Белая Церковь

Тема у розділі 'Міста під час окупації', створена користувачем машингвер, 22 лип 2008.

1. машингвер

машингвер Oberfeldwebel

Повідомлення:
    348
    Адреса:
    Західна Україна
    Bila Zerkwa Kiew Ukraine

4 користувачам це сподобалось.
  2. Цікаві лоти

1. Пуговицы, на фото. 2 маленьких.
      1000 грн.
    2. Німецькі гудзики на кепі/пілотку (маленькі). Нулячі!
      600 грн.
    3. Гудзики пуговицы ВМВ 520 шт продаются кучей совсем хлам не считал на послдних фото показани какие...
      350 грн.
    4. Диаметр 23 мм, сталь, некопаное состояние, фото на листе в клетку для масштаба Пересылка Укрпочта ил...
      230 грн.
    5. Переважно латунь
      110 грн.
  3. Seroff

Seroff Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    230
    Адреса:
    Україна
    Ну раз есть Умань,то должна быть и Белая Церковь:D Может у кого есть еще фото периода второй мировой из БЦ,то выложите пожалуйста

Images:

getImage (1).jpg
    getImage (2).jpg
    getImage (3).jpg
    getImage (4).jpg
    getImage (5).jpg
    getImage (6).jpg
    Mustafa Oleg, Дмитрий Згонник та БЕРКУТ68 подобається це.
  4. Дмитрий Згонник

Дмитрий Згонник Obergefreiter

Повідомлення:
    62
    Адреса:
    Bila Tserkva
    Вот это здание: (ей-богу, подойду завтра и тоже сфоткаюсь на фоне этой двери) :beer:

Images:

01.jpg
    05.jpg
    06.jpg
    lambofgod та ASKOT1 подобається це.
  5. ASKOT1

ASKOT1 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    22
    Повідомлення:
    10.504
    Адреса:
    Украина
    Камрад объясни популярно что это за здание пожалуйста:beer: А то кроме БРУМа я там ничего не пойму.
    Заранее данке:beer: Буду в Белой тоже подойду сфоткаюсь:smile_8::smile_9:

6. Дмитрий Згонник

Повідомлення:
    62
    Адреса:
    Bila Tserkva
    Бульвар 50-летия Победы, дом №6. Сейчас, кажись, обычный жилой дом (фактически, на перекрёстке этого бульвара и ул. Гордынского). Главный ориентир - напротив через дорогу стоит внушительное белое здание "Укртелеком"а. Остановка так и называется - Укртелеком. Если хотите сориентироваться ещё точнее - просто введите в поисковом браузере гуглевской карты запрос "Белая Церковь, бульв. 50-летия Победы 6", оно само и выведет. Укртелеком стоит как раз на том месте, где вот эти "берёзовые ворота" с ведущими вниз ступеньками на немецкой фотке

А остальные места, кроме БРУМа, я тоже пока-что не могу узнать :confused:

2 користувачам це сподобалось.
  7. ASKOT1

ASKOT1 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    22
    Повідомлення:
    10.504
    Адреса:
    Украина
    Спасибо большое камрад,я понял где это.
    С УВАЖЕНИЕМ !!!!!!
    Что там интересно в том доме было то - вывеску над дверью вижу,но плохо к сожалению.Наверное госпиталь я так думаю.

8. Дмитрий Згонник

Повідомлення:
    62
    Адреса:
    Bila Tserkva
    Да, явно что-то медицинское :)

1 людині також подобається це.
  9. ASKOT1

ASKOT1 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    22
    Повідомлення:
    10.504
    Адреса:
    Украина
    Второй пост,первое фото - это не церковь та что на площади свободы случайно ????? Ну напротив еще краеведческий музей.

10. Seroff

Seroff Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    230
    Адреса:
    Україна
    ASKOT1-навпроти музею костьол,а на фото начебто дійсно церква на площі Свободи
    Дмитрий Згонник-це будинки на ДНСі за гастрономом ,там їх три таких( так само стверджував той,хто виклав їх в "Однокласниках",звідки я їх і стирив:D)Там,де ви пишите на перехресті біля Укртелекому нема підвищення перед будинками,а на ДНСі є,я ходив дивився

11. Дмитрий Згонник

Повідомлення:
    62
    Адреса:
    Bila Tserkva
    Фокус-то в том, что на "Свободы" две церкви. Одна - на холме, непосредственно рядом с музеем (католический костёл, он же органный зал). А вторая - на противоположной стороне площади, на "равнинном" участке (РПЦ МП). И самое смешное - оба сооружения имеют очень похожие центральные купола. И, одновременно, оба эти "барабаны" очень похожи на "барабан" с немецкой фотки.

