Зрадники , колаборанти.

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем BART28, 29 лис 2022.

  1. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    За матеріалами ДБР троє зрадників отримали по 15 років позбавлення волі, ще 5 справ скеровано до суду

    За минулий тиждень за матеріалами розслідування Бюро вироки отримали три зрадники, до суду направлені обвинувачення щодо 5 осіб.

    1️⃣ За матеріалами ДБР Вінницький міський суд виніс вирок колишньому заступнику командира стартової батареї зенітно ракетного дивізіону тактичної групи Повітряних Сил «Крим» Збройних Сил України за фактом дезертирства та держзради. Йому присуджено 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

    У 2014 році офіцер перейшов на бік ворога та продовжував здійснювати повітряну оборону півострова, проте уже на боці росіян.

    За ці роки він дослужився до посади заступника командира зенітного ракетного полку рф. Після повномасштабного вторгнення росії до України військовий отримав нагороду «герой Z» за виконання бойових завдань для потреб так званого «сво».

    2️⃣ Також до 15 років позбавлення волі засуджено колишню заступницю начальника відділу цивільного захисту ДСНС із Волновахи на Донеччині.
    Після окупації міста росією у березні 2022, посадовиця влаштувалась на роботу старшим інспектором так званого міністерства надзвичайних ситуацій «днр».

    Зрадниця виправдовувала російську агресію, агітувала своїх підлеглих підтримувати окупантів. За сумлінну службу на ворога отримувала нагороди та почесні грамоти.

    3️⃣ 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна отримав за рішенням суду й колишній працівник пожежно-рятувального загону ДСНС у Старобільську.

    У квітні 2022 року фігурант добровільно пішов працювати на окупантів. Він отримав посаду так званого «заступника начальника міської пожежної частини мчс лнр».

    Обвинувальні акти ще щодо п’ятьох зрадників скеровано до суду.

    4️⃣ Зокрема, працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно колишнього правоохоронця з Ізюмського району Харківщини.

    Після окупації селища Борова він пішов працювати на ворога та влаштувався в місцеву окупаційну поліцію. Зрадник схиляв своїх колег переходити на бік окупантів, патрулював вулиці, забезпечуючи військовослужбовцям рф безпечне перебування на окупованій території.
    Під час деокупації селища він втік до росії.

    5️⃣ Завершено спеціальне досудове розслідування й щодо трьох колишніх правоохоронців з Луганщини.

    Старший державний інспектор управління Укртрансбезпеки в Луганській області зрадив Україну та почав працювати в окупаційній «поліції».

    «Поліціянт» на тимчасово окупованій території бере участь у «патріотичних акціях» рф, за вказівкою окупаційної влади проводить так звані профілактичні рейди, створюючи ілюзію функціонування «державного органу».

    6️⃣ Ще двоє колишніх правоохоронців, підтримуючи ідею «руську міру», залишилися на тимчасово окупованій території Луганщини. Вони прийняли присягу на вірність так званій «лнр». Обидва розпочали службу у незаконно створеному «новопсковському районному відділі внутрішніх справ мвс лнр» під ворожим триколором. За наявною інформацією обвинувачені отримали громадянство рф.

    7️⃣ Перед судом постане й колишня інспекторка кадрового забезпечення правоохоронного органу Луганщини. Жінка на посаді старшого інспектора групи пропаганди безпеки дорожнього руху пропагує серед населення неухильне дотримання російського законодавства.
     

    Images:

    IMG_20240520_143812_872.jpg
  2. Цікаві лоти

    1. Два рюкзаки для переносу бк і тубус для снарядів ! Усі кошти підуть на ремонт авто військовим! Назву...
      5000 грн.
    2. Вітаю! Купуючи лот Ви ще й донатите моїм побратимам. Дякую! Латунь, зібрані з землі/піску тож на дея...
      440 грн.
    3. (в наявності 3 шт.)
      Стан прекрасний. Повністю безпечний. В комплекті все що на фото. Сама міна вже чекає на здобич. Грош...
      850 грн.
    4. 9х18 УС ММГ Луганський завод.
      300 грн.
    5. МОН 90 Повний комплект. Для навчання Вибухових речовин немає. Ні ПВР-5 ні проміжних зарядів не місти...
      9000 грн.
  3. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    СБУ затримала інформатора рф, який готував «прорив» рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту на Донеччині

    Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного російського інформатора на Донеччині. Він намагався допомогти рф із проривом оборони ЗСУ на Покровському напрямку, який наразі є однією із найгарячіших точок фронту.

    Зловмисник передавав окупантам геолокації вогневих позицій артилерії та укріпрайонів українських військ.

    Щоб виявити місця базування підрозділів ЗСУ, фігурант автостопом об’їжджав прифронтові селища, де приховано фіксував розташування потенційних цілей.

    Під час розвідувальних вилазок він «звітував» російській розвідці про виявлені пункти можливої дислокації українських захисників.

    За отриманими координатами рашисти планували здійснити масовані удари із використанням фугасних авіабомб та реактивної артилерії.

    Втім, Служба безпеки зірвала плани агресора.

    Співробітники СБУ провели заходи із убезпечення пунктів базування ЗСУ, а потім затримали фігуранта у його власному помешканні.

    В інформатора вилучено мобільний телефон, з якого він передавав голосові повідомлення з розвідданими.

    Як встановило розслідування, ворожим поплічником виявився місцевий житель, ідеологічний прихильник рашизму.

