агі. розширювач красиво погризли миші то замінив, систему прокочали з другом методою спускання води з повіирям з батареї та одночасним доливанням у розширювач.
сподіваюсь. тут ще тітка хоче допомогти замінити котла щоб був і економічний і була альтернативне опалення. от і підшукую щось таке щоб і гріло добре і за паливо незахмарні ціни були
кого, розширювач? та колись притяг з виробництва щось накштал бойлеру десль літрів на 20 з 6 здоровнцькими тенами. хтів бойлера зробити. то брав тілько зараді тенів. добре що не зробив бо вилитів би з тою електрикою. тож ємність залишилась. а там поварене з 5 чи 6 мм заліза. то вистаче ще років на 40 якщо не більше
Щоб довго не мучились пацієнти Хрестик щоб не промазати А краника хоч якогось поставили,щоб на колись легше повітря спускати з батарей.?
ну, для економії - тільки виносний термодатчик, його можна реалізувати тільки на електричному або газовому котлі. Ніякий "фітиль" не з’економить. По електричному........дроти витримають? Бо треба не менше 5 КВт...+ двозоновий лічильник....
А як підвіконники правильно монтувати? Я поставив так що закривають батарею (широкі), а знайомий майстер каже що так не добре, буде конденсат на вікнах
та покопаю форуми що там люди кажуть. що до електро то мене цікавит іоний електро котел. він невеличкий та непогано гріє. але ще незнайшов відгуків про такий котел
Практично в і електро котли мають велике кпд,сам збираюсь поставити,тоді енергією дають по пільговій ціні,і не обов'язково вмикати той котел.ціна там від 5000 грн.
та це я знаю. там до 3000 квт на місяць по мінімальному тарифу, 90 копійок квт, а якщо ще двотарифний лічільник то ще менш платити. що до ціни то порахував то котел з автоматикою та іншим виходе порядка 4.5 тис