Бограч. Гуцульський рецепт.

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем vaffe, 23 чер 2020.

  1. IgorSatok

    IgorSatok Oberstleutnant

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    2.994
    Адреса:
    Гуцульщина
    Рост76 подобається це.
    1. (в наявності 6 шт.)
      Спрей що допомогає зменшувати біль при опіках. Активний інгрідієнт - 2% лідокоіну. Допоміжні речов...
      375 грн.
    2. (в наявності 5 шт.)
      Сроки в нормі
      750 грн.
    3. Тактичні ножиці, репліка, копія Leatherman Raptor з чохлом та страхуючим тренчиком. Стан - нові. Є...
      847 грн.
    4. (в наявності 20 шт.)
      Burnshield Hydrogel – це стерильний травматичний гідрогель, який можна використовувати при невеликих...
      190 грн.
    5. (в наявності 1 шт.)
      Турнікет SOFT
      550 грн.
  2. Рост76

    Рост76 General-major

    Повідомлення:
    5.218
    Адреса:
    Рідна ненька Україна.
    М'ясо варили, для чого не питав :rolleyes:.
     
  3. IgorSatok

    IgorSatok Oberstleutnant

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    2.994
    Адреса:
    Гуцульщина
    Ось рецепт від мого знайомого.
     
    bubarik, slawuta5, Рост76 та ще 1-му подобається це.
  4. ☆ JOKER☆

    ☆ JOKER☆ Leutnant

    Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    231
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    452
    Повідомлення:
    1.394
    Адреса:
    Харьков
    Рост76, slawuta5 та рональд подобається це.
  5. рост1972

    рост1972 Oberleutnant отпуск

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    10
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    23
    Повідомлення:
    1.796
    Адреса:
    Хмельницька область
    Перший раз спробував бограч( 5 днів назад)..у Коломиі.гарна атмосфера -Слава Украіні!
     

    Images:

    IMG_20200803_181058_121.jpg
    Рост76, IgorSatok та slawuta5 подобається це.
  6. dim1

    dim1 Feldwebel

    Повідомлення:
    638
    Адреса:
    Як Тебе не любити...
    Робив сьогодні в чавунному казані 6л та на електроплиті 1кВт.
    Мав сумніви, що не розігріє.
    Орлайт.
     
    Рост76 та IgorSatok подобається це.
  7. smerk

    smerk Obergefreiter

    Повідомлення:
    82
    Адреса:
    UA
    Хто приїде, пригощу!
    З повагою, Іван.
    Рахівський район....
     
    Рост76, slawuta5, IgorSatok та 2 іншим подобається це.
  8. Check.Ua

    Check.Ua Leutnant

    Повідомлення:
    1.399
    Адреса:
    Україна. Біля межі .
    Апетитна тема.Даа...І розумієш,багато де не був,і ще більше не пробував.
     
    Рост76 та IgorSatok подобається це.
  9. aleks.25

    aleks.25 Obergefreiter

    Повідомлення:
    190
    доброго вечора, а чим бограч відрізняється від шурпи?
     
    Рост76 подобається це.
  10. Роня

    Роня Oberleutnant

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    1.723
    :eek:;) Це різні колеса:oops:

    Шурпа — густий темний м'ясний суп з обсмажених продуктів, національна страва багатьох народів Середньої Азії, Близького Сходу, Балкан. Особливістю приготування є те, що м'ясо перед тим як варитися обов'язково смажиться до повної або часткової готовності. Часом смажиться і частина овочів — переважно цибуля, морква
     
    Рост76, иван777444333 та IgorSatok подобається це.
  11. aleks.25

    aleks.25 Obergefreiter

    Повідомлення:
    190

     
    Рост76 подобається це.
  12. aleks.25

    aleks.25 Obergefreiter

    Повідомлення:
    190
    є два вида шурпи - одна обжарюється, одна суто вариться.
    інгрідієнти майже індентичні, подивився відео майже все однаково, там чогось більше там менше, +- різниця в спеціях, а в чому різниця така щоб якщо так приготувати то це бограч а якщо так то це шурпа, то ось це поясніть
     
    Рост76 подобається це.
  13. IgorSatok

    IgorSatok Oberstleutnant

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    2.994
    Адреса:
    Гуцульщина
    Так що б довго не розписувати.
     
    lex1187 та Рост76 подобається це.
  14. olegwarlock

    olegwarlock Hauptmann

    Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    2.229
    Адреса:
    кременчуг
    Если перед Вами поставить тарелку с бограчем, и тарелку с шурпой - то вряд ли скажете что это одно и то же... А то что ингредиенты похожи - так они во многих совершенно разных блюдах одни и те же! Вы ж не путаете рагу с борщом, а вареники с мясом - с пельменями? :) Картофельные чипсы и пюре - это вообще один и тот же продукт... :D
     
    рональд, aleks.25, Роня та 4 іншим подобається це.
  15. lex1187

    lex1187 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    581
    Адреса:
    Сокальщина
    Тут вы правы. Есть обычная шурпа,а есть с обжаренным (ТОЛЬКО) мясом. Называется каурма-шурпа.
    У бограча совершенно другая технология приготовления. Также конкретно отличаются продукты. Вкусы совершенно разные.
    Ваше видео совсем не показатель. Найдите выше в теме мой рецепт бограча, тогда поймёте в чём разница.
     
