Просто ужас, товарисч вы сечёте разницу между анархичными атаманиями и регулярными частями, их у директории было меньше чем у гетьмана, по остальному тож самое Влом даже цитировать такой -бредъ-.Саздаётся впечатлениe что активизировался детский кружок любителей скоропадского.Уважаемый обозный читайте,Тинченко,Удовиченко и воспоминание многих других, все эти эти эпизоды конкретно описаны, повторяться нет смысла.Если влом читать литературу найди в инете статью "Скоропадение Скоропадского" и не пудри ветку всякой пошлятиной, ибо не среьезно.
Власне, одна ця фраза уже багато каже про рівень Вашої компетенції. Порахуємо "регулярні частини" у Гетьмана і у Директорії? Почну я і перерахую навскидку ті частини і з"єднання, які перейшли на сторону Директорії: Запорізька дивізія, Чорноморський Кіш, Сірожупанна дивізія, Окремий загін С.С., Сердюцька дивізія... Ну а тепер Ви назвіть регулярні з"єднання, які захищали Гетьмана... Щоб допомогти, процитую цінованого Вами Удовиченка: "У самому Києві гетьманська влада енергійно готувалася до оборони. Командуючим усіма гетьманськими силами було призначено російського кавалерійського генерала графа Келлера. Гетьманські сили складалися переважно з наспіх сформованих відділів російських офіцерів, москвофільського громадянства та Сердюцької дивізії. ...Сердюцька дивізія, що займала позиції в кількох кілометрах на південь від Києва, разом з Лубенським кінним полком перейшла на бік військ Директорії. Для оборони Києва залишилися тільки незначні сили російських офіцерів." Отже, Сердюцька дивізія(яка незабаром перейшла до Директорії), які ж іще регулярні гетьманські війська протистояли Директорії?...Цікаво було б почути від Вас якісь факти, а не лише надування щік
Вот как начиналось востание ДИректории, приимущество просто на лицо .......... что доказывает никчёмность скоропадского во всех отношениях и особенно в организаторских способностях.
Теперь по поводу сотен тысяч войск, которые приписывают директории, это просто смешно даже обсуждать! Это воспоминания Грекова, считаю его обьективным!
анонимъ, По-перше, Ви так і не назвали ті «регулярні частини», яких у Гетьмана було «більше, ніж у Директорії». Що ж це за загадкові частини, у яких немає назв? По-друге, якби Ви уважніше подумали над спогадами Грекова, а також почитали б ще якусь вартісну роботу по сабжу(а краще не одну), то зрозуміли б, що він повністю підтверджує моє твердження: більшість регулярних з»єднань армії практично одразу перейшли на бік Директорії: Запор.див, Загін СС, Чорном.Кіш, Сіра дивізія. Де ж Ви тут бачите «приимущество просто на лицо » ? По-третє, якби Ви черпали свої знання, крім науково-популярної літератури, ще і з праць серйозних дослідників періоду, то із здивуванням виявили б, що – таки-да, припущення про 300 тис. війська у Директорії мають під собою грунт. Якість війська – то інше питання, але цифра має місце.Можу порекомендувати Вам, наприклад, працю О.Бойко про повстання. Ну і по-четверте, раз уже Ви мені давали поради, то хотів би і я Вам також алаверди: перш ніж стверджувати щось із безапеляційною категоричністю, переконайтеся, що Вим володієте предметом в достатній мірі, інакше можете поставити себе у смішне становище. Удачі, друже мій!
я понимаю посмотрел феньку по зомби ящику про райский уголок Скоропадского, пару раз заглянул в википедию, всё море по пятки.Сам только факт перехода Болбочана на сторону отморозков(Виниченко,Петлюра и т.д)говорит сам за себя, тут даже добовлять нечего, если ты хоть немнхого в теме, но ты от неё невозмутимо далёк .Какие ещё в САД регулярные части у Директории ты просто шопитист инет разлива.Все перечисленные части(которые были в разы меньше чем ты считаешь) были перебещики, потомучто баламут Скоропадский болтаясь в своих собственных маразмах отвернул всех от себя, и даже ещё раз повторюсь- Болбочана, сечешь нить?нет? ну ладно! я уверен что перечитал больше твоего. Можно верить в зелёных человечков, но это уже клиника. Изначально всё войсько директории не превышало 1000-1500 человек, вот тебе и вся малина.Гетьман оказался жалкой и ничтожной личностью и его покинули даже неделимщики, но это так же многое обьясняет, волевой человек немцам на троне не нужен был, они выбрали своего пациента. По остальному-ЧИТАЙ ПО БУКВАМ ВСЁ ДОСТУПНО И ПОНЯТНО- еще раз специально для подростков как ты подобрал цитаты, подростёшь да подтянешся тогда по другому и разговор будет; если даже этого не в состоянии понять, тогда не знаю как тебе помочь, я не доктор.
Можно назвать интернациональным долгом, освободительным походом, защитой ...ских завоеваний и восставших угнетаемых братьев - бумага стерпит.
анонимъ, дарма Ви так психуєте, друже мій. Не знати - не соромно, соромно не хотіти знати. Бажаю Вам побільше узнавати і навчитися не заміняти аргументи у суперечці відвертим хамством - це ознака слабкості. На цьому наш спір(якщо можна його так назвати) я закінчую. ЗІ: А статтю кандидата наук О.Бойко почитайте - це дасть більше користі, ніж історична попса. Якщо захочете - скину у приват посилання.