12 калібр для окопного бою

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем BLACKWATER, 11 гру 2023.

1. Roomster

Roomster Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    1.406
    Адреса:
    Kalush
    А це як у самураїв, щоб мати можливість скористатись мечем хоч раз, його треба носити завжди .. Ти, друже ніби і правильно все пишеш, але гіперболізуєш девіації та різні ситуації. Я ж це пишу не з довідника "Стеля", а з власного досвіду, благо з 14-го року він який не який, але є. І збиті з п/а 12кал. дрони теж є. Тож 12 кал. на війні може знайти застосування. Так це не вибір номер 1, не панацея і не вундервафля, але, але.... Тут оно поруч здорові бородаті дядьки на серйозних щах обговорюють застосування "бойових" ножів, а ти кажеш ))))

akms1974, ДВ762, Yuber та 4 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Гільзи одностріл з полігону. В лоті 210 гільз 5.56х45.
      260 грн.
    2. Пули 7,62 ТТ … свинец в оболочке, новые. Отправка новой почтой
      1300 грн.
    3. (в наявності 4 шт.)
      У нашій колекції з’явилися нові коробки ( limited red ) на 37 набоїв (12+12+12+1). Ці коробки стан...
      340 грн.
    4. Продам микс гильз 9х19 в кол-ве 170 шт. Geco 38 CTV 47 GFL 45 CBC 40шт.. Гильза латунь под капсюль...
      200 грн.
    5. Кейс, ящик, шкатулка для патронов .308win на 50шт.. Цена за 1 шт. Очень удобно расположены, под нак...
      480 грн.
  3. AlexVel

AlexVel Stabsgefreiter

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    260
    Адреса:
    Украина
    Осталось решить на какой удаленности от дульного среза. :beer::beer:

4. AlexVel

AlexVel Stabsgefreiter

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    260
    Адреса:
    Украина
    застосування "бойових" ножів - возможно только если ты прое..л автомат, БК и все остальное и встретил такого же... Иначе он тебя пристрелит....

akms1974, Joker_1981, valerka та 4 іншим подобається це.
  5. Sverhx

Sverhx Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    351
    Адреса:
    Украина
    У нас тоже носят боевые ножи, только все отлично понимают, что это больше дань милитари движу, нежели реальная практичность в нынешних реалиях. Шанс его использовать один на миллион и то у разведки на ночных вылазках.
    Дрон на счету помпы дело хорошее, но 1-2 дрона не показатель и даже не статистика при нынешнем их количестве. Со своей вышки скажу, что обсуждение носки помпы на сп было, но так ни на одной ее не увидел, зато другого оружия какое хочешь. Я ж говорю, можно и травмату найти применение) но стоит ли он той носки с таким шансом? Когда у нас встал вопрос, взять помпу, несмотря на то, что это был самый простой путь, так как владею полуавтоматом 12, все равно пришли к выводу, что куда продуктивнее и эфективнее купить антидроновую пушку. И не прогадали, вот она творит вещи.
    А если говорить в контексте владения помпы на 0 за 38к, то это вообще бессмысленная и дурная затея. Ладно если б обсуждался хатсан за 6-8к..
    А если говорит за 12к в окопном бою, то у меня это лично вызывает только смех и улыбку

Joker_1981, Петр Сидоров та AlexVel подобається це.
  6. AlexVel

AlexVel Stabsgefreiter

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    260
    Адреса:
    Украина

Я про тоже.... За єти деньги можно ДБ купить в 223 калибре...

Sverhx подобається це.
  7. Коронаминус

Коронаминус Oberfeldwebel

Повідомлення:
    362
    Адреса:
    UA
    Ну у меня знакомый там стрелял с травмата по жопе не буду писать кому для профилактики :)

orange_sail, akms1974, Лорд Грегори та ще 1-му подобається це.
  8. Sverhx

Sverhx Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    351
    Адреса:
    Украина
    Вот и я ж о чем)) на войне всему можно найти применение. Главное понимать, стоит ли шкура выделки

orange_sail, akms1974 та Коронаминус подобається це.
  9. AlexVel

AlexVel Stabsgefreiter

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    260
    Адреса:
    Украина

