6-та армія забезпечувала оборону узбережжя Балтійського моря і підступи до столиці Орди, а 12-та армія воювала в Прибалтиці, прикриваючи Ригу. До речі там, у складі 12-ї армії з місцевих добровольців була сформована окрема дивізія «латиських стрільців». Вони, у листопаді 1917-го охороняли Леніна в Смольному і були озброєні саме японськими гвинтівками. Зі своїми «Арісаками» латиські стрільці пізніше провоювали всю громадянську війну. Могли бути і в ваших місцях.
Аґа!гарно!но я вже трохи застарий до такого ранку.по патронах-колись були зброярі,що мали амуніцію відбраковувати.то ж не секрет,шо деякі набої осікались,чи були переспоряджені заново<про що свідчать особливі знаки на денці ґільзи.>
патрони пачками або в обоймах, америкосовського виробництва в більшості. жалілися царю що патронів мало. а самі смітили ними.. попадають ями де розряжені закопані( походу порохом розпалювали), чортяки))) там все хаотично розсипано. полковики по 2-3 попадають біля входів в бліндаж
Спитав бо навіть приблизне уявлення про територію пошуку дає можливість співставити з історичними подіями.
Гусятинщина, війна вже тоді закінчилася, вони початок революції в мене просиділи, губили тому що бухали і билися як на мене. Цікаво те що гудзики попадають тільки великих розмірів, шинельні, напевне в зимі або прийшли або покидали табір..
Та тоді саботаж був вже в державі і не прихований, офіцери як не крути знали скільки боєприпасів видано і скільки витрачено( бою ж не було), тому розряджені патрони вони закопували. що ляща не получити
там я був, на рибалці, то пішов в ліс. яма на ямі, наступного разу приїхав з МД то попалася сокия КР, чуваки там серйозні копають, місцями котловани викопані
Та тут земляки навіть не вітаються, подивляться на тему і заздрість мучить чи що?? Чужі люди підкажуть і розкажуть більше ніж тернополяни( це не про вас, ви добрий))
Все таки територіальна конкуренція має місце, тому з тими хто віддалений легше спілкуватися. Мав колись таку ситуацію: показав знайомому криївку УПА, яку десь-колись планував розкопати за всіма правилами. Через кілька місяців дивлюся - розрито. Я до знайомого: колися що знайшов, документів, фото не було? - Та були, але нас то не цікавило і ми СПАЛИЛИ
ось через таких "знайомих" куча безцінної інформації пропала.. Та чому конкуренти, копайте скільки влізе, просто я завжди ділюся досвідом, тому що все і так не викопаєш, що дано мені знайти то знаходжу, а що ні то ні))
Я мав на увазі не просто конкуренцію по знахідках - тут як в кожній справі кому як повезе. Мав на увазі саме конкуренцію людей з різними інтересами - комусь цікаво знайти в криївці зброю чи якісь цінні речі, мені ж більш цікаво знайти документи, фото, а чи навіть не знайшовши нічого зафіксувати конструкцію криївки. А після конкурентів, які просто розкопають в пошуках чогось цінного (для них) мені вже там робити нічого. Як у вже згаданому випадку вище - мій знайомий міг забрати собі все, лише б не знищили були те, що їм фактично непотрібне.
я вас прекрасно розумію, в вас там потенціал величезний.. В нас теж пару криївок було, то обнесли до мене, теж не церимонилися, зброю загребли все інше порозкидали, після того місцеві закидали мусором(((
А я зовсім не дрібний - 90 кіл важу так, що прошу мене не поменшувати. Сьогодні три новини мав - дві добрі та одна х...(не хороша): почну з отієї не хурошої - гавкнулася скринька у моїй автівці, а це Geertronic - тре думати, що з отим фантом робити. А дві добрі новини стосуються мого другого хобі - позитивно розглянули моє подання про зміну кількості колекційної зброї (тепер маю право до 31 штуки) та від руки підписали транспортну згоду на кольта - далі буде...
Збираюся з меньшою донькою завтра в відпустку до батьків на Вінничину! Допомогти трохи бо вони вже в похилому віці і при нагоді копнути-бо теж місця цікаві! Жнива вже мабуть у нас на стадіі завершення тому буду надіятися що все пройде файно!! Хотілобся щоб на полях було як от на цій світлині!!!