Україна і світ. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Alex Richter, 9 бер 2016.

  1. InDex

    InDex Major

    Повідомлення:
    2.759
    Адреса:
    UA

    Український боксер Олександр Усик завоював титул абсолютного чемпіона світу у важкій вазі, перемігши британця Тайсона Ф'юрі
    Бій тривав 12 раундів та завершився перемогою Усика роздільним рішенням суддів.
    Усик став першим у 21 столітті абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі.
     
    1. Шеврони нашивки русні
      1500 грн.
    2. Затрофеїни бійцями 3 ОШБр. При звільненні Мощуна що на Київщині у 2022р Власник як і багато інших 20...
      1650 грн.
    3. 800 грн.
    4. Зрізані з одягу підара
      1 грн.
    5. Шеврон "Російського університету спецназу ім. В.В. Путіна" (м. Гудермес, Чечня) Матеріал - вінил h...
      400 грн.
  2. Лорд Грегори

    Лорд Грегори Oberleutnant

    Повідомлення:
    1.606
    Адреса:
    г. Чернигов
    Голова комітету у закордонних справах французького парламенту Жан-Луї Бурланже закликав владу дозволити Україні завдавати ударів французькою зброєю по території Росії.

    Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro

    Дослівно з листа Бурланже до французького керівництва: "Здається, настав час... Право на самооборону виключає право на недоторканність території агресора".

    Деталі: Він закликав відмовитися від "стриманості і прийняти рішення" за прикладом Британії, яка дозволила українським військам використовувати свою зброю проти Росії. Бурланже наголосив, що це буде абсолютно законно, оскільки покладе край асиметрії між агресором і жертвою.

    При цьому політик підкреслив, що ні Франція, ні інші західні партнери України не хочуть воювати з Росією, тому "мова йде не про їхнє втручання на театрі воєнних дій, а про зняття невиправданого табу".
     
    kripers338, Provada81, Prado та 11 іншим подобається це.
  3. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.819
    Адреса:
    Коростень Украина
    Олег Шарп

    Україна отримала 170-мильні M48 або 190-мильні M57 ATACMS із 470-фунтовими боєголовками на додаток до M39 та M39A1 ATACMS із суббоєприпасами.
    Просто уточню, що 190 миль - це 305 км.
     

    Images:

    d98e2f17-dafe-437d-85ea-9fd97cfc04a4.jpg
    ДВ762, BACA, filip57 та 17 іншим подобається це.
  4. moranno

    moranno General-major

    Повідомлення:
    6.296
    Адреса:
    Киев
    *⚡️Доки росія не виведе війська, США постачатимуть Україні зброю, необхідну для захисту країни.*

    Таку заяву зробив заступник американського посла в ООН Роберт Вуд під час засідання Радбезу, скликаного росією через поставки західної зброї Україні.
     
    ДВ762, filip57, Лорд Грегори та 13 іншим подобається це.
  5. moranno

    moranno General-major

    Повідомлення:
    6.296
    Адреса:
    Киев
    *⚡️Нідерланди нададуть Україні чергову партію бойових машин піхоти YPR-765 із бойовими станціями дистанційного керування,* повідомила міністерка оборони країни Оллонґрен у соцмережі Х.

    Напередодні Нідерланди вже поставили в Україну 207 бронемашин YPR різних типів.
     

    Images:

    IMG-8cbbe15acfe623847169cd3a890fdd75-V.jpg
    ДВ762, filip57, Лорд Грегори та 15 іншим подобається це.
  6. moranno

    moranno General-major

    Повідомлення:
    6.296
    Адреса:
    Киев
    *⚡️ЄС передасть Україні €2,8 млрд, отриманих від заморожених активів рф.*

    Про це повідомив голова МЗС Чехії Ян Липавський.
     

    Images:

    IMG-88186308c333a0383a8a6968e3d4591a-V.png
    ДВ762, filip57, Лорд Грегори та 7 іншим подобається це.
  7. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.819
    Адреса:
    Коростень Украина
    Україна просить партнерів збивати зі своєї території російські ракети над Україною або надати необхідні для цього системи ППО і літаки з відповідними технічними можливостями.

    Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ.
    "Немає жодного юридичного, безпекового або морального аргументу, який стоїть на шляху до того, щоб наші партнери збивали російські ракети над територією України зі своєї території. Ті, хто говорить, що такі дії були б ескалацією, маніпулюють", - сказав Кулеба.
    За словами міністра, Україна вже багато разів чула аргумент про необхідність уникнення ескалації. Однак за останні два роки єдиною стороною, яка займається ескалацією, є Російська Федерація, зауважив очільник МЗС.
    "Тому перше: ми дійсно просимо партнерів розглянути можливості, за яких російські ракети - не російські літаки з російськими пілотами на борту, а шматки заліза, які несуть смерть з Росії до України, - перехоплювалися б з території країн наших партнерів.
    Є альтернативне рішення: якщо ви не хочете цього робити, тоді просто надайте нам усі необхідні для цього засоби, ми розмістимо їх на території України і будемо самі перехоплювати ці ракети. Це системи ППО і бойові літаки з відповідними технічними можливостями.
    А займати позицію, за якої ми і ППО не передамо, і не будемо підтримувати збиття російських ракет з нашої території над територією України, - це і є позиція умиротворення агресора", - наголосив глава української дипломатії. Джерело: https://censor.net/ua/n3490602
     
    ДВ762 та Лорд Грегори подобається це.
  8. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.819
    Адреса:
    Коростень Украина
    Олег Шарп

    Щодо легітимності Зеленського. Максимально цинічний пост. Хочу тимчасово відкинути юридичну складову цього питання і на пальцях показати, що відбувається у реалі. Юридичну складову зараз тимчасово відкладаю в сторону тому, що, як юрист, вивчив цілі простирадла аргументів таких же юристів з тієї та іншої сторін, які з піною у рота доводили, що тільки їх висновки правильні. Хоча відповідний висновок повинен був зробити Конституційний суд - він і тільки він. Як би там як, а всі висновки зводились лише до двох варіантів -
    Зеленський легітимний до виборів президента, які відбудуться після скасування воєнного стану;
    Зеленський нелегітимний з 20 травня ц.р. і повинен передати повноваження Стефанчуку.
    А тепер про те, що відбувається у реалі.
    А у реалі відбувається процесс, який називається зовінішнім управлінням країною. Ми можемо заперечувати це, бити себе у груди, наскільки ми стали суб`єктивними, але ті, хто уважно аналізує процеси, давно вже зробив висновок, що на цьому етапі Україна на 80% управляється ззовні. Погано, це чи добре, але іншого варіанту ми наразі не маємо. Бюджет наповнюється грошима ЄС та МВФ, левова частка зброї надходить з країн НАТО, американські та європейські комісари періодично приїжджають в Україну, щоб корегувати процес управління державою. Бо як мені розповідав деск-офісер Держдепу, іноді Володимир Олександрович видавав такі ідеї та пропозиції, що у зовнішньополітичному відомстві та Пентагоні люди хапались за голову. Не те, щоб тут вважали його проросійським зрадником (принаймні, я про це не чув), але дуже дивувались його імпульсивності та (до певного часу) некомпетентності.
    Знаю, що напередодні 20 травня посол Бріджіт Брінк радилась з основними політичними гравцями України стосовно розвитку подій після цієї дати. Всі політичні партії (включаючи ЄС) висловились за пріоритет варіанту, який передбачає виконання Зеленським своїх повноважень до наступних виборів президента. Окрім цього, Стефанчук (той ще боягуз) категорично відмовився перебирати на себе фактичне управління державою. Між тим, і Брінк і Блінкен у ході останнього відвідування Києва, дали зрозуміти, що певним чином наполягатимуть на президентських виборах наступного року. Якщо ситуація на ЛБЗ не буде заморожена, США та ЄС готові стовідсотково профінансувати організацію мобільних виборчих дільниць для тих мільйонів українців, які перебувають за кордоном, а також налагодити такий технічний процес в Україні, який би передбачав голосування без скупчення людей біля виборчих дільниць, а також серед військових на передовій. Поки цей план дуже сирий, але він "на столі".
    Повернемось до Зеленського.
    Виходячи з вищевикладеного, зовнішнє управління вирішило, як мінімум, упродовж наступного року вважати Зеленського абсолютно легітимним президентом. Про це зробили заяви основні представники наших донорів: ЄС, США та МВФ. До них ще затесалась ООН, але то організація, яка нічого не вирішує. Тобто, що ми маємо на виході: українські політичні партії та представники зовнішнього управління підтвердили легітимність Зеленського ще, як мінімум, на рік. Між тим, залишається досить великий прошарок громадян України, який з цим не згоден. Що планує робити цей прошарок українців? Обмежиться гнівними постами у фейсбуці, криками про своє трактування верховенства права чи все ж таки підкріпить свій гнів організацією ініціативної групи і поведе людей на Майдан відстоювати свою правду? Щось я не бачу бажаючих це робити. Особливо, якщо мета такого "майдану" - зміна шила на мило (Зеленського на Стефанчука). А тому, виходячи з реалій, які нам запропонувало зовнішнє управління, і які одноголосно схвали всі політичні партії України, пропоную зосередитись на максимальній допомозі ЗСУ. Це головне, що ми маємо робити на цей час. Все інше - пустопорожні емоції.
     