    Зловмисник дистанційно підтримував контакт з двома знайомими – бойовиками окупаційних угруповань рф, які воюють на східному фронті. Через них інформація потрапляла до воєнної розвідки рф, яка планувала використати її для підготовки бойових операцій на Донеччині.

    На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

    Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

    Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.
     

    Images:

    IMG_20240520_144002_421.jpg
    ДВ762 та capt.A.Smollet подобається це.
  4. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    СБУ затримала в Одесі агента фсб, який шпигував за позиціями ППО поблизу Чорного моря

    Служба безпеки зірвала нову спробу фсб отримати актуальну інформацію про підрозділи українських військ на Одещині.

    Найбільше ворога цікавили геолокації зенітно-ракетних комплексів ППО та радіолокаційних станцій, які обороняють морську акваторію та узбережжя південного регіону.

    У зоні особливої уваги також були об’єкти телекомунікації Одещини.

    Щоб виявити координати бойових позицій Сил оборони та обʼєктів стратегічної інфраструктури, російська спецслужба задіяла свого агента з обласного центру.

    Зловмисник діяв під прикриттям керівника місцевої компанії, яка працевлаштовує моряків на риболовецькі й торговельні судна.

    За вказівками агресора агент цілеспрямовано об’їжджав територію регіону і приховано фіксував місця можливої дислокації Сил оборони.

    Про отримані відомості він у вигляді текстових повідомлень та позначок на картах Google одразу «звітував» до фсб.

    У разі отримання підтверджених координат підрозділів ЗСУ, окупанти планували здійснити по них прицільні ракетно-дронові удари.

    Про такі плани агресора стало відомо співробітникам СБУ, які своєчасно викрили російського агента і задокументували кожен крок його розвідувальної активності.

    Завдяки оперативному реагуванню Служби безпеки фігуранта вдалося затримати «на гарячому», коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі.

    Також СБУ вжила комплексних заходів для убезпечення українських військ.

    Під час обшуків у фігуранта виявлено фейкові посвідчення представника «редакції газети» та місцевого «водоканалу». Також встановлено, що для конспірації злочинної діяльності агент регулярно міняв гаджети та сім-карти.

    На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

    Зловмисник перебуває під варто. Йому загрожує довічне ув’язнення.
     

    Images:

    IMG_20240520_144138_307.jpg
    IMG_20240520_144138_452.jpg
    ДВ762 та capt.A.Smollet подобається це.
  5. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    Завдяки СБУ 15 років тюрми отримали зрадники, які готували ракетні удари по базах спецпризначенців ГУР МО на Харківщині

    Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали учасники агентурної групи фсб, яка діяла на Харківщині.

    Двоє російських агентів готували прицільні ракетно-бомбові удари рф по місцях дислокації Сил оборони на території регіону.

    Серед основних цілей ворога були пункти тимчасового базування спецпідрозділу «Kraken» Головного управління розвідки Міноборони України.

    Сподіваючись встановити «потрібні» координати, зловмисники на велосипедах об’їжджали місцевість обласного центру та його передмістя.

    Під час таких поїздок особливу увагу звертали на знаки розрізнення українських захисників та фіксували їхні геолокації, щоб «прозвітувати» до фсб.

    Співробітники Служби безпеки задокументували розвідувальну діяльність російських агентів та у серпні 2023 року затримали їх «на гарячому» під час дорозвідки потенційної цілі.

    За матеріалами СБУ суд призначив зловмисникам по 15 років тюрми з конфіскацією майна.

    Як встановило розслідування, засудженими є 19-ти і 21-річний безробітні харків’яни, мешканці житлового масиву Салтівка.

    Після початку повномасштабного вторгнення рф їх дистанційно завербував кадровий співробітник 1-ї служби Департаменту контррозвідувальних операцій фсб.

    У поле його зору молодики потрапили через власні прокремлівські коментарі у соцмережах.

    Подальша комунікація з обома зрадниками відбувалась через заздалегідь відпрацьований анонімний чат у месенджері.

    За співпрацю з агресором російська спецслужба обіцяла своїм агентам грошову винагороду. Один із них також сподівався на сприяння від окупантів для вступу до академії фсб в росії.

    На підставі отриманих доказів суд визнав обох зловмисників винними за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).

    Розслідування проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
     

    Images:

    IMG_20240520_171313_856.jpg
    IMG_20240520_171313_516.jpg
    ДВ762, slawuta5 та capt.A.Smollet подобається це.
  6. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    Ексмеру Куп'янська Геннадію Мацегорі, який здав місто росіянам, загрожує довічне ув'язнення. Наразі його розшукують.

    Мацегора добровільно перейшов на бік ворога в перші дні повномасштабного вторгнення. Він забезпечив росіян житлом, транспортом, пальним та їжею, а також записав відеозвернення, в якому запевняв місцевих, що окупанти про них турбуватимуться.

    Колишнього мера судитимуть заочно у суді в Харкові. Зараз Мацегору розшукують. Він перебуває на території Бєлгородської області рф.
     

    Images:

    IMG_20240521_090108_377.jpg
    ДВ762, Хейль, Магуа та 3 іншим подобається це.
  7. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    СБУ затримала інформаторку фсб, яка хотіла зірвати поставки важкої техніки ЗСУ на південний фронт

    Служба безпеки затримала ще одну інформаторку фсб у Запоріжжі. Зловмисниця відслідковувала інтенсивність руху та орієнтовну кількість військових ешелонів ЗСУ, що прямують у напрямку передової.

