•••308Win. Точность и мощность. Продолжение темы.•••

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Александр_13, 13 лют 2024.

1. Wildboar

Wildboar Stabsgefreiter

Повідомлення:
    539
    Адреса:
    Захід.
    Вітаю ,товариство! Трохи не тєму, скільки сокола в 30 06 . 11грам свинець, дозвук. Дякую!

2. Цікаві лоти

1. (в наявності 3 шт.)
      мастило силіконове Універсальне біле (-50 ... 300 ° С) 10 г В'язке морозо-термо-вологостійк...
      39 грн.
    2. (в наявності 39 шт.)
      Використовується для хімічного оксидування поверхонь виробів зі сплавів на основі заліза, що містять...
      459 грн.
    3. (в наявності 9 шт.)
      Йоршик для чистки 5,45мм стволів АК74, АКС-74, РПК74, АКСУ із латунною щетиною. Накручуються на штат...
      150 грн.
    4. (в наявності 7 шт.)
      Новий, не використовувався, накручуються на штатний шомпол АК74, в лот входить один йоршик.
      150 грн.
    5. Комплект для Чищення Зброї: набір щіток і гачків Будь-який ентузіаст зброї розуміє важливість регуля...
      520 грн.
  3. Jurist

Jurist Stabsgefreiter

Повідомлення:
    342
    Адреса:
    Ичня
    Плюс мінус 0.5 грама, я на АО в 308 на 12.2-13.2 гр кулі кладу 0.48-0.49 грам пороха, виходить дозвук.Як класти 0.50-0.52 то вже йде луна в лісі,знач надзвук. Сокол я думаю теж саме буде, а що в 308 що в 30-06 дозвук на однаковій вазі кулі буде і однакова вага пороху потрібна.

Wildboar та berger2000 подобається це.
  4. Wildboar

Wildboar Stabsgefreiter

Повідомлення:
    539
    Адреса:
    Захід.
    Дякую! Та за 308 знаю... а тошо в 3006 таяк в 308 не знав!

5. Jurist

Jurist Stabsgefreiter

Повідомлення:
    342
    Адреса:
    Ичня
    А тут калібр кулі і вага кулі одна, куля можна сказати одна й та сама використовується, то і пороху так само.

berger2000 подобається це.
  6. crescente_anethum

crescente_anethum Oberfeldwebel

Повідомлення:
    579
    Адреса:
    Миколаївщина
    Ну кулі і капс і порох ті ж, тільки більше обєму в гільзі.

Wildboar подобається це.
  7. Vlad Kramarenko

Vlad Kramarenko Schütze

Повідомлення:
    5
    Питання до спеціалістів я тільки входжу в релоад бачив розсвердлюють в 308 запальний отвір під 3 мм поясніть навіщо це і що воно дає?

8. crescente_anethum

Повідомлення:
    579
    Адреса:
    Миколаївщина
    Розсверлюють під дозвук, порохи доступні у нас на ринку не забезпечують нормальне заповнення гільзи на дозвуковій наважці, порох може не рівномірно розподілятися в гільзі, вважається що збільшення запального отвору сприяє більш рівномірному і стабільному займанню пороху в таких умовах. Я не перевіряв , не порівнював зі стандартним отвором, але напровсяк розсверлив отвори у 180 гільзах і використовую їх для дозвуку. По отвору їх потім легко розрізнити після мийки і сортувати від звичайних. Гільзи які працюють лише з дозвуком мають більше служити через низький тиск, з практики вони навіть не повністю обтискуються по патроннику після пострілу, їх менше розтягує. Для повнопотужних патронів такий отвір не робіть, на дозвуці тиски не великі, на повній потужності з великим затравочним отвором...я не певен..але думаю можуть бути видавлювання капса тиском, перевіряти не хочеться.

Останнє редагування: 4 кві 2025
    Jurist подобається це.
  9. berger2000

berger2000 Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    3.498
    Адреса:
    Полтава
    Если Вы только входите в релоад то есть смысл начать с дозвуковых патронов - там низкое давление малая мощность и ошибки будут стоить не так дорого. Рассверливать запальное отверстие не нада.

Shiyan подобається це.
  10. crescente_anethum

Повідомлення:
    579
    Адреса:
    Миколаївщина
    з цим твердженням я не спорю. Я розсверлив свої гільзи під дозвук ще не маючи досвіду так з ними і працюю. Але зробив я це не тому що це необхідно а так скажімо провсяк випадок. І дійсно дозвук це відносно безпечно для проб у порівнянні з повнопотужними, я сам починав з дозвуку. І ще це цікаво.

11. berger2000

berger2000 Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    3.498
    Адреса:
    Полтава
    эффективно для дозвука использовать МАГНУМ капсюль но под него нужно корректировать навески пороха в сторону уменьшения и дальше чтобы ловить скорость это еще дозвук или уже сверхзвук - нужен хронограф

Vlad Kramarenko подобається це.
  12. crescente_anethum

Повідомлення:
    579
    Адреса:
    Миколаївщина
    ніколи ще не використовував магнум капси, все робив на звичайних, з гарним порохом - А0, все і зі звичайним капсом виходить дуже стабільно, 2-3мс різниця швидкості. Та у цих рівняннях багато перемінних, можливо з порохами які мають інші характеристики має сенс використовувати магнум капс...Та коли знаходиш ті рецепти які тобі потрібні і які працюють вже не сильно хочеться нових експериментів, штампуй собі кількість і стріляй в задоволення...Тому я зупинився в цих експериментах.

berger2000, shpakreib та Jurist подобається це.
  13. shpakreib

shpakreib Gefreiter

Повідомлення:
    68
    Адреса:
    Рівненська обл.
    Яка у вас кучність на 50м. з порохом Ао? Розпочав останню банку Trail Boss,а більше не завозять,тому і приглядую АО.

