Аналог или цифра???

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем Jeka3232, 13 жов 2022.

1. SEREGA87

SEREGA87 Leutnant

Повідомлення:
    2.062
    Адреса:
    Киев
    Как раз алкополяны, парк

2. Цікаві лоти

1. Штанга для металошукача може використовуватись як для фірмових металошукачів усієї лінійки АСЕ, Garr...
      1200 грн.
    2. Плата для самостоятельной сборки всем известного импульсного металлоискателя White's SurfMaster...
      200 грн.
    3. Плата для самостоятельной сборки всем известного импульсного металлоискателя White's SurfMaster...
      140 грн.
    4. Плата для самостоятельной сборки всем известного балансого (IB) металлоискателя Терминатор 3, termin...
      190 грн.
    5. Это современный микропроцессорный универсальный импульсный металлоискатель с встроенным литиевым акк...
      1100 грн.
  3. solovey_2005

solovey_2005 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    Якщо "людина ... " сказала.Тобто публічно висловила своє бачення,має відповідати за свої слова ! Мені кажеться,що він думає ,що щось знає :D.

Бек та VIDAS подобається це.
  4. solovey_2005

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    І не тільки,є одна місцина де НА 150 бухариків,один рижик ЧК.На ....і,був царсько-радянський цегельний завод,бухали по чорному.Мідяки зазбирали а бухарики лінуються копати.Камрад весною на кишеню бухариків підняв рижу заготовку 5 гр.Я срібне ремінне закінчення і десяток оплавків срібних ,бухарики не рахував :D

Останнє редагування: 17 жов 2022
  5. jokercop

jokercop Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    667
    Адреса:
    Украина
    Максимум правдивої інформації? В інструкції до любого цифрового приладу написано, що усі показники ВДІ, шкала мінералізації, шкала глибини заляганя, та інші значення ВІРОГІДНІ!! Тому навряд чи цифровий прилад на складну ціль, на максимальній глибині її заляганя,на "екрані" покаже щось правдиве. Єдине, що різнить аналог від цифри, це відсутність візуальної інформації, яка виводиться на "екран" приладу. А так як візуальна інфа вірогідна, то довіряти її показникам не завжди варто! Первинним є звук від цілі, ось на що потрібно звертати особливу увагу. Тому вважаю, хороший аналог це є повністтю повноцінний детектор для професіоналів, які вміють слухати, та аналізувати звукову інформацію, а вірогідне може бути не обовязковим!!

Jeka3232, Wiking730, neoPartizanUA та 3 іншим подобається це.
  6. Mishka*

Mishka* Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    612
    Адреса:
    Львів
    Звичайно є.. Magnum. Жартую звісно:D. Як на мене ,це ,XP Deus з поліфонією на частоті 8або 11кГц. Досвідчені копачі по звуку визначають яка це ціль перед тим як встромити лопату в землю. І у багатьох випадках вгадують . Якби він був поганий мд,чи потрапив б у топ мд року? І тримається в рейтингу одного з кращих вже багато років Зауважу,по інформації, а не глибині. . Наведу приклад, зайшли ми з камрадом на поле, я з Деусом,він з Асе 350. Попадається сигнал, я чую що це транспортерна планка, звук з переливом, в нього цей сигнал звучить чистим кольром, і він починає копати. Звичайно це могла бути і сокира,тому я повністю з Вами погоджуюсь,що найкращий діскрімінатор і найбільш інформації дає лопата, тому не варто повністю довіряти мд, а більше копати. Це і є секрет успіху приборного пошуку. З повагою :beer:

jokercop подобається це.
  7. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.775
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Такий самий сигнал з переливом кольор-чорнина дае й Маска-4 на 18кГц, саморобна, на порядок дешевша вiд Деуса:smile_12: На вибитих вщент полях ЧК приходиться копати такi сигнали, щоб не пропустити щось цiкаве

8. Mishka*

Mishka* Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    612
    Адреса:
    Львів
    Нагадаю, мова йде про інформативність. 99тонів проти 2... Ви чуєте на ГМ4 яка ціль по проводимості? Я на хр чую.

9. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.775
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Чую де чистий кольоровий метал пiд датчиком, а де чормет з дiрками, або плоске коване залiзо, тощо , який iншi прилади типа Аськи чьотко кольоровим озвучують. А на 99 тонiв в мене вуха не пристосованi, слуха нема:(