    Особливу увагу фігурантка звертала на рухомі склади, які перевозять важке озброєння.

    Також серед її завдань було встановлення геолокацій ремонтних баз Сил оборони поблизу залізничних станцій.

    Розвіддані потрібні були окупантам для планування бойових операцій на передовій та підготовки повітряних ударів по об’єктах ЗСУ та Укрзалізниці.

    Для виконання ворожого завдання інформаторка фсб пішки обходила місцевість біля залізничних шляхів, де спостерігала за трафіком та фіксувала координати можливих ремонтних баз ЗСУ.

    Також фігурантка «втемну» використовувала своїх знайомих, коли завуальовано випитувала у них інформацію про українські війська.

    Отримані розвіддані вона відображала у вигляді позначок на картах Google з детальним описом «потрібних» об’єктів.

    СБУ викрила зловмисницю ще на початковому етапі її злочинної діяльності.

    Українська спецслужба провела комплексні заходи для убезпечення позицій ЗСУ та затримала зловмисницю у власному помешканні.

    За даними слідства, окупанти залучили жінку до співпраці у дистанційному режимі.

    У поле зору фсб вона потрапила через свою антиукраїнську активність у соцмережах. Подальша комунікація з нею відбувалася через анонімний чат у популярному месенджері.

    На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості).

    Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 8 років тюрми.

    Контрдиверсійні заходи проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
     

    Images:

    IMG_20240521_103206_059.jpg
    IMG_20240521_103206_626.jpg
    IMG_20240521_103206_707.jpg
    ДВ762 та capt.A.Smollet подобається це.
  8. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    СБУ повідомила про підозру бойовикам, які захоплювали Соледар та хотіли прорватися до Куп’янська

    Зрадники Євген Ганжа, Сергій Болдар, Ігор Помніков, Олександр Жеребцов, Валерій Шокало та Іван Мішин брали участь у штурмах позицій ЗСУ у Харківській, Донецькій та Луганській областях. Навесні цього року українські захисники взяли бойовиків у полон. Їм загрожує від 15 років до довічного ув’язнення.
     

    Images:

    IMG_20240521_225139_189.jpg
    ДВ762, slawuta5 та capt.A.Smollet подобається це.
  9. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    СБУ затримала інформатора російського гру, який готував захоплення Вовчанська на Харківщині

    Служба безпеки зірвала нові спроби воєнної розвідки рф отримати стратегічно важливу інформацію про Сили оборони на півночі Харківщини.

    Найбільше ворога цікавили геолокації важкої артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, що намагаються захопити Вовчанськ.

    Щоб отримати розвіддані, російська спецслужба залучила свого інформатора – місцевого підприємця.

    Під виглядом вирішення комерційних питань він об’їжджав прифронтову місцевість, де приховано фіксував координати українських військ.

    Також фігурант «втемну» використовував своїх колег та знайомих, у яких вивідував «потрібну» інформацію під час побутових розмов.

    У подальшому зловмисник узагальнював отримані відомості та надиктовував їх у голосових повідомленнях для російської розвідки.

    «Звітуючи» окупантам, їхній поплічник детально описував розташування українських захисників з прив’язкою до місцевих орієнтирів.

    Одержані розвіддані агресор планував використати для підготовки авіаційних та ракетних ударів.

    Однак співробітники СБУ завчасно викрили російського інформатора та затримали його.

    Також Служба безпеки провела додаткові заходи для убезпечення позицій українських військ.

    На підставі отриманих доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості).

    Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

    Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
     

    Images:

    IMG_20240522_110550_580.jpg
    IMG_20240522_110550_205.jpg
    ДВ762, capt.A.Smollet та Владимир Херсон подобається це.
  10. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    СБУ викрила агента фсб, який формував «групи підтримки» для прориву російських ДРГ до Харкова

    Контррозвідка Служби безпеки зірвала нову спробу фсб сформувати власну агентурну мережу на Харківщині. Зловмисники мали сприяти прориву російських диверсійно-розвідувальних груп для захоплення стратегічних об’єктів регіону.

    Для виконання цього завдання окупанти залучили свого агента – в’язня з місцевої виправної колонії, який невдовзі мав вийти на волю.

    За вказівкою фсб фігурант вербував інших засуджених, у яких також закінчувався термін покарання.

    Після виходу з тюрми вони мали роз’їхатись по Харкову та прикордонних селищах регіону і встановлювати геолокації українських блокпостів та укріпрайонів.

    Також агресор сподівався отримати від своєї агентури точні координати ключових об’єктів життєзабезпечення з актуальним «звітом» про систему їх охорони.

    Розвіддані потрібні були окупантам для підготовки диверсійних рейдів у прифронтові райони області в «обхід» оборонних ліній українських військ.

    Однак Служба безпеки зірвала плани рф та викрила агента.

    Встановлено, що ув’язнений був завербований фсб, коли з 2012 року відбував «строк» на тимчасово окупованій частині території Луганщини.

    До початку повномасштабного вторгнення рф його перевели до виправної колонії на Харківщині як мешканця підконтрольної території України.

    Перед «етапуванням» він отримав інструкції від російської спецслужби щодо проведення розвідувально-підривної діяльності.

    Ще в тюрмі він мав сформувати власну агентурну групу, а після виходу на волю – дистанційно зв’язатись зі своїм куратором із фсб для уточнення завдань і термінів їх виконання.

