хто зна, з чого знайшов з того й вистругав, то руками мокрими взявся... ну в руках сидить добре, один обух пофарбував, завтра як фарбу візьму то й інше зроблю та поставлю. Може кому знадобиться, в мене їх 3шт. одного досить, а решту на продаж поставлю. Бачив по 350грн продають, а так хто зна, думаю гривень 200 точно варте, почистив, пофарбував, ще й топорище змайстрував)
капци за поребриком живуть, норм там все, уже господар нехай під себе править доречі цю я собі лишаю, тож не переживайте, на інших також клейма лопату зламав , то буду з кирко-сокирою ходить а може австрійського візьму як руки дойдуть і ручку до нього зроблю
морилкой, а потім маслом з воском, лаком не хочу, щоб в руках не ковзало, після льняного масла не гірше лаку вигляда)
та ну нах. негайно все переробити!!!!!! ніякої естєтіки та художнього смаку. в мене нема слів щоб виразити оті усі емоції які в мене зараз від побаченого неподобства.
нє ну що за люди, га?! один фарбує сокиру разом з руків'ям інший руків'я лаком вскриває. де в вас художній смак, де почуття прекрасного, де у решті решт пан Художник швендяє?
Доводив до розуму собі руківя пешен. Спершу горячим льняним маслом, погтім морилкою, потім яхтовим лаком. Не вислизає. Горяче масло відкриває пори в дереві. Перевірено. Ви ж розумієте: зима, лунка і пешня за 1000грн тільки за лезо, яка вислиза у воду. Вся банда так зробила. Спробуйте.
Діди з шовкуна робили топорища. Найкраще для рук. Фарбувати не треба, краще вже обпалити, як захочете.
тож гарячою сумішшю покриваю, але без лаку, а пішня щоб не випадала отвір зробив і шнурок на руку, типа як до ножа темпляк і все добре_)
кажуть для топорища найкраще ясен, а так із берези роблять, шовковиці та хто з чого придума ще) то щоб вигляд краще та не ржавіло при зберіганні, як часто працювати ним то не треба й фарбувати , не заржавіє, а як лежатиме, то самі розумієте.. обпалювати не думаю, що треба, щоб сталь не перегріти та закалку не зіпсувати..
це що за ціна за обрубок лоиу? та і взагалі пешня то учорашній день, в усьому цивілізованоиу світі електробурами користкются