Це різні колеса Шурпа — густий темний м'ясний суп з обсмажених продуктів, національна страва багатьох народів Середньої Азії, Близького Сходу, Балкан. Особливістю приготування є те, що м'ясо перед тим як варитися обов'язково смажиться до повної або часткової готовності. Часом смажиться і частина овочів — переважно цибуля, морква
є два вида шурпи - одна обжарюється, одна суто вариться. інгрідієнти майже індентичні, подивився відео майже все однаково, там чогось більше там менше, +- різниця в спеціях, а в чому різниця така щоб якщо так приготувати то це бограч а якщо так то це шурпа, то ось це поясніть
Если перед Вами поставить тарелку с бограчем, и тарелку с шурпой - то вряд ли скажете что это одно и то же... А то что ингредиенты похожи - так они во многих совершенно разных блюдах одни и те же! Вы ж не путаете рагу с борщом, а вареники с мясом - с пельменями? Картофельные чипсы и пюре - это вообще один и тот же продукт...
Тут вы правы. Есть обычная шурпа,а есть с обжаренным (ТОЛЬКО) мясом. Называется каурма-шурпа. У бограча совершенно другая технология приготовления. Также конкретно отличаются продукты. Вкусы совершенно разные. Ваше видео совсем не показатель. Найдите выше в теме мой рецепт бограча, тогда поймёте в чём разница.
не їв правильно приготовленого ні бограча ні шурпи, тому і цікавлюсь. на відкриття полювання сусіди готовили бограч, підглядав як готують, мясо, цибуля, морква, помідори, перець, картопля, зелень, я над казаном звісно не стояв і всю технологію не вловив але щось подібне готував знайомий то називав шурпа, на моє питання чим відрізняється бограч від шурпи мені толком не пояснили, лише це гуцульске блюдо а те мов узбецьке. захотів для себе розібратися передивився кілька відео перечитав кілька рецептів вроді все стає на місця.
А это все по-сути стандартная заготовка под большинство первых блюд... А вот дальше меняя сорт мяса и добавляя или убирая минимум ингредиентов плюс различные специи получаем совершенно разные блюда! К примеру (грубо): +буряк и капуста = борщ... +пшено и тертая капуста = капустняк... +квашеная капуста = щи... + сол.огурцы и перловка = рассольник... +ткемали и рис = харчо... +лапша = лагман... +паприка и чипетки = бограч и т.д. и т.п... Понятно что чего-то больше или меньше, чего-то совсем нет, но какая-то закономерность все же прослеживается.
Читаешь "борщ, капустняк, рассольник, харчо, лагман, бограч" и хочется их сьесть. Читаешь "щи" и уже ничего не хочется. Рыгнуть, разве что...
Эт точно. Рассказывал как-то в другой теме как по молодости ездил с подругой к её бабуле в Коми, чуть там с голоду не сдох, ничего есть не мог! Это уму непостижимо какую они там хрень жрут...
Все просто. Бограч згідно ютубівського рецепта отого надвірнянського хлопця. Свинина биточна та ще з телячої вирізки. Навпіл. Шкварки з бекону. В дечому з ним незгоден, бо тушкувати зелену петрушку тривалий час то дурість. Шурпу знайшов теж по ютубу, не скажу згідно якого саме рецепту, років із півтора це було. Але використовував виключно баранину. Раніше, у 2012, у Гурзуфі нам варив шурпу хазяїн помешкання, що ми орендували, теж киянин. Я з підозрою тоді ставився до баранини , а він запропонував, якщо його кулінарний витвір не сподобається, то поверне за м,'ясо.гроші. Сподобалося. Вирішив повторити, смачно, але не так, як було тоді. То з чим Ви не згодні?