    Наразі слідчі Служби безпеки повідомили російському агенту-в’язню про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

    Комплексні заходи проводили співробітники Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.
     

    Images:

    IMG_20240523_102034_842.jpg
    ДВ762 та capt.A.Smollet подобається це.
  11. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    #ДБР повідомило підозру севастопольським беркутівцям, які продовжили знущатись з активістів Майдану під час окупації АР Крим

    ДБР повідомило про підозру ще чотирьом співробітникам Севастопольського «Беркуту», у тому числі командиру взводу. Вони втекли зі зброєю та пішли на службу до окупанта. Зокрема, допомагали агресору захопити Крим та знущались з активістів «Майдану» та українських журналістів на блокпостах.

    Зрадники упродовж 2013–2014 років разом зі спецпризначенцями інших підрозділів «Беркуту» брали участь у силовій протидії мирним акціям протесту в Києві.

    Екскомандир навіть вихвалявся у засобах масової інформації про участь у розстрілі беззбройних активістів Майдану.
    За його безпосередньої участі було:
    ▪️ вбито 3 учасників акцій протесту,
    ▪️ 15 громадянам завдано тяжкі тілесні ушкодження,
    ▪️ 60 – середньої тяжкості,
    ▪️ 126 – легкі тілесні ушкодження.

    Підозрювані в останні дні колишнього режиму разом зі своїми колегами заступили охороняти Адміністрацію Президента України та у ніч з 20 на 21 лютого 2014 року додатково отримали 40 автоматів Калашникова.

    Після втечі експрезидента, та перемоги Революції Гідності зловмисники зі зброєю повернулись до Севастополя.
    На півострові вони перейшли на службу ворогові та сприяли рф в окупації півострова. Одягнуті в українську форму та з привласненою зброєю вони чергували на блокпостах усіх автошляхів, які вели з материкової частини до півострова.
    Зрадники оглядали транспортні засоби, перевіряли документи в осіб, що слідували з та на півострів, не допускали туди міжнародних спостерігачів, журналістів, правоохоронців та військових, чим допомогли рф тимчасово окупувати територію АР Крим.

    У тому числі колишніми правоохоронцями на одному з таких блокпостів було незаконно затримано активістів «Майдану» та журналістів. Після знущань за їх патріотичні погляди та переконання, беркутівці передали їх військовим рф. Лише завдяки висвітленню цієї ситуації у ЗМІ, полонених через декілька днів було звільнено.

    За втілення планів агресора зі захоплення частини суверенної території України підозрювані отримали посади в окупаційних органах влади та російське громадянство.

    Слідство клопотатиме про обрання відносно підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
     
  12. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав ексспівробітник кдб, який навів російські ракети на Яворівський полігон

    Реальний термін ув’язнення отримав агент фсб, який скоригував ракетний удар по Яворівському полігону на Львівщині 13 березня 2022 року.

    Саме тоді окупанти здійснили масовану повітряну атаку із використанням майже 30 ракет.

    Спецслужба встановила особу ворожого коригувальника і викрила його у результаті спецоперації у Львові.

    За матеріалами Служби безпеки суд призначив російському агенту 15 років за ґратами.

    Як встановило слідство, засудженим є місцевий житель, колишній співробітник кдб.

    За даними контррозвідки, його вербуванням займався викритий СБУ раніше агент фсб, який отримав підозру від Служби за співпрацю з країною-агресором.

    Після початку повномасштабного вторгнення рф на зрадника дистанційно вийшов звʼязковий, який скоординував його з представником фсб.

    За вказівкою агресора він мав встановити місця базування Сил оборони на території Львівщини.

    Згодом він передав ворогу інформацію із точними локаціями військових об’єктів, позначених на карті.

    Отримані розвіддані він передавав через месенджер своєму куратору з 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби фсб.

    На підставі зібраних доказів слідчими СБУ суд визнав зловмисника винним та засудив на 15 років ув’язнення згідно із ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

    Викриття протиправної діяльності здійснювали контррозвідники та слідчі СБУ Львівщини за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.
     

    Images:

    IMG_20240523_152001_109.jpg
    capt.A.Smollet подобається це.
  13. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    СБУ затримала ексохоронця російської катівні, який намагався сховатися у лавах ЗСУ

    Військова контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного колаборанта, який співпрацював з рф під час окупації Херсона.

    Тоді він «служив» у російській катівні, яку рашисти облаштували на базі захопленої на той час Дар’ївської виправної колонії № 10.

    Там він перебував на «посаді» охоронця окупаційного об’єкта, до якого рашисти звозили репресованих місцевих жителів, зокрема проукраїнських активістів.

    Після звільнення правобережної Херсонщини колаборант певний час переховувався, а згодом мобілізувався до українського війська, де сподівався уникнути правосуддя.

    Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність фігуранта та його спроби сховатися від правосуддя в одній із військових частин на півдні України.

    За даними слідства, ворожим поплічником виявився мешканець Миколаївщини, ідеологічний прихильник рашизму.

    На початку повномасштабного вторгнення він підтримав окупантів, за що був призначений охоронцем російської катівні.

    На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території).

    Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.

    Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.
     

    Images:

    IMG_20240523_160455_823.jpg
    ДВ762 подобається це.
  14. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    Підозрюваний у державній зраді колишній депутат ОПЗЖ Нестор Шуфрич після початку повномасштабної війни росії проти України перевіз родину до Угорщини та переоформив свої активи на підставних осіб.

