Взвод ландшютц. (Пехота территориальной обороны, старшие возрасты призыва). XII военного округа. Что то ещё набито на жетоне, но на фото мне не видно. А автор не захотел описать полную набивку.
Значит 14 роты. LNM FLU. Похоже название (имя) аэродрома. Какой то населенный пункт LNM. Надо 12 Люфтгау посмотреть. Где подразделения 14/XII располагались, там же и связисты могли быть или строители или снабженцы с таким же кодом.
Здорово,то Ви написали будівельний батальйон,а тут типа рота охорони.А по-темі ну що скажу цієї роти я не знайшов,зате знайшов таку-Landesschützen-Kompanie der Luftwaffe 14/XIII,тому припускаю що і така могла існувати.
Я привел, это как пример, к своим словам, что помимо ландшютц роты, номер 14/XII, носили, как я и писал выше, другие части Люфтваффе. И если, автор желает, может погуглить, какие города, входили в XII luftgau, что за местечко скрывается за буквами lnm. Раз, ничего нет о ландшютц 14, может будет информация о bau 14/xii. Или какой другой части, в округе были ещё.
Жетон к месту не привязан. Он мог служить где угодно и найтись в любом месте от Италии до Урала или где там были военнопленные. Мы говорим о том, что если вам интересно, поищите какие города или местечки входили в XII Luftgau.
Насправді було б дивно, якби він не був знайдений на місці дислокації Люфтваффе. Взводи земельних стрільців Люфтваффе формувалися в повітряних округах і призначалися для охорони аеродромів та об´єктів інфраструктури, які знаходились у веденні ВПС. Даних по цих підрозділам - кіт наплакав, тому в широкому доступі інформації може й не бути. В 1942 році таких взводів орієнтовною чисельністю від 20 до 46 бійців нараховувалося, за деякими даними, 1850 (тобто існували взводи з порядковим номером за кілька сотень). Як правило, до 3- 4 взводів підпорядковувалися аеродромній комендатурі та охороняли периметр та аеродромні об´єкти. Як на мене, то жетон окремого взводу номер 14/XII. Єдине, що збиває з толку - це цифра 1 на початку. На мою думку, малоймовірно, що на жетоні стали б набивати номер відділення. Єдине припущення, яке на даний момент видається логічним: можливо, одночасно існували два взводи Landesschützen з номером 14/XII. Схожий прецедент вже є - санітарні роти в дивізіях вермахту, які мали однакову нумерацію, через що для розрізнення додатково використовувалася арабська цифра перед словом Kompanie. Аналогічний підхід спостерігається в санітарно-транспортних взводах. 1. Kranken-Kraftwagen-Zug 85 2. Kranken-Kraftwagen-Zug 85 3. Kranken-Kraftwagen-Zug 85 Зрештою, Ви, як я розумію, знайшли цей жетон на місці німецького аеродрому. З´ясовуйте номер комендатури, яка там базувалася, тоді й визначите, хто їй підпорядковувався, можливо, вдасться віднайти згадку про цей взвод. А на зворотній стороні точно LNM FLU? А то вийде як з номером: то було 11, а тепер вже 14.
ну,а чого не може бути 1-й взвод такоїто роти наприклад,вот захотілося їм так розписати до дрібниць на цьому жетоні,чи є дані що роти 14/XII не існувало.А так то вірно вся загадка в 1,нестояла сміло би міг бути взвод.Ну я свою версію написав,зачим взвода ще внутрішньо нумерувати взвод номер 1,номер 2 і так далі,нумерація напевне ішла по-цифрі перед номером гау,я так думаю.
Як показує наявний матеріал, німці старались відображати в набивці взводи як Zug, а роти, відповідно, набивались як Kompanie: Одиниця попереду збиває з пантелику, тому що вона тут взагалі не в тему. Теоретично цілком допустимо, що в набивці роти присутні взводи. Водночас вказувати взводи в складі роти, якщо вони не є окремими, самостійними підрозділами - якось дріб´язково, нетипово, і вносить плутанину. Те, що на набивці фігурують Nachrichtenzug або Kradmeldezug - логічно, бо формально - то окрема одиниця, яка підпорядковується штабу частини. А от бачив хтось набивку взводів, які є частиною роти? Є аналогічний жетон-головоломка: 1. Landesschützenzug 4/XII Ні взвод, ні рота з таким номером не пробиваються. Принаймні видно, що такий стиль притаманний XII округу.
Згоден,як не крути,а то є скоріш за все взвод 1/14.,тоді десь ще має бути і взвод 2/14.Відать така специфіка тої області була,що як мінімум по-2 взвода під одним номером мати.Да,а на рах взводів на розвід.абтайлунгах вказуються як приклад(ті які не однорідні),причому як з цифрами так і без.А на рах відділення-группе,то десь на жеті бачив та вже не памятаю,що там ще було набито.
Что еще интересно что в Люфтваффе по штатке KStN (L) 5264 Landesschützenzug der Lw. (v) 1.1.44 имеет штатку как отдельный взвод... KStN L 5264. Zugführer (Z) - 1 Gruppenführer (G) - 3 Schützen (M) - 29 le. MG Schützen (M) - 4 le. MG - 2 "также походу есть и роты со своим штатками"...
Вот приобрёл на фиолетовом справку об освобождении из плена украинца. стоит печать с номером полевой почты 01085 сервис фельд почт указал что это:Landesschützen-Kompanie der Luftwaffe 14/XIII.но я могу и ошибится видно печать очень плохо, нужны более компетентные люди со спец оборудованием, под подписью коменданта тоже какая то печать строчькой но её совсем не разобрать