Так сказать проверял силу Джовуля усиленного на практике??:D:D:D

akms1974 та Коронаминус подобається це.
  10. Коронаминус

Повідомлення:
    362
    Адреса:
    UA
    Сертификатом конечно:) из-за большой любви реципиента к синему движению и последующих из за этого проблем:)

akms1974, Лорд Грегори, AlexVel та ще 1-му подобається це.
  11. Коронаминус

Повідомлення:
    362
    Адреса:
    UA
    Участковому знакомому выдали в начале войны хатсан эскорт к ублюдку впридачу. На Закарпатье. Зачем, не понятно.

akms1974 подобається це.
  12. Pemin

Pemin Schütze

Повідомлення:
    28
    Адреса:
    Аврлдоа 56
    Опять же как гражданский будет заезжать в зону боевых действий с охотничьим карабином, одни проблемы на бп

akms1974, valerka, Віталій Украінець та ще 1-му подобається це.
  13. Коронаминус

Повідомлення:
    362
    Адреса:
    UA
    Берите хача или иж-43, а не эту рекламную ебалайку. Убьете орка с дробаша с пруфами-Вам весь райберт выставит ящик когняка:-(

akms1974 та AlexVel подобається це.
  14. Basmach_k

Basmach_k Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    2
      продані:
    7
    Повідомлення:
    185
    Адреса:
    Київ, Україна
    Стартовий пост - просто реклама, ні про що.

А дробовикам, тим не менше, на сучасній війні застосування є. На минулому тижні я організовував оформлення, придбання і відправку знайомим під Куп'янськ трьох дробовиків. Хлопці самі попросили, щоб дрібні дрони шротом збивати. За словами продавця одного з крупних збройних магазинів Києва, за останній місяць в них на фронт узяли майже сотню дробовиків. У дозвільній аналогічна історія - масове оформлення дробовиків на військовослужбовців.

akms1974, ДВ762, Yuber та 3 іншим подобається це.
  15. DoublePaulus

DoublePaulus Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    550
    Адреса:
    місто Київ
    Не смішіть. В патроні 6..12 картечин. Ймовірність влучити в шию, рот або око рухомої цілі майже нульова. Шолом не пробиває. А влучання однієї картечини в кінцівку жодним чином не зупинить ворога і він із задоволенням нашпигує вас 5,45ми навіть будучи пораненим однією картечиною.
    Взагалі ймовірність влучити хоча б частиною картечин в неприкриті плитою місця рухомої цілі дуже невеликі. Це щодо "завжди". А ті, що стануться, не приведуть до знешкодження.
    Але 4кг дуру і 4кг патронів ви будете змушені тягати з собою завжди. На додачу до штатної зброї і БК.
    Крім того, ви будете змушені стріляти по противнику АБО з калаша/АРки, АБО з дробаша. Противник не буде чекати поки ви поміняєте зброю.

akms1974 подобається це.
  16. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.936
    Адреса:
    Київ
    А я Вам нічого смішного і не розповідав. Ви головного не побачили. Я одразу сказав, що не агітую за 12К. І звичайно це зовсім не альтернатива Калашу чи АРці. У мене було тільки одне суто технічне зауваження з приводу можливостей картечі.
    Картеч - це не тільки 8-9мм. Беріть дрібнішу і все у Вас вийде. :) Там більше 20 штук у набої.
    А іншою зброєю легко? Ми розглядаємо ситуацію "коли вже влучило".
    І знову Ви про рухому ціль наголошуєте. Наче в неї тільки з дробовика важко поцілити. І Ви дуже перебільшуєте розміри плити. Є повно відео, де показано як її "обмітає". Ось, наприклад, хлопці теж пробували (з 19-45). У них крупна картеч не встигала розлетітись, а от дрібна одразу більше 10 штук повз плиту "зайшло" з одного пострілу. Чи цього достатньо, щоб зупинити? Ну, треба пробувати.:)
    І, я так зрозумів, автор теми свою задачу виконав. Вкид про "вундервафлю" зробив, а ми тепер тему піднімаємо постійно.:)

akms1974, ДВ762 та Yuber подобається це.
  17. Петр Сидоров

Петр Сидоров Oberleutnant

Повідомлення:
    3.489
    Адреса:
    Україна
    Про нуль і цивільного - дикий піздьож. Решту можна навіть не читати. Жоден офіцер не пустить цивіла на свої позиції, бо в тюрму сяде в разі чого.

