70 років Українській Повстанській Армії, Марш Слави - 2012

Тема у розділі 'Друга світова війна', створена користувачем ОТЕПАН, 16 жов 2012.

1. CAM

CAM Feldwebel

Повідомлення:
    294
    Адреса:
    Діаспора
    Прошу на цього екземпляра не дивитися, він в нас по сумісництву вязня Освєнцима реконструює :(

2 користувачам це сподобалось.
  2. Цікаві лоти

1. Ммг патронів Маузера з планками.
      355 грн.
    2. (в наявності 2 шт.)
      150 гільз маузер 7.92/57 Два *75 по 300грн Стійки в лот не входять
      300 грн.
    3. ММГ патронів Маузер 15 штук Гільзи латунь Клейма різні На половині гільз висверлені отвори Бонусом 2...
      150 грн.
    4. 50 штук стріляних латунних гільз Маузер. Можлива більша кількість.
      240 грн.
    5. 900 грн.
  3. OlegVeverica

OlegVeverica Stabsgefreiter

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    553
    А не історично, значить не підходить до історичної реконструкції. А ті кому на історичну достовірність плювати, то і створювати нові міфи, про УПА, РККА и т.д.

4. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ
    тільки окрім Галичини зубчатки не носили ніде. а інших петлиць теж не було.(одиничні фото не рахуємо. є одне фото сотенного з петличками з 3-ма смужками за наказом)

ну а щодо нашивок ройових - я за. ройових не так багацько щоб вони якось спотворили картину.

я так гадаю, що десь на третину зробити більш-менш одноманітні строї якраз було б непоганим ідеалізваним варіантом. так щоб і красиво, і більш-менш історично

1 людині також подобається це.
  5. Дядя_Ваня

Дядя_Ваня Leutnant

Повідомлення:
    2.359
    Адреса:
    Киев
    В вопросе рекона УПА большое значение имеет мнение местного населения... Або "я бачу ти дядько старий партизан",або"щось ви хлопцi не дуже схожi на повстанцiв". Была у нас история на прошлый новый год... Один очень уважаемый человек обратился. Мол сослуживцы из Львова пригласили праздновать... И охота поехать по УПА(бо стебутся,ибо зовут товарища Виктор Федорович). А пьянка новогодняя в Криивке. В общем,помогли. По итогу-сапоги,синие суконные галифе,френч "захисного кольору",вишиванка,мазепинка с саморобним тризубом,сс-парка. ТТ и ППШ. В общем отец одного из приглашавших просто обрыдался-я пам'ятаю як батько з лiсу приходив...отак сидiв за столом... Як ти... Ну и т.д. В общем верю-неверю. В Сама на фото неверю...

6. CAM

CAM Feldwebel

Повідомлення:
    294
    Адреса:
    Діаспора
    Вуйко Ваня, в мене зара новий піджачок зявився. Ну і окуляри зніму.
    Спеціяльно для вас сфокаюсь.

7. Дядя_Ваня

Дядя_Ваня Leutnant

Повідомлення:
    2.359
    Адреса:
    Киев
    Да видел я фоточку с последнего выхода. Честно-более чем. Просто Норман вздрачивает постоянно на какието абсолютно виртуальные вещи. И зря. Вы Олега лучше слушайте... Он фигни не посоветует. Как никак,а ОПОЛЧЕНЕЦ...

8. CAM

CAM Feldwebel

Повідомлення:
    294
    Адреса:
    Діаспора
    А тут стосовно уніфікації і віку повстанців.
    Якщо ви мені не вірите через вагову категорії і окуляри, то я вам не вірю через вікову категорію і відсутність уніфікації.

Images:

rRIOHO6VpNw.jpg
  9. CAM

CAM Feldwebel

Повідомлення:
    294
    Адреса:
    Діаспора
    Та ні, ще новіший зелений, а не коричневий. Його ще ніхто не бачив :)
    Ну і Олега слухаємо також.

Але при чому тут САМ? Ми про львівський марш говоримо.

10. Дядя_Ваня

Дядя_Ваня Leutnant

Повідомлення:
    2.359
    Адреса:
    Киев
    Сам,я это фото знаю и в профильной теме оно довольно точно откоментировано-мол молодцы,зачет... А тебя приплели в тему,потому что при всем твоем "пацифистком" внешнем виде ты прогрессируеш и,по итогу,уверенно переходиш в категорию "верю". Без петличек,в советской плащпалатке и т.д. Ибо так оно гдето и было...

