У кулемета зʼявився новий власник, який передав його для реставрації у руки професіонала; по кінцівці вийшов чудовий макет… На жаль, без дозволу нового власника я не вправі публікувати світлину відновленого екземпляру; камрад точно бачитиме мій допис і, якщо забажає, зробить це особисто) Зі свого боку можу хіба закинути більш інформативні фото легенько помитого кулемета в день його підняття:
Слава Україні, товариство! Хоча «Бродівський котел» вже переходили мало не вздовж та впоперек, але інколи він ще дивує файними знахідками; свій сезон 2023 року ми з камрадом Вадимом Грушевським розпочали незабутньо (погодьтеся, що три каски і чотири газбаки навіть у старі добрі часи не завше вискакували!):
…А на цьому короткому відео відображено результат моєї чистки та «консервації» одного з трьох піднятих касонів, подарованого мені камрадом Вадимом Грушевським: https://youtube.com/shorts/gEfkU7Sacmo?si=TiQXHIJnn1K-FD2d
Знаю Але копав останній раз на день Незалежності в 21 році І найближчим часом не світить нажаль Тішусь за камрадів.
Слава Україні! Пропоную вашій увазі черговий епізод з серії вдалих виїздів у «Бродівський котел» (каска, жетони бійців зі штабів артилерії та дивізії військ СС «Галичина» (фузилери-розвідники), каска та зенітний приціл до кулемету МГ-42): Коротка версія:
Доброго дня! Вибачаюсь що вперся в чужу тему - хотілося би почути вашу думку. Цей шолом знайдений біля с.Красного, Львівська обл. Залишки декалі показував людям що знаються на деках СС, вона ліворунна, багато сходиться на думці - що залишки саме деки СС. Як по вашому мог шолом належить дивізійнику ?
може для когось буде цінна інформація. в красне є завод там в радянські часи кабель по територіі прокладали так там тих касок з десяток було. просто зарили разом з кабелем.
Доброго вечора.В котлі каски по СС - праводекальні,часом попадались взагалі бездекальні,два рази бачив дводекалки. А Красне до котла то не дуже і відношення має,біля цього смт по сс ,хіба базувався Feld ers.btl.
Того місця де мала бути декаль ....більше не існує. На фото у дивізійників ми бачимо ліворунну декаль, праворуч мав бути левік....але це не точно.
Ніяких левиків не було 1000000%..... В котлі всі каски ,що з деками ,однодекалки,руни справа. Два рази бачив дводекалки ,одну сам підняв (руни зліва,свастика справа). По першій дивізії , левиків точно не було...
Дякую за цікаву статистику! Тобто там де дводекалки - руни чомусь клеїли зліва, а павука справа (це начебто порушення регламенту ?) , я вірно зрозумів ? Що це "перша дивізія" ?
Зараз,якщо найду фото в коп'ютері то скину фото дводекалки. Перша то та, що була розбита в Бродівському котлі,друга - це вже після котла, доукомплектована,майже наново сформована ,воювала в Словенії,Словаччині,Австрії...