10. Jeka3232

Jeka3232 Gefreiter

Повідомлення:
    70
    Адреса:
    Украина
    Аналог має ряд переваг, які на даний момент не можливо втілити в цифрі. Особисто я копаю цифрою, але... останнім часом зовсім не дивлюся на екран і мені майже все одно що там покаже ВДІ. Звичайно, коли сигнал 40—46 ( тьорочники мене зрозуміють, бо то срібні або мідні царські монети), копаєш з більшим ентузіазмом. Але є ще одне але... Сигнал 26—32 (алюмінієві пробки) також копаю ЗАВЖДИ. І сигнал фольги. І спірні сигнали ( коли сил вистачає). Тобто, ми завжди копаємо весь кольоровий сегмент, хоч глибокий, хоч поверхневий, хоч шмурдяковий. А яка ще повинна бути інформація? Колір—копай, чорнина—дивлячись де, також можна і копнути (буває, вилазять дуже цікаві речі, після яких копаєш чорнуху до кінця дня з задоволенням)

evgeny***, vitalik 981 та Mishka* подобається це.
  11. solovey_2005

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    При нагоді зніму невелике документальне кіно,де пошук можливий тільки в МОНО режимі ,на один мах десяток чорних сигналів,серед них є шанс ,випікати середньовічну монетку.Вчора одну випікав :D,за три роки більше 4 т. штук.Коли були орти талера,заліпухи солідів по сотні штук ,за годину дві кишені назбирував.Да ні одного трояка небуло ! В кладі були монети від 156? до 1630 р.До 2000-х був пудинок і жили люди,бухали ,бо мали гроші.:D Української ходячки незнаходив.

fedya_valki та Jeka3232 подобається це.
  12. флегМАТ

флегМАТ Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    36
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    53
    Повідомлення:
    823
    Адреса:
    Київська обл.
    Почитав вас, шановні. Не хотів відписуватися та і писати багато не буду, бо по перше, не сподобається і плюватися будете, а по друге, кожному свій прилад підходить. І взагалі, в таких темах нічого нового не знаходжу.
    Після Асе 250 з Тайгером вже протягом 5 років копаю Сорексом Про з набором катух. Він позиціонується як монетник та военщик, але знаходив ним чимало всякого як у полях, так і в лісах. Як то кажуть, ліг мені у руку, подобається, підвивчив його та і набираюсь досвіду копогодин з результатом і задоволенням. Конструктив класичний, з'ємна голова, пальчикові аккуми, складна штанга Марс, 5 котушок різної частоти і формфактору... Тепер до головного. Пошукові характеристики. Прилади АКА одні із найглибших серед простих одночастотників, правда на легких грунтах більше, на складних і по морю бажано використовувати нижчу частоту, меншу катушку, фільтри, режим економ, коротше кажучи, з різними примочками результат буде також норм.
    Цифровий МД тим і хороший, що до серйозної озвучки додається пристойна візуалізація. Оце і є інформація щодо знайденої цілі. У моєму випадку, вона 5-рівнева: звук, ВДІ, годограф, рейтинг цілі (умовна глибина) та приблизний розмір. Так як і інші копачі, першочерговим для мене є звукова ідентифікація, яка у Сорексі представлена 5-ма тонами (в т.ч. чорний метал) і ДУЖЕ корисним окремим сигналом, на кшталт порогового тону (тільки тут він наростаючий), який працює в парі з основним каналом ідентифікації. Цей пороговий тон (канал РВ - "реальное время" обнаружения и идентификации) наче заточений під всяку дичину, корисне чутно наче на підсвідомості. Є окрема звукова реакція на великі предмети (перегрузка).
    Тому, набравшись трошки досвіду, мені досить важко зплутати срібну монету та ланку з транспортера, гвіздок/осколок з ножем чи підковою, консервну банку з мідяком, фольгу з нікелевим совєтом, наприклад. І навіть різні горілчані пробки, не кажучи вже про пивні, я відрізняю від корисних сигналів у 70-80% випадках, але зачасту підкопую. Отже, отримуючи про ціль інформацію по п'яти характеристикам+досвід копогодин я набагато краще уявляю, що знаходиться під датчиком. І прилад у своїх показниках достатньо точний, на глибині від штика лопати також. Звісно, як і в усіх МД, він має свої недоліки, але саме сукупність його цифрових фішок приносить знахідки, що не може не радувати при сьогоднішніх реаліях.
    Тут би ще місця були б, як у деяких, орти-хуйорти, золото, металопластика на різний смак, клади, повні кармани... А то самі алко-дірхеми, гільзи та радянщина, і та вже закінчується...
    Хоча, признаюсь, інколи хочеться спробувати інший детектор, можливо більш чутливіший за АКА, можливо мультичастотний. Хотів би поюзати Апекс, Маску з екраном чи щось із Майналабів, але точно не аналог, не так багато часу, щоб колупать чи не кожен той сигнал, що пищить.
    Всьо, можна плюватися...)):)

Бек та Jeka3232 подобається це.
  13. Wiking730

Wiking730 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    6.947
    Адреса:
    Прокляте місце Червоної Армії
    В будь якому МД звук на першому місці. Навіть в Божественому , власники яких відписувались вище і вони можуть це підтвердити. Перший звук , потім вже те що показує телевізор.