Судите сами:

Костёл возле музея _ http://www.ljplus.ru/img3/a/l/alex_pingvin/IMG_4189.jpg

Церковь МП _ http://www.sputnik.ck.ua/themes/sputnik_theme/files/B_Cerkov/IMG_4162[1].jpg

12. ASKOT1

ASKOT1 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    22
    Повідомлення:
    10.504
    Адреса:
    Украина
    Фото на первой ссылке не подходит думаю,даже окна там прямоугольные,а на старом фото полукруглые сверху.

13. ASKOT1

ASKOT1 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    22
    Повідомлення:
    10.504
    Адреса:
    Украина
    А где там на ДНСе за гастрономом ???? На остановке в арку что ли ??? Давно просто не был в городе уже,не припомню.

14. Seroff

Seroff Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    230
    Адреса:
    Україна
    ASKOT1 На тій стороні,де Критий ринок,гастроном(там зараз інша вивіска якась,до того був супермаркет Край),заходиш за нього і там той будинок.Там їх три в ряд,з якого саме фото я не знаю

15. Дмитрий Згонник

Повідомлення:
    62
    Адреса:
    Bila Tserkva
    1. Але ж, погодьтесь, обидва барабани дуже схожі. Я, приміром, вагаюсь - що саме за руїни на німецькій світлині? Церква МП чи, все-таки, костьол?

2. З приводу будинку-"госпіталя". Я би не наважився заперечувати ваші аргументи однозначно, але кольорове фото фрагменту верхньої частини цього будинку, яке я запостив тут для порівняння, викладене на гуглівській мапі на перехресті біля Укртелекому, якраз поруч з будинком №6. Тобто, фото відповідає саме цьому будинку, який в усій красі видно на мапі. До того ж, цей кольоровий фрагмент точнісінько співвідноситься за архітектурними деталями з тим будинком, що на німецькій світлині, включно з радянською зіркою вгорі! Це ж не я вигадав, відкрийте гугль-мапу і переконайтесь на власні очі! (до речі, а чи є ця зірка на будинку з ДНС??? Зауважте, що кольорова світлина із тою зіркою - сучасна!)
    І стосовно "підвищення перед будинком", - я вважаю, що це зовсім не підвищення безпосередньо перед самим будинком. Здається, між березовою "брамою" і будинком є відстань у пару десятків метрів, чи не так? Схоже, що це своєрідний природний "спуск" у напрямку до берегу Росі, який існував саме на місці нинішньої будівлі Укртелекому. А пізніше він, вочевидь, був просто штучно "підвищений" до зрівняння з проїздною частиною. Тобто, березова брама і сходинки - саме на місці зупинки "Укртелеком", на протилежному боці від будинку-"госпіталя".

Але, заради справедливості, треба зазначити, що ті будинки на ДНС дійсно стилістично майже з тієї ж обойми, що і на німецькій світлині. Саме тому я не стану однозначно заперечувати ваші аргументи. Це просто хтось із нас повинен відірвати сідниці від компа і з'їздити на оба місця, щоб порівняти і з'ясувати остаточно.

Тим-не-менш, поки-що моїм головним аргументом залишається "червоно-зоряна" кольорова світлина з гугль-мапи, яка викладена там саме біля будинку №6 по бульвару 50-річчя Перемоги.

16. ASKOT1

ASKOT1 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    22
    Повідомлення:
    10.504
    Адреса:
    Украина
    Нужно распечатывать фотки и с выездом на место определяться )))))))) Может через месяц буду в городе - при наличии свободного времени погуляю посмотрю.

