Доброго вечора Хто після доби роботи пити каву з тютюном а я троньки побігав по полі,фібули та шмурдяк лінь мить,а от хороші знахідки це святе,давно мріяв про динарик одного з нечастих імператорів з волами,але мрії мають право збуватись
Може буть що це Тит,доволі вони схожі https://auction.violity.com/86783739-denarij-tit---voly Посередині чтири переплавлених динари в злиток
Діду я розумію шо Ви преклонного возраста,але вище я писав,що то варвари з чтирьох динариків зробили одного странного,шоб легше було в клуні касу зберігати https://auction.violity.com/87151901-serebryanyj-platezhnyj-slitok-chk
я вже після побачив. не відразу пописані пости відображаються коли кнопаєш новий пост. отакоєот. а ви кажете
краще з світлодіодом. незнаю як там з якістью тих прожекторів але гадаю що ліпше окремо купляти прожектор і окремо датчик руху. його тоді можна причипити окремо від прожектора що дасть більш зручне розташування останього
вивчити ПУЕ глава 1.7 від "а" до "я" і не економити на обладнанні , принаймні коли облаштовуються трьома фазами , але я не про те - мені всьо одно цікаво невже дійсно релє врятувало споживачі ? І ще - ви самі визнаєте що при обриві нуля врятовує якісне заземлення , адже це той самий "нуль" бо до підстанції що трансформує напругу в 0,4 КВ підходять лише три фазних провідника а вже сама підстанція заземляється а нуль виходить не з підстанції а з трансформатора і всьо одно заземляєтьяся . Отже обрив нуля на вході при надійному заземленні що , принаймні , витримає КЗ на одну з фаз доки не спрацює захист , зовсім не страшний . Хіба що відбудеться не суттєвий перекос фаз 190-240 В . От я й ніяк не визначусь для себе чи релє чи УЗО краще і чи взагалі то потрібно .
при обриві ноля на ТП (правильніше як ви кажете на трансформаторі) можлива ситуація що напруги по фазам в залежності від навантаження розподіляться так, що у вас на вводі між нульовим і фазним провідником буде напруга до 380в...ось шикарний ролик про обрив ноля: мене врятувало заземлення...про обрив ноля дізнався набагато пізніше і пару тижнів замість ноля в мене працювало лише заземлення... Реле напруги - щоб захистити ваших споживачів (від перенапруги) і проводку (від перегріву при перенапрузі) УЗО - щоб захистити вас (коли ви попадаєте під напругу) і вже потім проводку (від пробою) KUNDLER ролик і мої пояснення більше для непрофесійних читачів цієї теми тому я стараюсь написати максимально доступно для них, хоч і з технічними неточностями (про обрив ноля на ТП) як казав мій викладач ТОЕ в універі: "если не хочеш считать токи в цепях - будеш считать шишки в лесу" ... і ті кому набридло "считать токи в цепях" електрофаку таки переводились "считать шишки в лесу" лісфаку
- мабудь просто срака трісла, тай наволочкою якоюсь закрутила, шоб тріщина далі до потилиці не поповзла
Який саме не підскажу бо батькові подарували. Але мушу застерігти про одне але.... знов але.... Там сама лямпа завжди окремо лежить в комплекті або окремо купуєш мошнішу. Так от торкатись її руками не раджу - згорить а грошей коштує. Треба в рукавичуах встановлювать. Мені подарували 500 ватні, кум зі стойки комплексу списав. То я їх подарував дівчатам, що сітки камуфляжні вяжуть на фронт. Хватило 2 прожектори на цілий цех..... Всім солодких: