глибокі на скільки? фотографій не залишелось? в яку глибину переважно копається? і як знати що вже підлога, дерево,інша глина?
інший грунт,побачите смерекові гілки,або дошки,або цеглу як правило не більше метра,любі сигнали(навіть гільзові) на дні треба копати-можуть бути несподівані сюрпризи
то треба копати запливші бліндажі? Ось наприклад є місце, де всі подібні між собою. Але два дуже великі та глубокі. Та ще й до них сходяться всі глубокі траншеї. То варто ті "центральні" копати, чи краще бокові, менші? У центральних командир сидів?
Два тижні тому розкопували пару, були на горбі. Глибина не надто велика, так як тилові позиції. По верхах було цікаво там. Розкопували по углах, так нічого цікавого - медальйон і бутилка. Раніше не надто далеко звідти були знайшли боржуйку, ботім розкопали більше - результат бутилка і чобіт
Уже пару років тому копали по першій, бліндаж ПСВ відновили німці по другій, результат, ще були куски підшльома по другій
то не передова, там де я копав більше 1,5 метра не було, а місцями і менше. Десь були фото таких. як знайду то закину А по мусорках то цікаве питання. Сам викопав тільки одну велику (бутилки мішками виносив), а менших більше. В останній, яку копав минулого року на дні гвинтівку м95 викопав цілу з обвісом і затвором, чого викинули. Усе щупа не зроблю, з ним простіше шукати пляшки, а їх багато і поза мусорками лежить. Був таку пляшку викопав взагалі випадково, лежала вона і ще здається пару простих, напікав на якийсь хлам
теж так думаю після останнього копання блінів. Думаю є смисл с глибинником по полях ходити розуміння які копати? Бо практика копання на вибір майже нічого цікавого не приносить.
коп в горах і наприклад на Волині сильно відрізняеться.Після Брусіловського прориву фронт стояв на місці майже рік-був час рити глибоки бліни і влаштовувати мусорки, в горах фронт постійно пересувався,тому бліндажи неглибоки(та і зимою в мороз не дуже накопаеш)
Привіт копали якось того року зимою бліндаж Вибирали йде багато чорного сигналу.. шурф йде бите скло...Той треба брати..Два бліна два штика псв І багато бутилок..Нажаль більшість без написів..По краям окопа часто може бути медицина або смітник.
Вечір добрий. Років 4 тому знайшов розкопану смітєву яму по ПСВ, хтось розкопав до мене, але за собою її не засипав. Вирішив її перепровірити результат здивував. Яма була глибиною 1,5 метра, було багато битих пляшок без написів, але розкопавши краї ями знайшов ось такі пляшки Бачевського. Нажаль фото з копу немаю.
фото ззаду наперед Вітаю. спробували долю. Вісім невеликих блінчиків. Результат патрони,гільзи, ржаві остатки ящиків та цинків(
Невтрачайте надiю,колись зачiпетесь за жирне мicце i результат буде.Я коли нема часу на довги подорожи,копаю блiни на загальновiдомому хребтi-фактично нiколи вхолосту.Просто копаю там де колись було багато верхових знахiдок.До речи,в Латвii вже давно пiднiмають блiни та окопи
в цьому місці ми півтора місяці знаходили пряги всього шо можна було знайти, мадяри,скрипки,пруси,вюльтерберг,офіцери пруси, риа, арта риа, австрія та офіцери авсирія. Шанцевий інструмент але всього три гренки... дві ефки і рдултловку... шо за бойня там була, фіг зна
вітаю. Перелопачено 2 смітника, всі бутилки биті, аж обідно було чути скрежет скла коли втикав лопатк в землю((. Одна пляшечка знайшлась... Мусорки нижче блінчика, просто в розсип. Думаю з бліна просто їх кидали