11. Norman2

Norman2 General-major

Повідомлення:
    7.965
    Адреса:
    СотоНатовск
    Пропоную перечитати пост нр.22 і 32. Я орієнтуюся тільки по тогочасним фото. А там вже "кожний дроче як собі хоче" ;)

12. Gavrylo

Gavrylo Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    787
    Ну, х. з., ось фото з маршу, три бійці, на всіх німецькі кітеля, на двох мазепинка, на третьому кепі - більш-менш однаково. Якщо взяти наш відділ, то його можна умовно розділити на 3 групи: самошивні, німецькі, мішані. Якщо наш відділ пошикувати згідно цих груп, то вийде більш-менш те, що треба, але справа в тому, що на заходах потрібно шикуватися по зросту, а відповідно втрачати оту саму візуальну "однаковість"

Images:

8754_2.jpg
  13. Norman2

Norman2 General-major

Повідомлення:
    7.965
    Адреса:
    СотоНатовск
    Перші особі би вартувало зняти автро-угорський пояс і петлички з галичини ато трохи мішанина :) Якщо весь рій виглядав таким чином (одинакові піджаки) то було би супер.

14. Запорожець

Запорожець Oberleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    3.957
    Адреса:
    Київ
    Ромку, ну чого ти всім свою думку і бачення навязуєш?

Не було однаково одягнутих сотень.
    Так, є пару фоток (в тому числі вище наведена) на яких повстанці в подібних шмотках (саме подібних, а не однакових. навіть на наведеній фотці видно що крій кітелів відрізняється), але їх всього пару і це невеликі підрозділи.
    те що ти хочеш (щоб всі були умундуровані як армія, а УПА всеж таки партизанська армія) і те що було насправді - 2 велики різниці!

І взагалі тема тут не про це.
    Вже в такий флуд залізли.
    Це все обговорювалось в окремій темі, що має назву Однострої УПА.

Модераторів прошу перенести, все що не стосується Маршу, у відповідний розділ!

3 користувачам це сподобалось.
  15. Norman2

Norman2 General-major

Повідомлення:
    7.965
    Адреса:
    СотоНатовск
    - Ти вважаєш що вісім різношерстних солдатів з німецьким камо, петличками Галичини і АУ поясами є теж нормою? Я вказую на це не задля розводення срачу а з надією на покрaщення.

П.С. Ключові слова: "є пару фоток" і "невеликі розділи".

16. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ
    - камо я взагалі не визнаю для рекона УПА.
    - петлички Галичини припустиме, але в дуже малій кількості
    - АУ пояси - нонсенс.

щодо фот з однаковими відділами. Льви не рахуємо. це особливий відділ, його швидше за все спеціально вдягали одноманітно. фото зі Свята Зброї - тут теж не зрозуміло що за відділ і все ж це свято.
    наведена вище фота - вже цікавіше. як то кажуть "зачот". от на подібні фото і варто орієнтуватися в пошуку.

17. Запорожець

Запорожець Oberleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    3.957
    Адреса:
    Київ
    Всеж австоійськи ремені були.

18. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ
    багато?

друзі, в реконі УПА потрібно керуватися не окремими випадками, а тенденціями. тоді це буде і історично, і "вєрю".
    деякі ідеалізації варто робити, але не захоплюватися.

19. Запорожець

Запорожець Oberleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    3.957
    Адреса:
    Київ
    Я не кажу що їх багато, або вони були масово.
    Просто раніше не було жодного підтвердження, того, що їх використовували в УПА.
    Тепер от одне маємо...

20. Дядя_Ваня

Дядя_Ваня Leutnant

Повідомлення:
    2.359
    Адреса:
    Киев
    Богдан,"австрийских" ремней было дочерта. Ибо он же-венгерский,турецкий и т.д. Одношпеньковый австрияк(поляк) в РККА находился вобще в громадном количестве... А так три проблемы-как было,как бывало,как могло быть.

21. Norman2

Norman2 General-major

Повідомлення:
    7.965
    Адреса:
    СотоНатовск
    Мова взагалі іде не про одношпеньковий а про ремінь з АУ прягою.

22. ОТЕПАН

ОТЕПАН Oberfeldwebel

Повідомлення:
    424
    Адреса:
    Львів, Рій "Сіроманці" Гонта
    Хлопці,
    щоб зняти питання по АУ прязі, я особисто заставив Ярого вдягти цей ремінь.
    Причини:
    1) одне фото з АУ прягою -є, і він був нільки один серед нас усіх
    2) у нього був тільки післявоєнний латунний якого він вдів, це було б краще?

6 користувачам це сподобалось.