    рональд, aleks.25, slawuta5 та ще 1-му подобається це.
  16. aleks.25

    aleks.25 Obergefreiter

    Повідомлення:
    190
    не їв правильно приготовленого ні бограча ні шурпи, тому і цікавлюсь. на відкриття полювання сусіди готовили бограч, підглядав як готують, мясо, цибуля, морква, помідори, перець, картопля, зелень, я над казаном звісно не стояв і всю технологію не вловив але щось подібне готував знайомий то називав шурпа, на моє питання чим відрізняється бограч від шурпи мені толком не пояснили, лише це гуцульске блюдо а те мов узбецьке. захотів для себе розібратися передивився кілька відео перечитав кілька рецептів вроді все стає на місця.
     
  17. dim1

    dim1 Feldwebel

    Повідомлення:
    638
    Адреса:
    Як Тебе не любити...
    баранина=шурпа
    свинина+яловичина=бограч
     
    aleks.25 та IgorSatok подобається це.
  18. olegwarlock

    olegwarlock Hauptmann

    Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    2.229
    Адреса:
    кременчуг
    А это все по-сути стандартная заготовка под большинство первых блюд... А вот дальше меняя сорт мяса и добавляя или убирая минимум ингредиентов плюс различные специи получаем совершенно разные блюда! :) К примеру (грубо): +буряк и капуста = борщ... +пшено и тертая капуста = капустняк... +квашеная капуста = щи... + сол.огурцы и перловка = рассольник... +ткемали и рис = харчо... +лапша = лагман... +паприка и чипетки = бограч и т.д. и т.п... Понятно что чего-то больше или меньше, чего-то совсем нет, но какая-то закономерность все же прослеживается. :D
     
    lex1187, aleks.25, Роня та 2 іншим подобається це.
  19. bigfoot

    bigfoot Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.266
    Адреса:
    Прикарпаття
    Читаешь "борщ, капустняк, рассольник, харчо, лагман, бограч" и хочется их сьесть. Читаешь "щи" и уже ничего не хочется. Рыгнуть, разве что...:)
     
    Beruyk0791, рональд, lex1187 та 7 іншим подобається це.
  20. olegwarlock

    olegwarlock Hauptmann

    Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    2.229
    Адреса:
    кременчуг
    Эт точно. Рассказывал как-то в другой теме как по молодости ездил с подругой к её бабуле в Коми, чуть там с голоду не сдох, ничего есть не мог! Это уму непостижимо какую они там хрень жрут... :(
     
    рональд, bigfoot, IgorSatok та ще 1-му подобається це.
  21. reider74

    reider74 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    651
    Адреса:
    Киев
    Бограч і шурпа- це як борщ і суп. Дві різні страви і по різному готуються...
     
    lex1187, slawuta5 та IgorSatok подобається це.
  22. lex1187

    lex1187 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    581
    Адреса:
    Сокальщина
    Ні!
     
  23. dim1

    dim1 Feldwebel

    Повідомлення:
    638
    Адреса:
    Як Тебе не любити...
    Це у Вас.
    А у мене- так!
    Кожен готує щось своє.
     
    Останнє редагування: 26 сер 2020
    иван777444333 подобається це.
  24. lex1187

    lex1187 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    581
    Адреса:
    Сокальщина
    Ну тоді роскажіть, як готуєте бограч і шурпу.
     
    иван777444333 подобається це.
  25. dim1

    dim1 Feldwebel

    Повідомлення:
    638
    Адреса:
    Як Тебе не любити...
    Все просто.
    Бограч згідно ютубівського рецепта отого надвірнянського хлопця.
    Свинина биточна та ще з телячої вирізки.
    Навпіл.
    Шкварки з бекону.
    В дечому з ним незгоден, бо тушкувати зелену петрушку тривалий час то дурість.
    Шурпу знайшов теж по ютубу, не скажу згідно якого саме рецепту, років із півтора це було.
    Але використовував виключно баранину.
    Раніше, у 2012, у Гурзуфі нам варив шурпу хазяїн помешкання, що ми орендували, теж киянин.
    Я з підозрою тоді ставився до баранини , а він запропонував, якщо його кулінарний витвір не сподобається, то поверне за м,'ясо.гроші.
    Сподобалося.
    Вирішив повторити, смачно, але не так, як було тоді.
    То з чим Ви не згодні?
     
    Останнє редагування: 26 сер 2020
    иван777444333 подобається це.