    Про це йдеться в розслідуванні Української правди.
     

    Images:

    IMG_20240524_095151_045.jpg
  15. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    СБУ затримала інформатора рф, який шпигував за підрозділами ЗСУ, що воюють у найгарячіших точках Донеччини

    Контррозвідка Служби безпеки затримала на Донеччині ще одного інформатора російських спецслужб. Зловмисник відслідковував геолокації Сил оборони поблизу найгарячіших точок східного фронту.

    Фігурант намагався виявити опорні пункти та вогневі позиції підрозділів ЗСУ, які ведуть безперервні бої на Покровському та Краматорському напрямках.

    Ворог сподівався використати ці дані для вогневого ураження позицій ЗСУ з використанням ракетного озброєння.

    Втім, Служба безпеки завчасно отримала інформацію про плани окупантів, викрила і поетапно документувала розвідувальну активність фігуранта.

    Завдяки цьому було проведено додаткові заходи для убезпечення пунктів базування українських військ, а потім затримано ворожого поплічника у його власному помешканні.

    За даними слідства, ним виявився місцевий житель, який дистанційно співпрацював з російською розвідкою через свою знайому в рф.

    Для комунікації між собою вони використовували анонімний чат в одній із соцмереж.

    Під час обшуків у затриманого вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон з доказами його злочинної діяльності.

    Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

    Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

    Контрдиверсійні заходи проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.
     

    Images:

    IMG_20240524_100432_915.jpg
    IMG_20240524_100432_662.jpg
    ДВ762 та capt.A.Smollet подобається це.
  16. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    За матеріалами ДБР черговий зрадник отримав 15 років позбавлення волі, ще дві справи скеровано до суду

    За матеріалами ДБР Хортицький районний суд м. Запоріжжя заочно засудив «народного міліціонера» з Токмака до 15 років позбавлення волі.
    На співпрацю з окупаційною владою колишній інспектор патрульної поліції пішов ще на початку широкомасштабного вторгнення. Маючи можливість виїхати з Токмака, він вирішив залишитися у місті. Зрадник почав співпрацювати с фсб, яке набирало людей до «народної міліції». Також він агітував колег йти на службу до загарбників, розповідаючи, що там можна отримати гарні посади.
    Разом з російськими військовими чоловік патрулював вулиці тимчасово окупованого міста, супроводжував їх до помешкань громадян, у яких проводились обшуки.

    Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо колишнього інспектора відділення техногенної безпеки Головного управління ДСНС у Донецькій області. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.
    У 2014 році він добровільно обійняв посаду головного інспектора з пожежного нагляду в тимчасово окупованій Горлівці. За «професіоналізм» у роботі на ворога отримував грамоти та нагороди від окупаційної влади.
    Влітку 2022 року отримав підвищення, обійнявши посаду «головного дізнавача» так званого «Відділення наглядової діяльності та профілактичної роботи Микитівського району м. Горлівки». Тоді ж отримав спеціальне звання - капітана внутрішньої служби.

    За матеріалами ДБР перед судом постане й колишній працівник податкової міліції з Луганщини. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
    Чоловік обійняв посаду тимчасово виконуючого обов’язки начальника «Новопсковского ровд мвд лнр». Він пропагує серед населення неухильне дотримання російського законодавства та систематично виступає на місцевих телеканалах.
    Фігурант обвинувачується у добровільному зайнятті громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території.

    Працівники ДБР повідомили про підозру експравоохоронцю з Куп’янського району Харківщини, який разом з окупантами та іншими зрадниками розбудовував каральний орган у селищі Дворічна. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.
    Після повномасштабного вторгнення в тимчасово окупованому селищі Дворічна він організовував роботу особового складу з-посіжінших зрадників-правоохоронців, які перейшли на бік росіян. Згодом почав отримувати керівні посади у незаконному правоохоронному органі. Спочатку загарбники призначили його старшим слідчим, а через місяць довірили очолити місцевий окупаційний пункт поліції. За роботу на ворога отримував по 60 тис. російських рублів.
    Під час звільнення регіону втік разом з окупантами.
     

    Images:

    IMG_20240524_163950_807.jpg
    ДВ762 та capt.A.Smollet подобається це.
  17. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    СБУ затримала агента російського гру, який готував захоплення Красногорівки на Донеччині

    Служба безпеки затримала агента воєнної розвідки рф, який відслідковував пункти дислокації українських військ, що обороняють Красногорівку.

    Найбільше ворога цікавили координати бойових позицій артилерії та підрозділів безпілотних систем ЗСУ, які тримають під вогневим контролем штурмові групи окупантів.

    Розвіддані потрібні були рашистам для підготовки бойових операцій, спрямованих на захоплення міста та подальшого просування на Курахівському напрямку.

    Щоб виявити пункти базування Сил оборони, російська спецслужба залучила свого агента – місцевого різноробочого.

    Під виглядом виконання підсобних робіт, він обходив територію громади, де приховано фіксував локації українських захисників.

    Після розвідувальних вилазок фігурант повертався додому, щоб «відзвітувати» про них окупантам через анонімний чат у месенджері.

    СБУ своєчасно викрила ворожі плани, затримала інформатора та провела комплексні заходи для убезпечення позицій українських військ.