    Лорд Грегори, proview та Oprishok подобається це.
  9. БукинГена

    БукинГена Hauptmann

    Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    1940
    Лоти
      на продажу:
    231
      продані:
    4.273
    Повідомлення:
    2.416
    Адреса:
    Где то за городом...
    Відбувся офіційний візит в Україну делегації Збройних Сил Французької Республіки на чолі з начальником Об’єднаного штабу Збройних Сил Французької Республіки генералом Тьєрі Бюркаром.

    Зустрічаючи свого колегу, начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Анатолій Баргилевич відзначив, що приїзд шановного Тьєрі Бюркара у цей складний для нашої держави час є свідченням системної підтримки і солідарності у війні проти російської федерації.

    Під час візиту іноземну делегацію ознайомили з оперативною обстановкою в районах ведення бойових дій, навели факти порушення противником правил ведення війни та вчинення злочинів проти людяності. Сторони також обговорили питання експлуатації переданого французькою стороною озброєння та техніки, перспективи надання військової допомоги, зокрема в захисті українського неба, а також подальше вдосконалення обороноздатності України.

    На завершення зустрічі начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Анатолій Баргилевич подякував французькому колезі за суттєву військово-технічну допомогу, а також підготовку військовослужбовців ЗС України як на території Франції, так і в рамках «Місії Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні».
     
    Лорд Грегори та capt.A.Smollet подобається це.
  10. БукинГена

    БукинГена Hauptmann

    Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    1940
    Лоти
      на продажу:
    231
      продані:
    4.273
    Повідомлення:
    2.416
    Адреса:
    Где то за городом...
    Швеция выделяет 75 миллиардов крон (6,45 млрд евро) на военную помощь Украине на 2024-2026 годы, по 25 миллиардов шведских крон (2,15 млрд евро) каждый год. Отмечается, что эта поддержка может предоставляться в форме бесплатной передачи оборонного оборудования, финансовых взносов и финансовой поддержки на закупку оборонной продукции.
     
    Хейль, Лорд Грегори, A10A та 4 іншим подобається це.
  11. БукинГена

    БукинГена Hauptmann

    Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    1940
    Лоти
      на продажу:
    231
      продані:
    4.273
    Повідомлення:
    2.416
    Адреса:
    Где то за городом...
    Габриель Елифтерю — заместитель директора Совета по геостратегии в Лондоне и научный сотрудник Йорктаунского института в Вашингтоне, обобщил (текст конца 2023 года) примерные оценки производства 155-миллиметровых снарядов в союзных Украине странах - на начало полномасштабной войны, на данный момент и в будущем.

    По состоянию на начало полномасштабной войны Европа производила около 450 тысяч снарядов 155-го калибра в год. Производителями были 15 компаний в 11 странах. Основными были: Германия с Rheinmetal, производство около 100 тысяч в год, Швеция с Saab, также около 100 тысяч, Испания, с общим производством компаний в около 150 тысяч, Норвегия с Nammo, около 20 тысяч, Франция с Nexter, около 15 тысяч, Польша с PGZ, около 30 тысяч, Великобритания, около 20 тысяч, Чехия, с компаниями CSG и STV, десятки тысяч снарядов в год.

