89-91роки. Кормили, навіть теща розказувала що годували свиней хлібом але її батько працював в райспоживкооп і тд... якимось замом.
згадав, як малими бігали на хлібзавод, лазили та булки тиріли потім нам самі робітники, що викотували шкафи з гарячим хлібом, самі давали, але тільки мятий, бо вони його списували, чи знов замішували, не пам'ятаю вже .... самий смачний хліб тоді був, бо безкоштовний _)))
Нова Ушиця. Потім продавали по 4 буханки+якісь булки і був період(при Незалежності), що знову 2 буханки.
Балувані.шо Галя.Тілько припхався з міста.купив галанду на стартер.Завтрі вже ремонтуватиму.Бо більше тридцяти км за 5 годин.то занадтто.Зара хильну чарку і в солому відпочивати
Я скажу так, (може декому і не сподобається, але то від незнання, бо ще молодий) раніше до 85 року всі продукти, які вироблялись в Україні були смачні., тому що робились строго по госту, з натуральних інградієнтів. В той час і не знали. та і напевно не було всяких там хімічних добавок і замінників. Якість хліба залежала від зміни, в яку випікався. Гливкий у нас тоже бував але чорний. Сірий і білий в мому регіоні був нормальний. Найбільше цінився "колійовий"(залізничний), випікався маленькою пекарнею, невеликі партії. чергу за ним займали з 5 ранку. Єкзотика була рідко, на св"ята і по блату. Хлібом кормили худобу, бо купити спвобідно корбікорм було тяжко. горілка тоже була смачна.
але більша їх частина відправлялась голодним кцапам. молоко, сметана, кефір ще свої були так само як і варенка та вєтчіна-рублєнайа. а от масло, сервілат, суджук та інше ішлона мацквабад. це я за наше місто кажу де були і мясокомбінат і молокозавод, майонез, морозиво, сітро теж своє було а було і привозне, сітро. хліб смачний був білий по 20 копійок а найсмачніший то був сайка наче, верх в нього був такий наче тісто за два чи чотири рази до форми заливали по 24. житній коли як був смачний був недуже. дійсно від зміни залежало. а от сірий ніякий був завжди
В сусідньому домі був хлібний, зараз захоплений АТБ. Так от бачив і не раз, коли приїздиди люди на машині, по одежі було видно, шо з села, і закуповувались хлібом, по 1-2 мішки. Брали 1-2 паляницю по 22коп, декілька ріжків по 6коп, дуже смачні були, а остальне набивали Українським по 16коп. Не завжди їм стільки давали але я купувву там хліб 40 років, бачив як скуплялись багато разів. Ото мунясо спродали або гурки з пімідорами на Лувоберезному базар, грошей нема: іЩо можна робити з 16-22 буханками українського хліба? Мабуть на весілля або... Не свиням же його.
Тут згідний на 101%, що саме смачніше і найкраще відправлялось на московію, з нашої області постійно єшелони продуктів тягли туда.
ну а куди ж іще?! що правда вже коли совдепія загнулась то хто їхав у місто то купляв хліб і собі і сусіду в якого небуло змоги чи часу їздити до міста по хліб. і брали його на тиждень.
В селі в бабки в кооперацію привоз хліба був 2 рази в тиждень, по 4 лотка за завоз. Тому багато хто мов можливість пекли або купляли з запасом. І по собі знаю, бабка пекла хліб раз на тиждень 8 буханок, но 4 внука з"їдали його за 4-5 днів.
Знаю, як то виглядало, бо в нашому кутку хліб та паски пеклись тільки в нашій печі. Мене заганяли на піл, в кожухи, щоб не мішався, приходили баби, вбрані як на урочистості, кожна зі своїм тістом бо бачили - вже протопила, і починалося дійство. Дух від хліба стояв такий........ Добре що поряд на грубці завжди було насіння гарбузове, перебивав апетіт. І хліб за 5 днів не черствів.
А що тут такого: кусок хліба з варенням чи повидлом, кварта свіжого молока. а кожен по куску, та й буханки нема.
ні щоб по сусідських садках пробігтись як сарана, яблука зелені, вишні, абрикоси теж зелені, молоденьк пшінка, горох, та багато чого можна влітку назбирати в селі на городі і поїсти. тим більш що коли дитина то їсти взагалі нехочеться і їсиш з під палки
Ми не такі голодні були щоб ще зеленим об"їдати. Зайдеш до одного знайомого, там нагодують, до другого, там тоже стараются нагодувати. А на горох ми на поле ходили, черешні або в колгоспний сад або на обочу. Ним нас сусід годував, а якщо нас небуло в полі зору то літрову банку бабкою передавав.
та воно то краще але курва бджоли завжди незадоволені коли до вуліка шматком хліба лізуть, жалять добряче
Нє. Береш краюху паляниці, накладаєш на нього масла, зверху смородиновим вареням і літрову кружку молока з холодилькика. Ось і весь обід. І не треба як сарана по сусідам бігать. Своє тре мати!
тут жеж спава не у тім що голодний чи ні а справа в тім щоб саме в сусідському садку обнести грушку з ще зеленими та деревяними грушами. а якщо сусід ще і наволоч то взагалі то святе діло. отакоєот