17. Дмитрий Згонник

Повідомлення:
    62
    Адреса:
    Bila Tserkva
    Очень надеюсь успеть раньше вас ;). Мне-то всего три-четыре остановки проехаться до ДНС от "Танка" :)

18. ASKOT1

ASKOT1 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    22
    Повідомлення:
    10.504
    Адреса:
    Украина
    Ну если раньше успеете то сообщите здесь в теме чем закончились поиски.Гут ????:D

19. Seroff

Seroff Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    230
    Адреса:
    Україна
    По 1-му пункту згоден,що дуже схожі,але відомо,що біля костьолу у німців було кладовище,де вони хоронили поранених,які померли в госпіталі,і територія повинна була би бути якось впорядкована,а на фото вона такою не виглядає,тому думаю,що все таки площа Свободи(хоча це тільки версія,а не істина в останній інстанції).По 2-му пункту вважаю,що все таки ДНС,зірки там на будинках залишились,і підвищення прямо перед будинком є,я пару тижнів назад там був,дивився,якщо піду ше,то сфоткаю і викладу в темі

20. Дмитрий Згонник

Повідомлення:
    62
    Адреса:
    Bila Tserkva
    Обязательно! :)

21. Дмитрий Згонник

Повідомлення:
    62
    Адреса:
    Bila Tserkva
    Дякую, зрозумів.
    Зірки на ДНС-івському будинку(будинках) - оце вже аргумент сер'йозний!!!
    Сподіваюсь, протягом тижня зможу вирватись і порівняти обидва місця власними очима і з камерою. Результат обіцяю викласти тут.

22. Allex761

Allex761 Standartenführer

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    21
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    33
    Повідомлення:
    15.000
    Адреса:
    Лісостеп
    Згоден з версією камерада Seroff, що будинки на ДНСі (фото двох з них нижче). Підвищення перед будинками там є, воно добре збереглося на теперішній території 7 спортивного клубу, розташованого поряд (до речі, є дані, що це залишки давніх валів).

Будинок навпроти "Укртелекому" - гуртожиток БЦ ДАУ, в мене там товариш колись жив, таких балконів, як на кольоровому фото там немає.

P.S. Сергію, фотки, якщо я не помиляюся, попер з альбому "Беценбург"?

Images:

111.JPG
  23. Allex761

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    21
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    33
    Повідомлення:
    15.000
    Адреса:
    Лісостеп
    Вважаю, що на старому фото православна церква, оскільки відсутні додаткові башточки костьолу, в яких розміщені дзвони (не знаю як вони правильно називаються), також форма вікон, про що вірно вказано вище, а саме фото зроблено від приміщення колишнього кінотеатру "Родіна".

Images:

IMG_4189.jpg
  24. Allex761

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    21
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    33
    Повідомлення:
    15.000
    Адреса:
    Лісостеп
    Первое фото: Эвакуация предприятий города Белая Церковь. Лето 1941-го года.
    Второе фото:Студенты Белоцерковского сельхозинститута на восстановлении разрушенного учебного корпуса №2. Лето 1944-го года.

Взято отсюда:http://bila-tserkva.in.ua/city-bila...kva/224-retro-photo-of-city-of-bila-tserkva-3

Images:

11.JPG
    112.JPG
    3 користувачам це сподобалось.
  25. Дмитрий Згонник

Повідомлення:
    62
    Адреса:
    Bila Tserkva
    Всё, сдаюсь! :oops:
    Уважаемые камрады абсолютно правы - здание №6 напротив Телекома даже не имеет ничего общего с "немецкой" фоткой. Вот оно: http://info-bc.com/building/258

Значит, у меня какой-то глюк на гуглевской карте :smile_9:

По поводу церкви - тоже спорить не буду.

А "нашедшийся" ДНС-овский-немецкий дом всё-равно надо сфотографировать и выложить в теме! Постараюсь это сделать в самое ближайшее время.

26. Allex761

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    21
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    33
    Повідомлення:
    15.000
    Адреса:
    Лісостеп
    Был сегодня на ДНСе возле домов, где сделаны фото. Бульв. 50-летия Победы 60, 66, 76. Звёзды там есть, возвышение перед домами тоже есть. Вместо фото случайно сделал видео, загрузить естественно не могу. Но это там, кому интересно - может всё сам посмотреть на месте. С ув.

lambofgod, ASKOT1 та Дмитрий Згонник подобається це.