    Несмотря на все бюрократические и прочие задержки, Европа смогла значительно нарастить производство снарядов и продолжает наращивать дальше. Примерные оценки по состоянии на конец 2023 и первую половину 2024 года: немецкий Rheinmetal - 450 тысяч снарядов в год (с учетом фабрик в других странах. В частности, австралийская фабрика производит 100 тысяч снарядов), шведский Saab - 200 тысяч, чешские компании совокупно - 150 тысяч. США к 2023 году вышли на уровень производства в 360 тысяч снарядов в год.

    К концу 2024 года ожидается, что Rheinmetal будет производить 600 тысяч снарядов, норвежский Nammo - 80 тысяч, французский Nexter - 36 тысяч. Производство США к концу 2024 года должно достигнуть 700 тысяч снарядов в год.

    Более того, ожидается, что в 2025 году шведский Saab сможет производить 400 тысяч снарядов в год, а американское совокупное производство достигнет 1,2 миллиона снарядов.

    Таким образом, к концу 2024 года совокупное производство союзных Украине стран сможет выйти на необходимый Украине уровень в два миллиона снарядов, что позволит Силам обороны Украины ежедневно выпускать по противнику примерно по шесть тысяч одних только 155-миллиметровых снарядов каждый день. При этом Силы обороны используют далеко не одни только 155-миллиметровые снаряды.
     
    BACA, slawuta5, Ben Gun та 5 іншим подобається це.
  12. БукинГена

    БукинГена Hauptmann

    Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    1940
    Лоти
      на продажу:
    231
      продані:
    4.273
    Повідомлення:
    2.416
    Адреса:
    Где то за городом...
    Вважаю, ці аєростати будуть працювати на польсько-українському кордоні та видавати інформацію усім зацікавленим сторонам:)


    Польща придбала у США розвідувальні аеростати Barbara для посилення власної ППО

    Вартість контракту становить 960 мільйонів доларів. Аеростати допомогатимуть системі ППО виявляти ракети літаки, безпілотники й надводні судна в радіусі понад 300 кілометрів.

    Віцепрем’єр-міністр - міністр національної оборони Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Польща буде другою після США країною у світі, яка використовуватиме ці аеростати.

    Аеростати Barbara обладнані радарами, які сканують повітряний простір та земну поверхню, бортовими радарами раннього попередження зі здатністю ідентифікувати "свої-чужі" об'єкти, а також системами наземного керування.

    Однією з головних переваг аеростатів у порівнянні з пілотованою авіацією є можливість тривалішого часу перебування у небі та відсутності екіпажу на борту.
     
    BACA, slawuta5 та ponab подобається це.
  13. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.819
    Адреса:
    Коростень Украина
    Починаючи з 27 травня, місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм вестиме у Варшаві дискусії з представниками влади України «щодо заходів економічної політики у контексті четвертого перегляду Програми розширеного фінансування (EFF)»
    Команда Міжнародного валютного фонду перебуває в Києві, де обговорюватиме ризики для економіки України, повідомили в пресслужбі МВФ.
    «Команда МВФ на чолі з головою європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером розпочинає сьогодні зустрічі у Києві з представниками влади України й іншими партнерами. Дискусіїї фокусуватимуться на ризиках, перед якими постала економіка України, та цілях економічної політики влади», – заявив постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян.
    За повідомленням, після цих зустрічей, починаючи з 27 травня, місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм вестиме у Варшаві дискусії з представниками влади України «щодо заходів економічної політики у контексті четвертого перегляду Програми розширеного фінансування (EFF)».
     
  14. БукинГена

    БукинГена Hauptmann

    Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    1940
    Лоти
      на продажу:
    231
      продані:
    4.273
    Повідомлення:
    2.416
    Адреса:
    Где то за городом...
    Представитель политической партии президента Франции Эмманюэля Макрона заявил, что стремление Франции к более активному участию в войне в Украине продвигается и находит отклик в других европейских странах. Об этом пишет Newsweek.

    Бенджамин Хаддад, считающийся ведущим голосом во французских внешнеполитических дискуссиях, заявил в кулуарах конференции Леннарта Мери в Эстонии на прошлой неделе, что НАТО и ЕС должны "перевернуть ситуацию".