14. crescente_anethum

Повідомлення:
    579
    Адреса:
    Миколаївщина
    Як говорив один поважний єврей в анекдоті -"по-перше - питання поставлено не коректно"))) Та то таке, заторможу себе і не буду тошніти.
    На фото групи по 5, друга і четверта групи з порохом А0, кулі Гремліна відповідно 203 і 226 грейн, твіст 10 дудка 18 дюймів, відстань 70 метрів, але наважка там трохи за велика перешли на надзвук для 203 кулі у мене вийшло що треба 8,2 грейни (0,53 грама) близько до межі звуку але тихо 328м/с, але фото нема. Загалом можна розраховувати на хвилинну купність, що для дозвуку за глаза, стріляти ним далі 100 метрів я сенсу не бачу, хіба що по приколу. Там на фото є закреслення тексту написаного маркером, я трохи поплутав хрестики потім ручкою дописав що і куди, але по суті так як я написав вище.
    изображение_viber_2023-11-25_20-26-24-285 (2).jpg

shpakreib та berger2000 подобається це.
  15. Serj_013

Serj_013 Oberschütze

Повідомлення:
    58
    Добривечір товариству. Порадьте будь-ласка куди дивитись по порохам для напівавтомата .308 з коротким стволом 16".

16. Vlad Kramarenko

Vlad Kramarenko Schütze

Повідомлення:
    5
    Доброї ночі, таке питання хто відпадає гільзи тут є такі люди ?

17. berger2000

berger2000 Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    3.498
    Адреса:
    Полтава
    Lovex S065

Serj_013 подобається це.
  18. CopolY

CopolY Oberschütze

Повідомлення:
    14
    Адреса:
    Kyiv city
    A0 походу теж в дефіциті, щось немає його в продажу. Ящо тільки у когось в заначке.

19. berger2000

berger2000 Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    3.498
    Адреса:
    Полтава
    Вместо A0 вполне можно ложить D20 он как раз не дифицит.

Wildboar та CopolY подобається це.
  20. Drat

Drat Stabsgefreiter

Повідомлення:
    117
    Адреса:
    Украина
    Може вже не актуально )))
    308 він, куля 190 гран Sub-x (мідна оболонка), Порох А0 - 0,6-0,62 грама
    30-06, куля 190 гран Sub-x (мідна оболонка), Порох А0 - 0,67-0,66 грама
    На свинець наважка буде меншою десь на 0,1 грама, він легше йде по нарізам.

Останнє редагування: 20 кві 2025
    Wildboar, Jurist та berger2000 подобається це.
  21. Wildboar

Wildboar Stabsgefreiter

Повідомлення:
    539
    Адреса:
    Захід.
    Ар 10.Куля Гремл. 13.2гр. Ао 0.50гр. Капс чех магнум 75 м. 6 пострілів.

Images:

IMG_20250418_121739.jpg
    Corvus505, crescente_anethum та Unnamed Player подобається це.
  22. crescente_anethum

Повідомлення:
    579
    Адреса:
    Миколаївщина
    цікаво але дорого по кулі, хоча і Гремліна ціни піднялися...
    Дуже гарний результат, вітаю! Я теж роблю з експасивною кулею Гремліна 13,2 грама, порох А0 8,2 грейна (0,531 грама), капс ССІ 200, COL 65, на стволі 18 дюймів швидкість 328, політ нормальний, на днях коли я пристрілюва карабін з цим дозвуком друг каже "а попадеш в монету 10гривень?", з 60 метрів правда але з першого пострілу луснув її (була сперта на пеньок) , половинку потім лише знайшли випадково.

berger2000, Wildboar та Jurist подобається це.
  23. Drat

Drat Stabsgefreiter

Повідомлення:
    117
    Адреса:
    Украина
    Мені був важливий перший постріл, постійні коломийки зі свинцем при першому пострілі після чистки мене здолоали ))) а так свинець летить не гірше але має гіршу експансивність.

24. Jurist

Jurist Stabsgefreiter

Повідомлення:
    342
    Адреса:
    Ичня
    Ви хочете сказати що куля суб-х з мідною оболонкою на дозвуці краще розкривається ніж куля просто з свинця? Цікаво.Я думав голий свинець м'якший і розкритися йому навпаки легше і краще ніж кулі з мідною оболонкою.

25. Drat

Drat Stabsgefreiter

Повідомлення:
    117
    Адреса:
    Украина
    Так, краще. Зробіть постріл в 5-ти літрову баклашку з водою і подивіться на результат, як саме поведе себе баклашка )))

Images:

IMG_2078.jpeg
    shpakreib, Unnamed Player, berger2000 та ще 1-му подобається це.
  26. Jurist

Jurist Stabsgefreiter

Повідомлення:
    342
    Адреса:
    Ичня
    Цікаво) треба буде спробувати, погано тільки що кулі по 100 шт упаковки.Дорогувато експериментувати) треба з кимось на суб-х скооперуватися,щоб по 50 штук взяти спробувати.Кулі гремлін експансивні працюють теж гарно,перевірені Але тепер хочеться і ці ще спробувати тепер.Ще є на цьому сайті продає теж для дозвуку в мідній оболонці кулі, не пробували його кулі?