Joker_1981, AlexVel, DoublePaulus та 4 іншим подобається це.
  18. LST

LST Oberfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    7
    Лоти
      на продажу:
    3
      продані:
    10
    Повідомлення:
    479
    Адреса:
    Киев, Цитадель.
    Если они полезут к вам с АК то 99% вероятности, что вы уже не вернетесь. У них бк будет раза в 4 раза больше чем у вас, с этими блёуотерами, плюс прицельная дальность также раза в четыре больше ... Поэтому даже лезть не станут, просто издалека постреляют и всё.

ps. а тому кто принял решение купить гладкий охотничий калибр нужно дать хорошего пинка.

akms1974, DoublePaulus та valerka подобається це.
  19. trainee

trainee Hauptmann

Повідомлення:
    2.417
    Адреса:
    Land of Living Skies
    12к проти піхоти, дронів, танків, кацакоптерів, супутників GPS - це плоскоземельна маячня.
    Окремо стоять кідор@си, яки розганяють нібито "масову продаж дробосралок на нуль", бо це є саме бізнес на крові - баригам головне напродати, а що там боєць в окопів буде з цієї хнею робити, то його вже не грає.
    Всі шотгани, що стоять на озброєнні світових армій виконують функцію-вибивання замку при штурмі зачинено будівлі і контроль натовпу за допомогою нелегальних боєприпасів. Фсе.
    Я коли питав, чі потрібні дробовики-мене питали у відповідь, чі я тверезий.

orange_sail, Joker_1981, Петр Сидоров та ще 1-му подобається це.
  20. Basmach_k

Basmach_k Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    2
      продані:
    7
    Повідомлення:
    185
    Адреса:
    Київ, Україна
    1) Обережніше зі словами. Я можу дати контакт тієї людини з 205 ОбТрО 241 ОБрТрО , яка попросила мене придбати їм пару дробовиків. Розкажете їм самі, що їм потрібно в окопах, а що не потрібно.
    2) Дозвільна, де стволи оформлялися - Фастівська районна. Якщо є бажання, при наступному своєму візиті туди (післязавтра збираюся) можу узяти вас із собою, запитаєте їх про дробовики, що оформляються військовослужбовцями.
    3) Цікавий в мене "бізнес на крові" - купувати за свої кошти дробовики, гуму на машини, такмед та інше майно та передавати це все на фронт... Диванним ікспердам всюди ввижаються "бариги" і "бізнес на крові".

curbis та Yuber подобається це.
  21. Albrecht AE39

Albrecht AE39 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    210
    Адреса:
    Украина
    Не знаю кто вам это сказал,но в р-не Угледара например попытки стрельбы по дронам из дробовиков жестоко давятся артой.Сразу и сильно.То же касается и РЭБ-всяческие пушки и купола.

22. trainee

trainee Hauptmann

Повідомлення:
    2.417
    Адреса:
    Land of Living Skies
    Спитайте цю людину, як вони іх використовують. І де вони взагалі.

Військовослужбовець є громадянином України та оформляє приватну зброю згідно законодавства. Кількість оформлень військовослужбовцями зросла тому, що значно зросла кількість саміх військовослужбовців у суспільстві, а не тому що дробовик потрібен на нулі.

Ви-остання ланка, від вас нічого не залежить. Від ваших підопічних також. Барыги ті, кому треба продати, та хто робить ажіотаж навколо цього.

23. Basmach_k

Basmach_k Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    2
      продані:
    7
    Повідомлення:
    185
    Адреса:
    Київ, Україна
    Я одразу про це написав. Ви лише хамити опонентам вмієте? Чи все-таки навчитеся читати чужі пости? Вони на Куп'янському напрямку. Дробовики їм потрібні переважно для боротьби з мавіками і подібними дрібними дронами зі скидом. Кажуть, що і ФПВ теж вдається з них збивати.

