не любив класику - дуже незручна посадка (права нога сильно підігнута)...в москалику сидиш витягнувши ноги...650км міг на одному диханні проїхати...або 500км туда, година на базарі і 500км назад міг мотнутись на москалю...на жигі десяток км і нозі піпець...і це не в одній жигі пробував... по ремонту не сказав би що москаль складніший...все просте як двері...в мого москаля 3 проволочних пердохрінітєля всього було (авто 75р)
їздив москаль нормально, в мого армійський мотор стояв від ел.генератора, під 93, з гаража через Житомир на Вінницю, звідти на Львів, Рівне, Київ, Полтава - менше 2х суток ще й у Львові поспав з двух ночі до 8 ранку, стрілку спідометра впирав у обмежувач і скільки після того ще пер хз, гума була чеська Т-100. А ремонт, нуу наприклад ложе розподільчого валу, у Жигуля пішов з валом на базар, вставив в нове, потіліпав - не торохтить, поставив і забув. Москаль: береш втулки, запресовуєш, береш літру спирту, закуску, вал і йдеш до токаря на координатно-розточний, ще ж і пити треба і потім ще й в гаражі коли на ремонті, то так можна і здохнути. І все воно там так. Он пан Саня каже аби трахатись. Ось в телику сьогодні позистор накрився, то що не паяти а взяти новий TV за 3т? А звідки у безробітного такі гроші? Так що хіба хочеш - мусиш, та ще й коли такі різнопланові хобі.
на моєму нічого не міняли, його військова прийомка забракувала от і продали нам на номерний завод, як виявилось при заводці в трамблері не було одного важка. А крутили вони генератори на якихось установках ПВО, на чому точно ніколи не виясняв.
умовив, шли новий телик до 20 дюймів, я цей викину, але не затягуй бо мамі скучно лежати без передач.
от я собі подумав як застосувати послухав вашої поради та вирішив зробити зарядне зі старих припасів - пішов в сарайчик і ось , шо скажете - лінійне підключення 380 ?
все вірно. при подачі 220в на клеми 380 на вторичці 0-22в буде десь 13в діючого значення...нехай на діодному мосту втратите 1в...12в діючого значення або 12х1.41=16.9в амплітудного значення...на акумі як і на конденсаторі напруга підніметься практично до амплітудної...тобто цілком може вийти зарядка для 12в акумів ...ну або через регулятор для інших (меншив по напрузі ) акумів...треба тільки глянути яким проводом намотана вторичка 0-22в - який струм витримає
ну раз стоїть 380 то так і є, він же все рівно однофазний то відмотайте з катушки трохи, буде 220, все рівно вторічки змотувати.
то з крана транс, простіше перемотати за кілька вечорів. Ліньки довідник по трансам шукати що там та як.
вторічка намотана шиною мідною десь близько 5 мм на півтора завтовшки , а якщо подавати фазні 380 - скільки видасть вторічка по силі струму ?
380 і шинка 5Х1.5 то добре а ампер буде мощу транса поділити на вольтаж який буде на вторинній обмотці, я б таки її змотав вольт до 17
хочу зробити живлення і зарядне з перемикачем 12 -24 аби можна було ремонтувати обладнання 12-24 , потрібно ще буде дві понижайки в випрямітєлями , думаю глянути шось готове напівпровідникове з мойними вихідними транзисторами , хочеться вже зробити раз і надійно аби вийшло щось накшталт потужного ЛАТРу . Тільки одне смущає - фазна напруга 380 не зовсім безпечний пристрій вийде