тю - та шо тут смішного ??? відкіль я знав шо воно буде диміть тільки а потім жахне - то ж звичайна крупненька тирса була , ну дерево ж горить - а тут вогонь згасило й почало куріти густим білим димом ,пару разів пухнуло в піддувайло , я піддувайло й причинив , воно вроді зовсім потухло , потім взяв і відкрив те кляте піддувало - гухнуло дебело , я вискочив на вулицю - сажі навилітало мабуть мішків декілька аж на город . Потім чую в хаті смердить свіжою глиною та сажею - пішов у велику хату й мало не зумлів як побачив шо вся груба вакурат лежить на кроваті , але переломилась навпіл бо нижню половину втримало бильце кроваті шо впритул до груби стояла
та то фігня, він амбалізмом займався а мо і зара теж займаєтся. а ні то сусіда КАЦіо відшукає і у двох притягнуть
а те що про це діти знають малі що тирса що порох горить. вона при великій температурі починає виділяти газ, принцим газогенератора як на автівках колись і коли газоповітряна суміш набува критичної маси проісходе вибух. так само як і з природним газом. я по три совочка у котла кидаю то пухає дай боже, що бензину линув. а тут повне цебро.
Буду в селі гляну чи вони ще є,колись привіз десятків два,міняли різку на нову а старих ножів було ще,викидали в лом ящиками новими ніразу небувшими в ходу
Слабкуватий щепоріз...Обрізки сухі то одне, а сире гілля інше. У знайомого щепоріз з двома ножами, на базі дизельного двигуна з мотоблоку, максимально в діаметрі перебиває гілки до 7 см. Та й з власного досвіду, найкраща щепа, для простого котла, та що подрібнена цурупалками довжина яких від 5 до 7 см., дуже дрібна швидко перегорає...
ні. гілки рубати, це сучкоруб англійський,народно-наційональний. білл хук звется. з давніх давен ті англійці ним користуються і за віки форма незмінна. є більші є менші , з шипом або як цей без але форма така. дивився як ним працюють то зручно на вигляд гілки обрубувати завдяки тому загнутому гаку. дерева чистити саме та та і на коп гілочок для багаття нарубати чи у хаші залізти саме те буде
Та який вийде то такий і буде, хоча поле для експерементів велике. Мотоблок в мене теж є, але купляти двохвальний за10000 хай мене шлях трафить
Може в кого ось такі причандали валяються.. треба та штука що по середині з трубкою,дачик заповнення.
зара є сучасні такі різних виробників але вони якісь глямурні на вигляд. нема того первісного брутального вигляду як в цьому та подібним .
Агі. Народно-традиційний. Вкрадений у індусів, які вкрали у непальців. Бамбук, ліани рубає як здрасьтє. Охорона королеви колись складалась в тому числі з тієї народності Непалу. І озброєні були саме цими ножами - КУКРІ