Нi, це було на початку 2000, зара не помятаю що було вчора Ще декiлька разiв куштував теж гарну в селi Стрелковое, що на кiнцi арабаткi.
Не згоден з вашим постом, що шурпа від бограча відрізняється тільки м‘ясом. Відрізняється не тільки енгридієнтами, але і зовсім різними технологіями приготування.
Ну про "тільки" я і не писав. Різноманітних відмінностей багато, згоден, але без чого не буде ні шурпи, ні бограча? Які головні компоненти? Вода і м'ясо Про то і написав.
Не тільки м‘ясо. Без овочів не буде ні шурпи, ні бограча. І шурпа вариться не тільки з баранини, а навіть з птиці. Шурпу також можна зробити з говядини і свинини, але бограчом вона не стане.
На вихідних готував для друзів. Пощастило купити дуже добре м'ясо. В суботу зранку бігав до м'ясного - черга була величенька, але воно того вартувало. Телятина молоденька була і свіжа свинина. З мяса давав телятину, свинину і копчені ребра. Рульку не давав бо казан в мене не такий великий, і не дуже зручно з нею мучитись. Стосовно відео гуцула Він робить дивну послідовність додавання інгрідієнтів, я такої не пробував. Морожену суміш овочів і сметану ніколи не бачив щоб додавали. Особисто для мене, фішка яка відрізняє бограч від інших схожих страв, це процедура яка робиться з самого початку. Я беру сало, тільки копчене. Коли воно витоплюється і робляться шкварки - додається цибуля і мелена паприка. Тут важливо все гарно перемішувати, щоб паприка добре перемішувалась і не пригоріла до казана. Ця суміш і задає особливий смак і аромат. На цій суміші вже можна тушкувати м'яско, підсмажена паприка насичує його під час всього готування. Це відрізняється від того коли просто висипати паприку в рідину чи бульйон. Я не думаю, що варто використовувати бекон, для такої страви. Він не дасть багато жиру і м'ясо(яке є на беконі) може підгоріти. Якщо нема копченого сала, то вже краще брати свіже. Ну то так, чисто моє бачення Ще кумедний момент, як мені розповідав один мадяр, є гарна традиція. Перед тим, як кидати м'ясо, прийнято замачати дараб свіжого хліба в ту суміш шкварок\цибулі\паприки, випити пів деци палинки і закусити отим хлібом. Інакше бограч не получиться
суржик , украинско польский , особенно ржачно -водов ! що це за слово таке ? в українській таког нема ...
ну якщо подитись\послухати, почитати праці філологів (не тих котрі пишуть що українськку мову придумав генштаб) то лемківські, бойківські і тд говірки дуже близькі до літературної чи загальновживаної української, і точно ближчі ніж та говірка на якій, Ви, написали . Стосовно польських слів, нууу мабуть є слова, які і в польській мові є. Але отак щоб суржик з польською... Особливо слово "шпіцнамен" - це так в Кракові говорять
Це звичайний мацкальский троляка так що не будемо отого експєрда годувати - нехай йде десь далі тролити