вал крутится. діяметер короткого кінця резбова частина 15, вал 25, є шпоночний паз, довжин арізбової частини 24.5, гладкої 25,5, загальна 50. довгого кінця, різьбова частина 19.5 гладка 25, довжина різьби 12, загальна 81.
Підшипника такі два. Яких - не знайшов. Вал - сталь 45. Типова потужність мотора - 1,5-2,2 кВт, при 1450 обертах. Дивіться діаметр вала, зробіть фото зі сторони входу та виходу вала. Мій діагноз на зараз - 95% що шляхом грамотного обрізання зайвого (шукайте ребе ) зарукоблудиться передня бабка під не велику не потужну токарку по дереву, або дрібному металу. Зможете налагодити виробництво нунчаків, держаків для лопат, та скалок з не крепко грубих заготовок Питання у підшипниках та діаметрі вала.
Для патрона непіде,якщо робить то треба чіпляти його на трубу так як на металообробному,щоб заготовку можна було обробляти теж так само,тай трохи з желізяками можна булоб трохи побавитись а нетільки з деревяхами
та я вже зрукоблудив верстат. і іспити провів. що правда так і не зробив задню бабку та підручника. бо відпала нагальна потреба на той момент в тім верстаті.
приблизно 115 З.І. от тільки додивився що там підшибники закриті сальниками а не кришками. і середина валу більшого діаметру ніж кінці.
Я спочатку зроблю для дерева, буду робить всякі потріббні штучки і продавать, коли підзароблю трішки грошей, куплю маленький токарний станок по металу.(якщо до того часу азарт не пропаде)
То таке,я маю на увазі про те що коли маєте патрона то і зробить так як говориться по дорослому,перші токарні по металу були майже такі як і по дереву,і краще буде заготовку просунути через патрон і пустотілий вал,а потім по мірі протягувати,тай в задній бабці потреба майже відпаде.
.... і тут у танка відвалилась башта.... (с) Звісно що то найкращий варіант. Однак сєкас із пустотілим валом та відповідною передньою бабкою може призвести до посилання отого всього до бабки.