Ось що з цього приводу пище лінгвістичний довідник з їхньої мови , одним словом - вєлік ( не велосипед - а величний ) і могуч : "Пацталом , междометие , пацталом — термин олбанского наречия, подразумевающий, что человек, употребивший его, упал под стол... значение : обозначает интенсивный одобрительный смех, крайнюю степень восхищения юмором комментируемого текста.каментатор от смеха упал под стол и оттуда, смеясь, выражает свои лучшие чувства к аффтару. синонимы: абассака, абасцака, ицпадстол, ицпадстул, обоссака, пацтулом, ржунимагу."
І Вам пане К теж час спати . Ото Вас Товариство буде перевиховувати , бо всі люди і особливо в лісі встають із сходом сонця і починают щось корисне робити , а ви спатимете . І навпаки коли Товариство буде спати в наметі після цікавого дня то Ви ім будете про відсотки гомоніти . То мать будете по лісу блукати , чи дрова збиратимете , або вартуватимете , а не в наметі спати . Добраніч ( я теж спати ) !
Не переживай, я тут. Уважно слідкую за тобою, всіма твоїми переміщеннями, і вже прикидаю, куди буду розміщати покинутий тобою без нагляду хабар.
Доречі , сьогодні поступився місцем вагітній леді в лікарні коло кабінету невропатолога , сказав :" Сідайте , будьласка " . Так вона сіла , потім хвилинку помовчала , аж раптом вирячила очі й каже " ти что , дєд , - правосєк " . Видно довго доходило як сказати "дякую" - та так і не дійшло , вона сиділа з пів-години й теревенила по телефону призирливо на мене поглядаючи . Потім з'явився її чоловік , щось з нею погомонів і пішов до мене - я думав буде бити , ну принаймні матюкатиме чи щось подібне . Він підійшов і ... вибачився за дослівно " мою бєрємєнную дуру " , запропонував пройти без черги бо ніхто не заперечить з людей . Я не захотів без черги , але був приємно вражений і потиснув йому руку , хлопець певно не знав що заходити потрібно по талончиках на вказаний час та й медсестра сама викликає пацієнтів . Хоча сьогодні також дізнався що на ринку ходять і агітують на збір коштів для створення ЗНР , причому не ховаючись .
Гарний розводняк. Треба і собі оголосити збір коштів на якусь республіку. Похабич, старий хунтист, давно те зрозумів, та іще минулого року оголосив і БНР, і Бишівську хунту, і гроші вже, я так думаю, зібрав. Бо старі схеми з пожертвами на синагогу та підйом танка вже не працюють.
Що ж, добре. Можна буде щось побудувати. Плакав: (розмова йде за найважливішу на копі річ - човен ) https://reibert.info/threads/kiev-i-oblast.6596/page-164#post-6516643