    За даними слідства, фігурант перебував на прямому зв’язку з кадровим співробітником головного управління генштабу збройних сил росії (більш відомого як гру). Його особу вже ідентифіковано Службою безпеки.

    Встановлено, що воєнна розвідка рф дистанційно завербувала чоловіка через його прокремлівські погляди, які він поширював серед знайомих.

    На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

    Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

    Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.
     

    Images:

    IMG_20240527_100343_733.jpg
    IMG_20240527_100343_429.jpg
    IMG_20240527_100343_673.jpg
    IMG_20240527_100343_695.jpg
    IMG_20240527_100343_130.jpg
    ДВ762 та capt.A.Smollet подобається це.
  18. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    СБУ затримала колишніх «антимайданівців», які працювали на фсб і готували атаки на залізничну інфраструктуру Одещини

    Співробітники Служби безпеки України викрили агентурну групу фсб рф, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на Одещині. Серед іншого, фігуранти зливали ворогу координати об'єктів залізничної інфраструктури, удари по яких мали частково зупинити рух потягів у регіоні.

    За даними слідства, «очільником» агентурної групи був одесит, інструктор з рукопашного та ножового бою, один із активістів одеського «Антимайдану». Чоловік особисто перебував на зв’язку із представниками російської спецслужби. До протиправної діяльності він залучив свого близького родича.

    За завданням фсб фігуранти мали фотографувати і надсилати координати об'єктів залізничної інфраструктури Одещини.

    Рашисти планували використати цю інформацію для знищення даних локацій, що мало унеможливити рух частиною колій.

    Крім того, фсб залучила цих фігурантів до інформаційно-підривної діяльності проти нашої держави.

    За даними слідства, «очільник» агентурної групи особисто адміністрував групу прихильників так званої «новоросії» у одній із соцмереж. Там він організував збір коштів для бойовиків терористичних організацій «л/днр».

    Також фігурант створював та поширював у мережі Інтернет матеріали, що закликали до захоплення влади та зміни меж території України. Серед іншого, він робив це через ресурс novorus.info - так зване «центральне информагентство новороссии».

    СБУ поетапно задокументувала розвідувально-підривну діяльність ворожих агентів і затримала їх.

    На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили очільнику мережі про підозру за двома статтями Кримінального Кодексу України:
    ▪️ ч. 2 ст. 110;
    ▪️ ч. 1 ст. 258-3.

    Його родичу підозра оголошена за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

    Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.
     

    Images:

    IMG_20240527_154541_754.jpg
    IMG_20240527_154541_591.jpg
    IMG_20240527_154542_251.jpg
    IMG_20240527_154542_458.jpg
    IMG_20240527_154542_437.jpg
    IMG_20240527_154542_246.jpg
    ДВ762 та capt.A.Smollet подобається це.
  19. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    СБУ затримала інформаторку рф, яка «зливала» позиції ЗСУ під Слов’янськом та закликала вбивати українських полонених

    Служба безпеки затримала ще одну російську інформаторку на Донеччині. Зловмисниця шпигувала за пунктами базування Сил оборони в районі Слов’янська та очікувала на повну окупацію регіону.

    За даними слідства, вона обходила прифронтову місцевість, де намагалась виявити локації укріпрайонів та вогневих позицій артилерії ЗСУ.

    Також фігурантка «в темну» випитувала потрібну їй інформацію у своїх знайомих під виглядом побутових розмов.

    Розвіддані месенджером пересилала своєму приятелю – зраднику з тимчасово захопленої частини області, який у складі окупаційних угруповань рф воює проти України.

    Отримані відомості він передавав кадровим військовим зі складу воєнної розвідки росії, які перебувають поблизу передової східного фронту.

    За наявними даними, окупанти сподівались використати розвідінформацію для вогневого ураження підрозділів ЗСУ, із застосуванням важкої артилерії та керованих авіабомб.

    Також під час розслідування стало відомо, що у спілкуванні з бойовиком-зрадником фігурантка радила йому вбивати українських полонених, замість обміну.

    Після проведення додаткових заходів для убезпечення позицій українських військ, співробітники СБУ затримали зловмисницю у її власному помешканні.

    Нею виявилась 66-річна ідеологічна прихильниця рашизму.

    Під час обшуку у фігурантки вилучено мобільний телефон, який вона використовувала у злочинній діяльності.

    Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

    Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

    Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.
     

    Images:

    IMG_20240528_114105_558.jpg
    ДВ762, slawuta5 та capt.A.Smollet подобається це.
  20. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    За матеріалами СБУ тюремні строки отримали проросійські агітатори, які вихваляли путіна та виправдовували злочини рф у Бучі

    За матеріалами Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали ще троє прокремлівських інтернет-агітаторів з різних регіонів України.

    Зловмисники вихваляли путіна та підтримували війну рф проти нашої держави. Також вони героїзували російські окупаційні угруповання та виправдовували їхні воєнні злочини.

    Крім того, пропагандисти популяризували російських гауляйтерів, які поширюють московський режим на тимчасово захопленій частині України.

    Для «розгону» деструктивного контенту поплічники агресора створили десятки профілів на відеохостингу YouTube та у соцмережах.

    На Прикарпатті:
    засуджено місцевого жителя, який поширював відео на підтримку путіна та бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнер».

    Він брав деструктивний контент на тематичних TikTok-сторінках, а далі перепощував його через власні акаунти в популярних соцмережах.

    У Черкасах:
    тюремний строк отримав адміністратор мережі каналів та спільнот у YouTube, Telegram та Facebook, який закликав до захоплення державної влади в Україні.

