Привет всем! Есть вот таких два ствола. До них были : кросман2100, 1377(сток), SPA 5-1, Иж 38, гамо кадет, хатсан 70, мр654-28. В целом мультахи мне понравились больше всего), хотя в планах продать Крису и купить переломку кросман MTR77
Трохи і в мене є: - Stoeger RX20, - Hammerli Hunter Force 900, - Cometa Lynx V10 PCP, - Diana 48, - ну й ще 3 ПСП самопальних роботи майстрів.
Які кулі кращє себе показали ? Чи є у вас хоч трошки або більше ніж трошки H&N Piledriver та будь які безсвинцеві або з сплаву, або покриті міддю ?
Колись були Люман 0,65 гарно летіли, а так дуже гарно летять ЖСБ 0,67, іншими з тієї гвинтівки можна сказати не стріляв.
Дядя Че, ФТ - це там, де паралаксом треба відстань міряти? На Вашу думку, який приціл найближчий для ції дисципліни? І, звісно із бюджетних... ШиБ, і інші за багато грошей поки не берем до уваги... З повагою. Олег.
Добрий день. Так - Філд Таргет - це стрільба по мішенях на різних дистанціях від 9 до 50 метрів і різній висоті розміщення мішеней з трьох положень (стоячи, з коліна і фрі позишин (сидячи на подушці)), з гвинтівки потужністю в 16 Дж., з вимірюванням дистанції за допомогою колеса регулювання відстройки від паралаксу, і введенням поправок башенками прицілу. В принципі там не має прицілів дешевих. Щоб більш точно виміряти відстань потрібно максимальне зменшення глибини різкості, яке можливе при великій кратності, плюс відстройка від паралаксу від 9 метрів. При кратності 50-60 грає свою роль і велика передня лінза, бо при такому збільшенні зображення стає значно темнішим. Тому маємо наступні характеристики: Прердня лінза - 50 або 60 мм, відстройка від паралаксу від 9 метрів(10 ярдів), труба не менше 30 мм, Кратність близька до 10-50. Такі приціли в принципі не можуть коштувати дешевше 1000 американських грошей. Іноді трапляється в продажі щось бувше у використанні трішечки дешевше. Я б вважав за нормальну базу, нижче якої не варто розглядати, приціли "Nikko Stirling Diamond 10-50X60". Правда я стріляв колись і з "Vortex Diamondback Tactical 6-24X50" вартістю десь 500 з лишнім доларів, і ближні дистанції він міряв відмінно, але дальні вже були хоч і невеличкою, та проблемою. Правда для початку я б такий узяв б.в. Приціл мені загалом дуже сподобався. Та навіть якщо ви візьмете приціл із максимальною кратністю в 40 майте на увазі, що недорогі приціли типу Kandar, Konus, Vector чи Discovery починають милити на крайніх значеннях, тому користуватись таким можна буде тільки до кратності 30-35. На сайті Зброї ось побачив такий приціл - BSA Genesys FT 10-40x56SF , класифікується як заточений під ФТ, і ціна приємна - десь 500 доларів, задля експерименту я б взяв спробувати, але сам в руках не тримав. Якщо там чесна кратність і немає мила на максимальній кратності - чому б і ні? Останнім часом почали з"являтись приціли в цій ціновій категорії та треба дивитись в кожному окремому випадку. Тож висновок - для старту можна розглянути в межах 500 доларів, якщо сподобається і буде намір займатись - близько 1000, ну а далі вже тільки від можливостей і бажання). В підписі до моїх повідомлень є посилання на мій ютуб канал, де в тому числі є відео із наших українських зборів і змагань з ФТ і ХФТ.