94 річниця створення ЗУНР у Львові

Тема у розділі 'Інші періоди', створена користувачем Teodor Pauli, 5 лис 2012.

1. visla1812

visla1812 Obergefreiter

Повідомлення:
    99
    Адреса:
    Старий Київ (Велика Україна)
    А чего это Вы меня в 58-й полк записали? Что я Вам сделал? Я — самый усусный усус, а тут такая напасть... Ну, пришлось ОПЯТЬ в камерадов пострелять, так уже б обошлись без самовольного перераспределения по собственному разумению...
    :smile_11:

2. Цікаві лоти

1. 500 грн.
    2. все на фото любые доп. фото по запросу предложения пожелания в приват
      9000 грн.
    3. Пожизненная гарантия подлинности, личная находка весна 2025 Фото на листе в клетку для масштаба На м...
      14500 грн.
    4. Бойова сокира КР
      1600 грн.
    5. По фото.
      149 грн.
  3. Radel

Radel Gefreiter

Повідомлення:
    41
    Адреса:
    Lemberg, General Gouvernement
    Проходив. Але може ви скажете шо саме не так якшо називаєте всю статтю опусом? Бачу тільки претензії до підписів фоток без пояснень..

4. Radel

Radel Gefreiter

Повідомлення:
    41
    Адреса:
    Lemberg, General Gouvernement
    Перепрошую, але під фотографіями пишеться не приналежність до клубів, а який батальйон відтворювали під час самої реконструкції. Ви ж не на боці УСС воювали. Та й в описі фотографії слово "поляк" в лапках написано.
    Щодо 58-го полку, то про приналежність до нього "білих касок" мені сказав після реконструкції хтось з ваших. Але якшо ви відтворювали якусь іншу частину войска польскєго то вибачте за неточність, можу написати редактору щоб виправив..

5. grinder

grinder Moderator

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.719
    Адреса:
    Хмельницкий, Украина
    Дима, да там ни один клуб по-человечески не назван:D

6. Volodarsky

Volodarsky Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.000
    Адреса:
    Kiew
    Вибачте, але в підписах інформація вийшла спотворена.
    "Поляки" представляли дві бойові групи - "Гора страчень" (австрійська форма), та умовні "шльонзаки" (в німецькій) з Сілезії.
    В ролі "орлят" там хіба що хлопчина в цивільній куртці та військовому кепі без козиркаю

А от назбирано цих "поляків" з військово-історичних клубів "Легіон УСС" (вояк в "білому" шолоні з синіми петлицями з жовтою смугою, та кілька вояків без петлиць), 58-й піхотний полк КУК (вояк з чорними петлицями), 4-й піхотний полк КУК (вояк з синіми петлицями), 2-а бригада Легіонів польських (в шоломі без чохла), 10-й штурмовий батальон кайзерівської армії (в німецькій формі).

2 користувачам це сподобалось.
  7. visla1812

visla1812 Obergefreiter

Повідомлення:
    99
    Адреса:
    Та не переймайтеся! :) Я більш шуткую — для мене це все зовсім не критично. Але на ймайбутнє, щоб освітити таку подію, треба трохи більше знати про самі бої, щоб потім зорієнтуватися у тому кавардаці, що вимушено відбувається перед глядачами.

8. grinder

grinder Moderator

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.719
    Адреса:
    Хмельницкий, Украина
    Нє, ну орлєнта, середній вік яких років 35-це 5:)

9. visla1812

visla1812 Obergefreiter

Повідомлення:
    99
    Адреса:
    grinder! "Кто душой и сердцем молод, тот получит серп и молот!" (с)

2 користувачам це сподобалось.
  10. E.Sibert

E.Sibert General-leutnant

Повідомлення:
    13.922
    Адреса:
    Львов
    Неважно кто кого как назвал, корреспонденты далеки от всех наших заморочек с названиями, главное что исторический период не перепутали, а то к нам постоянно подходили и спрашивали - "это форма СС Галичины".:smile_6:

11. Ральф

Ральф Stabsgefreiter

Повідомлення:
    159
    Адреса:
    Ейхманштрассе, Kiew.
  12. кювернат Ювяшжт

кювернат Ювяшжт Gefreiter

Повідомлення:
    38
    Адреса:
    Киев
    Здоров! :beer: Так, мій!

13. кювернат Ювяшжт

кювернат Ювяшжт Gefreiter

Повідомлення:
    38
    Адреса:
    Киев
    Будь ласка, напишіть редактору, щоб виправив:

- на "долудівці" не черкеска, а френч, і черкеска не була одностроєм лише Кубанського війська, її носили наприклад Одеські гайдамаки.

- "Поляки" реконструювали гарнізон "Гура страцень". Ви привели фотку цього підрозділу, а не "невідомого". В ролі "страценьцуф" виступили ті, хто на період Першої світової війни реконструює УСС, "сальваторов" та легіонера 2-ї бригади. Тобто ніхто з присутніх не відтворював 2-у бригаду і 58-й полк.

- "орлят" на заході не було зовсім. Як видно з фото, "поляки" були представлені лише гарнізоном "Гури страцень" у австрійських формах та "познаньчиками" в німецьких.

14. Schtorch

Schtorch Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    253
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    508
    Повідомлення:
    2.838
    Адреса:
    Захід
    Броньовичок з музею ПРИКВО. Я тоді якраз в 80 полку ВДВ служив. ВМ його з нашої частини забирали. Я тоді від злості чуть не згорів!