    Серед іншого, він називав «постановкою» вбивства і катування рашистами людей у Бучі.

    На Миколаївщині:
    засуджено ще одного ворожого агітатора. Ним виявився вчитель інформатики у місцевій школі, який поширював кремлівські наративи з робочого комп’ютеру у навчальному закладі.

    На шкільному пристрої він створив власний акаунт в «Однокласниках», з якого закликав до захоплення всієї території України та популяризував гауляйтера Сальдо.

    За матеріалами СБУ, суд визнав зловмисників винними за:
    ▪️ ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до захоплення державної влади);
    ▪️ ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України).

    Їм призначено максимальний термін ув’язнення за дані злочини у вигляді 5 років тюрми.

    Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора та обласних прокуратур.
     

    Images:

    IMG_20240528_162426_543.jpg
    IMG_20240528_162426_896.jpg
    ДВ762, slawuta5 та capt.A.Smollet подобається це.
  21. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    За матеріалами СБУ засуджено колаборантів, які «здавали» українських патріотів під час боїв за Харківщину та Луганщину

    Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали ще двоє ворожих поплічників, які допомагали окупантам на початку повномасштабного вторгнення рф.

    Один із них, фермер-колаборант із Сватівського району на Луганщині, отримав 12 років тюрми.

    За даними слідства, під час захоплення громади в березні 2022 року він «наводив» окупантів на помешкання учасників руху опору.

    Також зловмисник «підказував» домашні адреси односельчан, які виїхали на підконтрольну Україні територію або мають проукраїнську позицію.

    Таким чином він допомагав рашистам грабувати оселі місцевих жителів та «розквартировувати» в них російських вояків.

    Крім того, колаборант на власному авто возив командування окупаційного угруповання рф поблизу лінії фронту.

    За це поплічник агресора отримав перепустку, яка дозволяла йому вільно пересуватись по всій тимчасово окупованій території регіону.

    Співробітники СБУ затримали колаборанта одразу після деокупації частини Луганщини.

    Інший засуджений, ворожий пособник із Чугуївського району на Харківщині, отримав 11 років тюрми.

    У період захоплення громади він орієнтував окупантів на місцевості та «зливав» рашистам адреси українських патріотів.

    Після цього російські військові разом зі своїм поплічником вдиралися в оселі людей, викрадали їх, а потім грабували їхнє майно.

    Під час звільнення району Служба безпеки встановила місцеперебування зловмисника і затримала його.

    Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Харківській, Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва обласних прокуратур.
     

    Images:

    IMG_20240529_184018_297.jpg
    ДВ762 та capt.A.Smollet подобається це.
  22. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    СБУ затримала ще двох колаборанток на Херсонщині: одна з них «маскувалася» під вигаданим ім’ям

    Служба безпеки затримала ще двох колаборанток, які працювали на рф у період окупації правобережної частини Херсона.

    Серед них – колишня посадовиця місцевого підрозділу Фонду соціального страхування.

    Під час захоплення обласного центру вона підтримала рашистів, за що отримала «посаду» в місцевій окупаційній адміністрації рф.

    Там за протекції гауляйтера Сальдо фігурантка очолила так званий «відділ соцполітики».

    Перебуваючи у лавах псевдоустанови, колаборантка підшукувала «однодумців», з яких намагалась сформувати «штат» свого підрозділу.

    Також вона запроваджувала «законодавство» країни-агресора та переводила всі банківські розрахунки на російські рублі.

    Для конспірації ворожа поплічниця використовувала «псевдонім», яким, зокрема, підписувала «розпорядчі» документи.

    Після деокупації обласного центру вона залишилася у місті, а згодом влаштувалась до місцевого Пенсійного фонду.

    Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність фігурантки та її спроби сховатись в державній установі від правосуддя.

    Ще одна викрита колаборантка - мешканка Корабельного району Херсона. Під час окупації обласного центру вона вступила до «виборчкому» рашистів.

    Там вона агітувала місцевих жителів «проголосувати» за приєднання регіону до складу росії.

    Для збору «голосів» вона робила подворові обходи та агітувала місцевих жителів поставити у незаконних бюлетенях відмітки на користь рф.

    Після звільнення міста колаборантка намагалася переховуватися, однак Служба безпеки встановила її місцеперебування і затримала.

    Наразі слідчі СБУ повідомили обом зловмисницям про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

    Затримані перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

    Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій та Херсонській областях за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
     

    Images:

    IMG_20240530_171455_187.jpg
    IMG_20240530_171455_330.jpg
    ДВ762 та capt.A.Smollet подобається це.
  23. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    За матеріалами ДБР суд виніс вирок щодо 5 зрадників, серед яких два судді, ще 10 перебіжчиків чекають на правосуддя

    Працівники ДБР продовжують системну роботу з викриття та притягнення до відповідальності зрадників та колаборантів, які після російського повномасштабного вторгнення в Україну добровільно пішли на співпрацю з окупантами.
    Цього тижня за матеріалами розслідувань Бюро суд виніс вирок стосовно 5 зрадників, завершено розслідування та направлено до суду щодо 7 перебіжчиків, про підозру повідомлено ще трьом особам.

    15 років позбавлення волі з конфіскацією майна отримав колишній суддя Старобільського районного суду Луганської області. Його визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

    Також за матеріалами ДБР до 12 років позбавлення волі засуджено колишню суддю з окупованого Криму. Її визнано винною у державній зраді за ч. 1 ст. 111 КК України та призначене покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 років з конфіскацією майна.

