грішне з праведним . Та дівуля працює в харківському військоматі і ото так заманює на 6 хвилю мобілізаціі , бо вже по іншому в них ніц ніяк не виходить .
Я також офіцер, до того ж совєтської армії, але свого часу читав багато книжок на історичну тему, та й українською мовою- пропоную зацікавитися. Хорунжуй - чи знаєте від якого слова походить це звання? Коротше, кажучи - не маю ніц проти нових назв.