Бек та Mishka* подобається це.
  14. jokercop

jokercop Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    667
    Адреса:
    Украина
    Це кажуть ті, хто ніколи з аналогом не ходив! Пару сезонів з гарним аналогом і про цифру на деякий час зовсім забудете!!;)

enterkop, vitalik 981, OkSamyt та 2 іншим подобається це.
  15. OkSamyt

OkSamyt Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    564
    Адреса:
    Україна
    Завжди дивувася як легко можуть люди судити про те, чого не пробували.
    Моя теща була впевнена, що їй геподобається кінза. Аж ось випадково скуштувала салат з великою її кількісю у нас в гостях і запитала, а що саме дає такий "чудовий смак"?
    Була дуже вражена тии, що то її нелюбима кінза, а ми були вражені тим, що вона "нелюбила" її ніразу не куштувавши :)

Бек та jokercop подобається це.
  16. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.775
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Може то тьощi фiльм "Кiн-дза-дза" не сподобався?:D А названня созвучне iз спецiею кiнза

OkSamyt подобається це.
  17. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    186
    Лоти
      на продажу:
    20
      продані:
    373
    Повідомлення:
    4.869
    Адреса:
    украина.хотин
    було багато різних приладів , але повернувся до аналога назад , бігаю з Термінатором Про від Гріна , вже нового не хочеться , а просто включив прилад і побіг , а не як казав один камрад щьо я закінчив прибор налаштовувати а напарники вже обідати сідають .

Bono777, fedya_valki, vitalik 981 та 4 іншим подобається це.
  18. Будулай58

Будулай58 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    115
    Адреса:
    Радомышль
    Коли хочеться просто погуляти то йду з Квазаром, коли хочеться щось знайти то беру Маску 4.

andrulchik1986, fedya_valki, Jeka3232 та ще 1-му подобається це.
  19. Бек

Бек General-leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    132
    Лоти
      на продажу:
    4
      продані:
    260
    Повідомлення:
    15.348
    Адреса:
    Черкаси, бул. Шевченка 212
    :smile_8: після всих юзаних мд зупинився на ОРХ.:beer:

як казав один персонаж з фільму "Берегись автомобьиля" - все в что то верят, одни в то что он есть , другие что нет и то и другое недоказкуемо.;) :beer: скільки камрадів з різними млд скільки і думок .
    ;) мораль- юзайте всі мд , і буде вам радість.:beer:

Images:

272804367_466336311786788_6629571242120900397_n (1) - копия.jpg
    Jeka3232 подобається це.
  20. melan

melan Stabsgefreiter

Повідомлення:
    352
    Адреса:
    Украина
    аналогично было всяких приборов, и цифровых, и аналогов, но вернулся на Дусю

Genya подобається це.
  21. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    186
    Лоти
      на продажу:
    20
      продані:
    373
    Повідомлення:
    4.869
    Адреса:
    украина.хотин
    біда шо шукати всього менше стає а нашого брата все більше , я коли починав копати то був в нашому місті третій з прибором а зараз мабудь процентів 30 населення прибори мають .

Wiking730 та OkSamyt подобається це.
  22. Jeka3232

Jeka3232 Gefreiter

Повідомлення:
    70
    Адреса:
    Украина
    Вибитих місць не буває! Знахідок вистачить на всіх. Треба відкривати нові локації, змінювати тактику і все буде гут. Головне в нашій справі процес, а знахідки, це лише бонус до чудово провденого часу. Знаходив багато цікавих речей, Але ніколи не йшов з думкою, викопати золото Рейху

Bono777, флегМАТ та cer подобається це.
  23. Jeka3232

Jeka3232 Gefreiter

Повідомлення:
    70
    Адреса:
    Украина
    Нашого брата більшає, це правда. Колись прийшли з напарником на поле і нарахували близько 30 камрадів навкруги. Трактор тільки зорав, а земля, що бетон, затоптана та вся в гусячий слідах

24. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    186
    Лоти
      на продажу:
    20
      продані:
    373
    Повідомлення:
    4.869
    Адреса:
    украина.хотин

Travesil, Wiking730, jokercop та ще 1-му подобається це.
  25. solovey_2005

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    Та ну ,я небуду,можу продати риже,щоб прозріння настало :D . ,Це стосується особливо деусатників ,знайти такі шматочки не зможете,а купити будь ласка :D

Omikron та Jeka3232 подобається це.
  26. ysabxe

ysabxe Oberfeldwebel

Повідомлення:
    634
    Адреса:
    Киев
    Користуватися цифрою зроду не стане той хто зрозумів яким чином відбувається процес детекції металу в грунті. Слухаючи поліфонію на деусі знайте це вже профільтрований сигнал... І навіть хвалена 4 про не робить нічого особливого якщо місце засмічене так як також має фільтри... Що робить фільтр думаю пояснювати не треба... Прилад з правильним діскрімом вже існує і має суттєві відмінності від того з чим ходять зараз. Повибиваємо більше свинодристів, тоді повернемося до дискусії...

Jeka3232 подобається це.