Перепоховання у Каневі

Тема у розділі 'Новини', створена користувачем АлексгоР, 22 чер 2017.

  1. АлексгоР

    АлексгоР Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    517
    Адреса:
    Украина, Черкасская область
    22 червня у Каневі Черкаської області відбулося поховання останків воїнів, що загинули захищаючи місто від нацистів у серпні 1941-го року. Поховання відбулося за ініціативи ВГО «Закінчимо війну». Організаторами заходу були Департамент культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської облдержадміністрації, Канівська районна державна адміністрація, Канівська районна рада та Канівська міська рада.
    Серед похованих один поки-що не ідентифікований лейтенант та два бійця особи яких встановлені - Дєгтєв Михайло Олександрович, 1899 року народження, призваний Гребінківським РВК Київської області та Федій Андрій Ількович, 1907 року народження мешканець с.Федіївка Решетилівського району Полтавської області. Решта невідомі. Останки ще трьох бійців, яких було знайдено там-же - Богдана Якима Герасимовича, 1909 року народження, мешканця с.Новоселівки Зіньківського району Полтавської області, Голубця Андрія Івановича, 1913 року народження, мешканця с.Бакумівки Ромашківської сільської ради Рокитнянського району Київської області, та Мартюка Петра Савовича, 1912 року народження, мешканця с.Маківки Рокитнянського району Київської області на прохання родичів було поховано на батьківщині минулого року. Найімовірніше загиблі належали до 97-ї стрілецької дивізії чи 1054-го полку 301-ї стрілецької дивізії 26-ї Армії Південно-Західного Фронту.
    Останки загиблих виявили пошуковці Черкаського та Київського обласних осередків ВГО «Закінчимо війну», під час пошукових робіт між м.Каневом та с.Бобрицею Канівського району. Роботи з пошуку та ексгумації останків проводились минулого року на підставі дозволу Міністерства культури України від 9 березня 2016 року № 22-020-П/16 та дозволу Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій від 10.10.2016р №75. Встановлених імен було-б значно більше, якби цими похованнями вчасно зайнялися фахівці. Фактично археологічно було досліджено лише п’ять поховань, з них одне розтаскане плугами.
    У роки Другої світової війни Канівщина стала ареною жорстоких боїв. У полях та лісах тут ще лежать непохованими не одна сотня загиблих воїнів, тож пошукові роботи триватимуть. Початок продовження робіт практично відразу після поховання. Якщо у когось є якась інформація телефонуйте за номером 067-265-67-91, будемо вдячні.
    Слід зазначити, що перепоховання спонукало до масового зносу останків у мішках з усіх усюд, із завіряннями, що це воїни РСЧА, один навіть офіцер, бо чи «кубик» чи «ромбик» був… Коментарі я думаю зайві, бійці зрозуміло невідомі, тож прийняв важке, але бачу що вкрай необхідне рішення - останків у мішках більше не прийматиму. Хочете допомогти – наштовхнулись на останки, не чіпаючи загорнули, зателефонували. Так до речі вже багато хто зробив, тож нам буде чим зайнятися найближчими днями. Хто-ж хоче, щоб його вважали нетрадиційної орієнтації – нехай і далі мародерить та пакує у мішки, але сам тоді за них і відповідає. ДОСИТЬ ПЛОДИТИ МОГИЛИ НЕВІДОМИХ СОЛДАТ!
     

    Images:

    Изображение 002.jpg
    Изображение 007.jpg
    Изображение 012.jpg
    19viktortsw71, Raven-09, Земград та 10 іншим подобається це.