Ви ну прямо капітан Очевидність. Пояснюю: у моєй розмові з начальником дозвільної мова йшла не про планове переоформлення дозволів, а про такі випадки як у мене - коли терміново на одну людину з підрозділу оформлюють кілька одиниць і він везе їх на фронт. Саме про ці випадки прозвучало, що вони "масові".

Я так зрозумів, що формальну логіку і економічну теорію ви не вивчали? Попит породжує пропозицію, а не навпаки. В моєму конкретному випадку спочатку мене мої товариші з 205 бату попросили купити їм пару дробовиків, і лише потім я поїхав у магазин їх купувати. Тобто кінцева ланка не я, а магазин. І саме від них "не залежить" попит. А від мене і покупців ще й як залежить. Якби дробовики хлопцям не знадобилися, я б їх не купував.

Yuber подобається це.
  24. Roomster

Roomster Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    1.406
    Адреса:
    Kalush
    Не намагайтесь переконати. Ви ж бачите оце призирливе цикання крізь зуби і хамовитий снобізм. "Вас з далека постріляють, 10 автоматів ефективніше по дрону ніж помпа(ахуєть логіка, нє?), ніхто їх не використовує, то не статистика. "
    Курва, у вас якась дислексія?! Ми тут що пропонуємо забрати у солдат автомати і замінити гладкостволом?! Пишеш, що в мене на позиції (одній бляха на тисячу км фронту) дробовиком сбили кілька дронів - то не статистика! Хуясє! Збережені життя солдат то не в рахунок?! Цинічні сміхуйочкі, типу : шо та картечь з підаром у броніку зробить? Мальчік, ти готовий стати в броніку в 15-25м перед дробашем і прийняти на себе 2-3 постріли картечі? Природу цього скепсису розумію - у нас моментально подорослішала значна частина цих пацанів, які за рік-півтора боїв нахапались специфічного досвіду і стали всезнайками. Кожен інструктор навчального центру щодня стикається з тим : "ну-ну, і чому ти нас вчить зібрався?"
    Поки на кожній ББМ не буде купольного РЕБу, на кожний ВОП по два-три польових РЕБа чи антидронових рушниць, поки замість Світчблейдів літати будуть весільні дрони зі скидом зліпленим з каналізаційних труб чи газових балончиків....ми повинні використовувати все, що є тут і зараз.
    Оно Бутусов тиждень тому виклав відос як дядько з двустволки Шахєд уронив....Яка ймовірність і статистика? А? А вуйко статистики не читав, а вночі! влупив дуплет в косарку і завалив. Хіба то означає, що треба мобільні групи гладкостволом переозброювать? Заісно, ні! Але і очей не відведеш від успішних випадків застосування дробаша. Все в житті буває, навіть те чого не буває.

orange_sail, curbis, Joker_1981 та 6 іншим подобається це.
  25. Basmach_k

Basmach_k Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    2
      продані:
    7
    Повідомлення:
    185
    Адреса:
    Київ, Україна
    Я б і не відповідав, але мене вибісило оце про "підараси, які розганяють масовий продаж дробовиків".

Блін, я описав реальний випадок, який трапився зі мною особисто на минулому тижні, а мені читають лекцію в стилі "це все твої галюцінації" і називають "підарасом"... В соцмережах виросло ціле покоління, яке ніколи не отримувало за свої слова в табло.

orange_sail, curbis, ДВ762 та 5 іншим подобається це.
  26. DoublePaulus

DoublePaulus Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    550
    Адреса:
    місто Київ
    Саме тому стріляють в центр мас тіла, ніхто ніколи не вицілює шию чи кінцівки. Немає на це банально часу.
    А що у нас в центрі мас? Правильно, плита. Стріляйте, може пара картечин десь ще грюкнеться по боках по обвісу.
    Все те, що "обмітає", не зупинить противника, він у відповідь нашпигує вас кулями. Навіть будучи легко пораненим.

З.І. Ще раз: життя у вас одне. Валити треба надійно. Шасу для другого дубля вам ніхто не дасть.
    В часи WWI в окопах майже ніколи на солдаті не було захисту і картеч валила надійно і безвідмовно. Зараз ефективність картечі на 90% знижена засобами індивідуального захисту.

akms1974, Joker_1981 та insert000 подобається це.