Пан хоче двері циклювати? Є просте рішеня шлфувальний диск для дрелі, такого типу Це мяка подушка для доводки, є ще для грубої шліфовки(без мякої подушки), наждачка 80-100 старт 180-240 фініш.
Вітаю всіх добропорядних панів. За св"та так обївся, що було ліньки писати, тільки ставало сил читати, та гортати сторінки. Не факт, десь валяється та цикля, не сподобалась мені, пан Бек добре порадив, легенько, шклом, і буде все ок.
в мене старіі фільончаті двері і такий диск в деяких місцях просто не влізе. отже або цикля або чекаю на реноватора від пана Бека
Поки чекатимете реноватор, то візьть наждачку 60-80 на тканиній основі і починайте терти, а там можливо і реноватор пришлють.
ну якщо ви тут зявились і вже можете кнопати то запитаю ще таке. там двері в деяких місцях добряче побито шашелем, то що ліпше з цим зробити, поставити латочки з шпону чи просто зашпаклювати пва з тирсою?
Ідеально рівно, таким не вишліфуєш, десь чуть притиснув. десь чуть скривив. і амурські хвилі гарантовано. Та і вона розрахована на площу, ну а двері мають рельєфну поверхність. Я таких по 3-4 в рік вбиваю. А для гарної шліфовки тре вібромашинку,або єксцентричну. а для мілких робіт(майже ювелірних) реноватор.
Латочка то добре, аде можна задовбатись. Або купити в будівельному шпаклівку для дерева (вони є різних кольорів під різну деревину, Тирса з клеєм добре, але тре тоже гратись, в два три заходи, бо коли клей висихає. то получається ямка. і треба знов накладати. ну або робити гірку і потім зрізати.
та ще не вирішив чи лаком покрити чи віском. але спочатку мабуть таки трошки морілкою а потім вирішу чим саме
ну то так і зроблю. бо з кольором ще не вирішив. бо аони після зняття старої фарби червонувати бо пеший шар фарби був мабуть з тої фарби що підлогу фарбують
то дуже занадто. та і там через фільонки перепади великі. мені лише тре прибрати залишки старої фарби там де я їх пропустив бо хоч і придивляєшся але де ні де трохи та і залишиться щось
То чого Ви заморочуєтесь. Берете рівний брусочок, натягуєте на нього папір, і підчищаєте де треба. Вузеке місце- вузенький брусок і т.д.
Трішки підкажу, так як тішки в цій темі: 1. шліфуєм. 2. грунтуєм(НЦ лак 2 до 1 з 646 розчинником або водорозчинний лак 1 до 1 з водою) 3. шліфуєм 220-240 гріт наждачка. 4. Обмітаєм, обдуваєм від пилі і покриваєм морилкою до потрібного кольору вздовж волокон, не поперек. Якщо щітка, то повина торкатися в русі, а не приклали і повели. 5. Лакуєм. 6. дивимся результат, покриваєм лаком знову. 7. дивимось пункт 6, но не увлекаємось, бо почне підривати лак.
Трохи підправити? Тут роботи непочатий край. Як що Вам негорить, то чесне слово на слідуючий тиждень(зараз самому потрібна на роботі) позичу вам шліфмашинку. Обдерти до кольору дерева, бо це ХАЛТУРА, а не підготовка під покритя лаком чи воском. Хоча під емаль ПФ підійде.
нехочу я фарби. якби хтів то не заморочувався а просто наніс би ще один шар зверху. а так тут трошки почухати та і всьо. буде харашо і красіво. головне залишити саме отакі троха подерті двері з слідами довгого та нещадного користування. мо ще десь поробити з тонкого мідного листа заплатки та понабивати цвяхами