ні. цього незнаю. а от васю знаю. в нього постійно сало та м'ясо купую. він коли коле то правильно обробляє свиню, щоб і соломою пахло і лепу на шкуринці не було.
Про це озеро чув, але думаю, що якби там щось було уже б знайшли. А от озерами в Делятині в часи війни німці займалися серйозно - спускали водолазів, одне навіть пробували викачувати. Чи не скарби там шукали?
за лебедин розказували, що совіти хотіли шукати, але з невідомих причин відмовились, а перепитати вже нема кого.
це ж скільки треба часу щоб озеро викачати? це ж не став що спустив та і всьо, там джерела є. але якщо щось шукали то мабуть є там щось або було. хоча німаки могли і самі щось заховати. оно у альпах теж озеро є так там казали що щось німаки під час війни заховали а всі хто шукати в наші часи пробували то гинули при загадкових обставинах або зникали кудись.
пане Яко а деж обіцяні світлини скарбів. ми тут сидимо жевріємо що нам хоч покажуть, за всіх казати не буду але я присягаюсь що прохати в вас з того скарбу нічого не буду. мені просто цікаво. бо або я поганий копарь або місця в нас такі але нічого цікавого я не знаходив. хіба що золотий ланцюжок, браслет та і той порваний і серед міста. і саме цікаве що тягаючи його у кишені я його загубив. але не жалкую. легко прийшло-легко пішло. то житє.
ну то чемно запитайте в дядька ArtBorsuk щоб він сказав де то озеро та їдьте і пийте ту воду. як усю випєте тоді нас кличте ми шукати допоможемо.
З озером, яке пробували викачати було приблизно так - в околицях багато соляних джерел, і тому вода в тих місцях зазвичай з солоним присмаком. А в озері прекрасна чиста вода. Причому озеро на висоті над містом. Офіційна німецька версія - пробували провести водопровід від озера до міста. Спочатку пробували відкачати воду до певного рівня, щоб встановити труби. Після кількох днів роботи насосів рівень води понизився на кілька сантиметрів, але після того як насоси виключили за півгодини вода досягла попереднього рівня. Потім вирішили направлених вибухом зруйнувати частину берега щоб спустити воду в долину Прута. Вибух пролунав, вода вирвалася на волю, але ... рівень води не падав, а сильний потік води почав зносити все на своєму шляху. Тоді німецькі інженери змушені були бетоном перегороджувати штучно утворене русло, що з великими затратами і було зроблено. цікаво що підчас проведення робіт німці оточили озеро і нікого туди не допускали. До речі на тому озері є плаваючий острів, зарослий верболозом і сильний вітер ганяє його від берега до берега. Є інформація що так і не вдалося виміряти глибину озера, що і характерно для таких місць, які називають "морським оком".
Сошки накручені на виворіт,так сказати похідний варіант,аби коли кулемет на плечі сошкою по землі не черкати.
Поглянув зараз на гуглмапах те місце - озеро з островом видно, але з технікою я на Ви і тому не знаю як скинути посилання. Підкажіть.
так. заздрю по білому. не всім такі знахідки пруть. але якщо то були б льюіси або іще щось загранишне то точно позаливав би слиною і ноут і стіл і півхати.
Саме смішне в тій всій історії,що шукали всі кому не лінь на городі за хатою,але на то вона легенда,щоб факти троха перекручені були.А на місце сховку наштовхнула розповідь про дерево в цій історії.Досих пір дивуюсь,як на це ніхто уваги не звернув,тай признаюсь чесно сам не з першого разу додумався.
Вірите,я той мандраж при викопуванні досі згадую,бо уявіть,копаєш і бац! витягуєш кулемета,дальше "песні і пляскі",тут кум кричить,що є другий....Короче поки добралися до кінця,я був з кумом в напівпритомному стані