Бограч. Гуцульський рецепт.

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем vaffe, 23 чер 2020.

1. иван777444333

иван777444333 Oberst Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    44
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    94
    Повідомлення:
    4.874
    Адреса:
    Копгород
    Я теж там куштував, вогонь, зовсiм не те що пропонують у мене в мiстi.

2. Цікаві лоти

1. (в наявності 3 шт.)
      Брючный ремень PARATROOPER SAFETY BELT ′PARA′ OLIV Брючный ремень с металлической пряжкой, с логоти...
      400 грн.
    2. 1 грн.
    3. (в наявності 1 шт.)
      Реплика современного тактического ремня. Выполнен из плотной синтетической стропы. Ширина - 3,5 см;...
      200 грн.
    4. Поясной ремень из курлена, ВС Великобритании. CS95 COURLENE WORKING BELT GREEN. Курлен - полиолефин,...
      150 грн.
    5. Ремень эластичный армии Швейцарии. Цвет тёмно-синий. Вероятно ВВС. На последнем фото для сравнения с...
      150 грн.
  3. dim1

dim1 Feldwebel

Повідомлення:
    638
    Адреса:
    Як Тебе не любити...
    Як звали хозяїна-шурпороба пам,'ятаєте?

4. иван777444333

иван777444333 Oberst Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    44
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    94
    Повідомлення:
    4.874
    Адреса:
    Копгород
    Нi, це було на початку 2000, зара не помятаю що було вчора :beer:
    Ще декiлька разiв куштував теж гарну в селi Стрелковое, що на кiнцi арабаткi.

5. lex1187

lex1187 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    587
    Адреса:
    Сокальщина
    Не згоден з вашим постом, що шурпа від бограча відрізняється тільки м‘ясом. Відрізняється не тільки енгридієнтами, але і зовсім різними технологіями приготування.

slawuta5 подобається це.
  6. dim1

dim1 Feldwebel

Повідомлення:
    638
    Адреса:
    Як Тебе не любити...
    Ну про "тільки" я і не писав. Різноманітних відмінностей багато, згоден, але без чого не буде ні шурпи, ні бограча? Які головні компоненти?
    Вода і м'ясо
    Про то і написав.

иван777444333 подобається це.
  7. lex1187

lex1187 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    587
    Адреса:
    Сокальщина
    Не тільки м‘ясо. Без овочів не буде ні шурпи, ні бограча. І шурпа вариться не тільки з баранини, а навіть з птиці. Шурпу також можна зробити з говядини і свинини, але бограчом вона не стане.

slawuta5 подобається це.
  8. Роня

Роня Oberleutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    1.723
    Технологія приготування різна.

lex1187 подобається це.
  9. lex1187

lex1187 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    587
    Адреса:
    Сокальщина
    Я про це вже декілька разів вище наголосив.

10. Glinmoth

Glinmoth Stabsgefreiter

Повідомлення:
    163
    Адреса:
    Schwallbach - Lemberg
    На вихідних готував для друзів. Пощастило купити дуже добре м'ясо. В суботу зранку бігав до м'ясного - черга була величенька, але воно того вартувало. Телятина молоденька була і свіжа свинина.
    З мяса давав телятину, свинину і копчені ребра. Рульку не давав бо казан в мене не такий великий, і не дуже зручно з нею мучитись.

Стосовно відео гуцула
    Він робить дивну послідовність додавання інгрідієнтів, я такої не пробував. Морожену суміш овочів і сметану ніколи не бачив щоб додавали.

Особисто для мене, фішка яка відрізняє бограч від інших схожих страв, це процедура яка робиться з самого початку.
    Я беру сало, тільки копчене. Коли воно витоплюється і робляться шкварки - додається цибуля і мелена паприка. Тут важливо все гарно перемішувати, щоб паприка добре перемішувалась і не пригоріла до казана. Ця суміш і задає особливий смак і аромат. На цій суміші вже можна тушкувати м'яско, підсмажена паприка насичує його під час всього готування. Це відрізняється від того коли просто висипати паприку в рідину чи бульйон.

Я не думаю, що варто використовувати бекон, для такої страви. Він не дасть багато жиру і м'ясо(яке є на беконі) може підгоріти. Якщо нема копченого сала, то вже краще брати свіже. Ну то так, чисто моє бачення:)

Ще кумедний момент, як мені розповідав один мадяр, є гарна традиція.
    Перед тим, як кидати м'ясо, прийнято замачати дараб свіжого хліба в ту суміш шкварок\цибулі\паприки, випити пів деци палинки і закусити отим хлібом. Інакше бограч не получиться :cool:

Роня, lex1187, slawuta5 та ще 1-му подобається це.
  11. OZURGET

OZURGET Obergefreiter

Повідомлення:
    14
    Адреса:
    Украина
    суржик , украинско польский , особенно ржачно -водов ! що це за слово таке ? в українській таког нема ...

12. slawuta5

slawuta5 Oberst

Повідомлення:
    3.585
    Адреса:
    Łódż, Polska
    Це не суржик - мовознавця хрінов!

Роня та иван777444333 подобається це.
  13. OZURGET

OZURGET Obergefreiter

Повідомлення:
    14
    Адреса:
    Украина
    таки суржик -мовознавця хрінов! до речі ,патріотику , як там справи по захисту Батьківщини у Лодзі ?

14. Glinmoth

Glinmoth Stabsgefreiter

Повідомлення:
    163
    Адреса:
    Schwallbach - Lemberg
    ну якщо подитись\послухати, почитати праці філологів (не тих котрі пишуть що українськку мову придумав генштаб) то лемківські, бойківські і тд говірки дуже близькі до літературної чи загальновживаної української, і точно ближчі ніж та говірка на якій, Ви, написали :).

Стосовно польських слів, нууу мабуть є слова, які і в польській мові є. Але отак щоб суржик з польською... Особливо слово "шпіцнамен" - це так в Кракові говорять:rolleyes:

Роня, slawuta5 та иван777444333 подобається це.
  15. slawuta5

slawuta5 Oberst

Повідомлення:
    3.585
    Адреса:
    Łódż, Polska
    Це звичайний мацкальский троляка так що не будемо отого експєрда годувати - нехай йде десь далі тролити;):beer:

Glinmoth та иван777444333 подобається це.