Ось кому цікаво архів переписки..... https://m.facebook.com/lifenews.ru/...733754493313246/?type=3&refid=52&__tn__=EHH-R
Повернувся, назбирали сміття, навіть відкопав кужух для пана К, звіт на вальбері ! ця вже покращена, бо твоя була біла _)
я себе держу в руках шоб не написать там якоїсь куйні... ааа,якщо ви не зареєстровані,то виж коментів не бачите,він там золота кусок показує,похожого на мідь,каже шо з того ящика,...-короче ящик із запахом злата
Вьі растоптали мой девичий мозг, Вьі погубили мои єдельвейсьі. Так убирайтесь, пархатьій вьі монстр- Брейте свои азиатские пейсьі. )АК, заборонена(
Панове, я там скинув фото. Сьогодні їздив до прабабусі, знайшов такі пам"ятники. Середина 30-их рр, ХХ ст., Полісся (хоч місцевий дідусь казав, що Полісся починалось за 500 м., через залізницю). Пам"ятники не дуже типові для напівсільської місцевості - солідніші за оточуючі, на них є відтиск майстерні, умовний "Ковальский з Ковлє". Тобто, ніякого моря в радіусі 750км не було і близько. Прізвища - типово місцеві, на кладовищі взагалі десяток основних родових прізвищ в різних транскрипціях. Подружжя. До флоту стосунку аж ніякого. Відтак, прохання - що може символізувати якір на пам"ятниках, причому без ланцюга? Землякам з лодомерського кагалу - чи бачили щось схоже? -- Ще є інші замальовки. Російські написи йдуть від епохи царизму, а також з кінця 60-их рр. ХХ ст., тобто чітко виокремлюються періоди русифікації. З 1919р. (цікаво - чоловік і дружина померли протягом трьох днів, така романтика) і за 2 Речі Посполитої - написи українською. Польських взагалі немає. Разом з тим, майже всі пам"ятники з хрестами - причому в губернії за 60-70рр. хрестатих дуже мало.
Доброго. Взагалі на ту годину Хрест-Віра, Якір-Надія, Серце-Любов. Неодноразово знаходив на хуторах перстеньки з такими символами. Якщо під час Кримської війни 1853-56 був якісь лазарет то теж можливий якір.
Діду по кацосайтах я нешастаю,так що ви безпідставно мене звинуватили Це шо за дідусь що в нього в шабать свято??
Підказують (ребе Set Izengrimm) , що якір також є християнським символом. Тоді логічно було б додати серце, або відняти хрест. Хтось таки приколовся. А пам"ятники добротні, міцні, за 85 років не перехнябились (то я так криворуко знімав).
І.Н.Р.І. (ихти) До речі, у нас рибу клеять на машини сектанти. Найбільших фанатів я дражню оцим: https://ru.wikipedia.org/wiki/35-я_пехотная_дивизия_(вермахт)