Бачив репортаж. То на іншому кінці області - Галицький район. У нас подібні розкопки проводились на початку 1990-х. Хоча звичайно не всіх ще знайдено.
Та й не тільки НКВС використовували гвинтівки Мосіна. Ви тільки не подумайте нічого, я ні на що не натякаю.
Як казав класик: - Мені однаково, чи буде Той син молитися, чи ні… Ну, а щодо отої пози, то мені не подобається, щоб мене в таку ставили, і тим більше не хочу когось в неї ставити. Десь-колись один мудрець сказав, що насправді вільною може бути тільки та людина, що не тільки не є рабом, але і сама не має рабів.
Абсолютно нормальне запитання. Але чи міг би хтось інший окрім самих НКВДистів здійснити поховання на подвр'ї їхньої "контори"?
Я веду то того, що знайдений Мосінчин набій ще не є повноцінним доказом. А от те, що поховання було знайдене на території гарнізону НКВС - зовсім інша справа. Проти цього спростування нема. Я от тільки не можу зрозуміти, якщо тіла загиблих, як сказали по телевізору, туди привозили і вивантажували вже мертвими, то як там міг опинитися набій? Або якщо коось там і вбили, то мала бути б гільза.
Вже ж сказали, що набої - то непрямі докази. А місце, де знайшли поховання, найпряміший доказ того, що це зробили НКВС.
Там була мова і про гільзи. Набій могли загубити. Але основне, що хотіли сказати, говорячи про набої Мосіна - це те, що до поховань непричетні німці (бо можна казати, що поховання були зроблені ще до того часу поки там було розміщене НКВД).
Це те, що я бачив своїми очима. В той час було ще багато людей, які впізнавали останки своїх родичів. Згадували коли і ким вони були арештовані. Останки теж знайдені на подвір'ї відділу НКВД.
ось давно такої теми небуло. повинна незабаром зявитись і бабця з онучкою та сомом танковим. http://reibert.info/threads/istorija-starogo-sejfa.549175/
стоп!де четвер?нашо четвер?верніть середу назад.а то якісь<коматозники> в <зоряній брамі> получаються.а раптом це заразне.і почнеться-то середи нема,то пятниці пропадут.а потім і весь тиждень окрім понеділка.і буде вам<день бабака>!відкрив очі-бодун,понеділок.і ласкаво просимо до роботи.і так завжди!))))))))))нє,так не піде.такщо прошу середу ше хоч на 2 години повернути<во ізбєжаніє катастрофи> )))))))))))))
Ну, на початку першого відео видно червоно-чорний прапор, а дата - 1990 рік, тоді ще ж ніби радянська влада була, а вона, наскільки я знаю, і жовто-блакитний терпіти не могла.