    Правоохоронець з Нікольського району Донецької області за матеріалами ДБР отримав 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

    За матеріалами ДБР Київський районний суд Одеси визнав винним у державній зраді колишнього командира корвета «Тернопіль», який сьогодні воює проти України. Обвинуваченого засуджено до 15 років позбавлення волі за статтею ч. 1 ст. 111 КК України.

    Також 15 років тюрми заочно отримав колишній правоохоронець, який пішов на співпрацю з окупантами на Запоріжжі. Його визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Навесні 2022 року він добровільно пішов служити в «народну міліцію» окупованої Кам’янки-Дніпровської.

    Нагадаємо, що санкції статей державної зради та колабораціонізму можуть передбачати позбавлення волі на термін від 10 років та аж до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.
     

    Images:

    IMG_20240531_205724_336.jpg
    ДВ762 та capt.A.Smollet подобається це.
  24. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    СБУ закликає українців повідомляти про зрадників і колаборантів

    Маєте інформацію про таких осіб? Допоможіть їм швидше зустрітися з оперативниками Служби безпеки України!

    Це стосується тих громадян, хто допомагає ворогу на тимчасово окупованих територіях, коригує ракетні удари по наших містах, передає дані про розташування українських захисників або підтримує загарбників.

    Як можна швидко та безпечно передати нам інформацію:

    Скористатися чатботом СБУ «Stop russian war» ➡️ t.me/stop_russian_war_bot
    Знайти за посиланням сторінку Управління СБУ у Вашій області та скористатися вказаними контактами ➡️ bit.ly/regionsSSU

    Ми одразу розпочнемо опрацювання Вашої інформації. Анонімність гарантуємо!

    Наближаємо Перемогу України разом!
     

    Images:

    FB_IMG_1717179755294.jpg
  25. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    СБУ затримала ще одного інформатора рф, який шпигував за підрозділами ЗСУ, що обороняють Харків

    Служба безпеки зірвала нову спробу рф отримати актуальні дані про оборону Харкова. У результаті спецоперації в обласному центрі затримано російського інформатора, який шпигував за підрозділами Збройних Сил України.

    Зловмисником виявився колишній співробітник місцевого підрозділу розформованих внутрішніх військ. У квітні цього року окупанти дистанційно залучили його до співпраці як ідеологічного прихильника рашизму.

    За вказівками представника спецслужб рф, експосадовець намагався встановити пункти дислокації та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО, які обороняють Харків.

    Також в зоні його особливої уваги були місця можливого базування спецпідрозділу «Кракен» Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

    Щоб виявити «цілі», зловмисник регулярно обходив місто, де під виглядом прогулянок приховано спостерігав за локаціями Сил оборони.

    Ворожий інформатор використовував спеціально придбаний монокуляр із високою кратністю наближення та мінівідеокамеру.

    Вдома він переносив отримані відомості на гугл-карти та відбирав відеофайли для «звіту» окупантам.

    Розвідінформація потрібна була рашистам для підготовки нових серій ракетно-бомбових ударів по Харкову.

    Співробітники СБУ затримали інформатора у його власному помешканні. Крім того, спецслужба провела додаткові заходи, щоб убезпечити пункти базування українських військ.

    За даними слідства, фігурант потрапив у поле зору російської розвідки через власні антиукраїнські коментарі, які залишав у прокремлівських телеграм-каналах.

    Під час обшуку в помешканні затриманого вилучено мобільний телефон, відеокамеру, монокуляр та флеш-носії інформації з доказами його злочинної діяльності.

    Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

    Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.
     

    Images:

    IMG_20240603_111407_213.jpg
    IMG_20240603_111407_512.jpg
    IMG_20240603_111406_996.jpg
    IMG_20240603_111407_072.jpg
    IMG_20240603_111407_635.jpg
    IMG_20240603_111407_354.jpg
    IMG_20240603_111407_198.jpg
    Luftwaffen та capt.A.Smollet подобається це.
  26. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.335
    За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав зрадник, який готував ракетний удар по Миколаївській ТЕЦ

    Завдяки доказовій базі Служби безпеки, реальний термін ув’язнення отримав російський агент, який готував ракетний удар по енергетичній інфраструктурі Миколаївщини.

    Серед основних цілей ворога була теплоелектроцентраль, яка забезпечує опаленням майже половину житлових будинків та промислових підприємств обласного центру.

    Щоб уточнити інформацію про геолокацію і технологічні потужності ТЕЦ, зловмисник фотографував периметр енергооб’єкта.

    Співробітники СБУ своєчасно викрили ворожого агента, задокументували його розвідактивність і затримали у вересні 2022 року.

    Як встановило розслідування, засудженим є 74-річний мешканець Миколаєва, ідеологічний прихильник кремлівського режиму, якого окупанти дистанційно завербували влітку 2022 року.

    За співпрацю на користь рф зраднику обіцяли грошову «винагороду» та лояльне ставлення рашистів у разі захоплення регіону.

    За матеріалами Служби безпеки суд призначив зловмиснику 15 років тюрми.

    Його визнано винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

    Розслідування проводили співробітники СБУ у Миколаївській та Херсонській областях за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.
     

    Images:

    IMG_20240603_141744_404.jpg
    Luftwaffen та capt.A.Smollet подобається це.