    Макрон стремится вывести Москву из равновесия. Одно из его недавних предложений — разместить силы НАТО на территории Украины для небоевых задач. Хотя США отвергают такую идею, она все же нашла сторонников в Европе, особенно в странах, расположенных вдоль границ с РФ.

    «Было интересно наблюдать, что в первые пару дней все говорили: "Это только позиция Франции"», — отметил Хаддад.

    С тех пор ведущие европейские лидеры изменили свое мнение и выразили свою поддержку этому предложению или, по крайней мере, открытой дискуссии по такому вопросу, добавил от.

    Среди прочих, президент Чехии Петр Павел, премьер-министр Эстонии Кая Каллас, министр иностранных дел Польши Радослав Сикорский и глава МИД Литвы Габриэлюс Ландсбергис.

    Хаддад напомнил, что сейчас на границе с Беларусью дислоцировано значительное количество украинских войск, чтобы предотвратить потенциальное вторжение с севера.

    По его словам, западные силы могут быть развернуты вдоль этой границы, как войска в странах Балтии или Польше, чтобы освободить часть украинских войск для отправки на фронт.
     
    proview, Хейль, комотд та 2 іншим подобається це.
  15. moranno

    moranno General-major

    Повідомлення:
    6.296
    Адреса:
    Киев
    *⚡️Британія надіслала Україні пакет допомоги для зміцнення ППО.*

    Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

    В Україну направляють військовий пакет вартістю 150 млн фунтів стерлінгів (понад €217 млн ) для посилення повітряної та морської оборони.
     
    proview, filip57, Мансур Львович та 8 іншим подобається це.
  16. moranno

    moranno General-major

    Повідомлення:
    6.296
    Адреса:
    Киев
    *⚡️Вже завтра США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні на $275 млн*, — Associated Press.

    За інформацією видання, пакет включатиме артилерійські ракетні системи високої мобільності (HIMARS), а також 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди.
     
    proview, filip57, Мансур Львович та 10 іншим подобається це.
  17. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.819
    Адреса:
    Коростень Украина
    Ударні дрони атакували російську надгоризонтну радіолокаційну станцію раннього виявлення «Воронеж-ДМ» у Краснодарському краї.

    Про це повідомляють РосЗМІ.
    Удар був завданий по території 818 окремого радіотехнічного центра, який знаходиться біля населеного пункту Глубокий.Там розміщено дві антенні решітки дециметрового діапазону зі складу надгоризонтного радіолокаційного комплексу раннього виявлення «Воронеж-ДМ».
    За інформацією видання Astra, удар був завданий ударним безпілотником, вранці 23 травня 2024 року.
    Внаслідок удару, на території військової частини в/ч 41003 розпочалась пожежа.
    Про загиблих та поранених наразі нічого невідомо.
     

    Images:

    Copy-of-Copy-of-Copy-of-Copy-of-Copy-of-9-1.jpg
    Screenshot_20240523-163142-322-902x1024.jpg
    proview, filip57, Мансур Львович та 11 іншим подобається це.
  18. moranno

    moranno General-major

    Повідомлення:
    6.296
    Адреса:
    Киев
    *⚡️Нідерланди та союзники закуплять для України додаткове військове обладнання на €175 млн.*

    Про це повідомляє міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.
     

    Images:

    IMG-895928234a14316fe90d5af9ebbc7d73-V.jpg
    proview, filip57, Likeoff та 9 іншим подобається це.
  19. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.819
    Адреса:
    Коростень Украина
    Lusi Nesterenko

    [​IMG][​IMG]У Львові проходить форум харошіх руzzкіх росопозиції.
    Серед учасників радник голови ОП Михайло Подоляк.
    В тому числі Ходорковський, який заявляв що скоро впаде Харків та Одеса.
    Вони там взагалі вже береги попутали? Що це взагалі таке?
    Може ще з кремля когось «запросити»???
     

    Images:

    445093284_1123326985453491_4941886008071564942_n.jpg
    441512099_1123327108786812_1478772801582301506_n.jpg
    capt.A.Smollet подобається це.
  20. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.819
    Адреса:
    Коростень Украина
    Jaroslav Lisevich

    Львів'яни і всі українці, як вам новина?
    Це з чиєго дозволу харошієрусскіє приїхали у Львів? Та хоч би в яке місто України!!! 11 рік війни!!! І серед цих апазіціонних антипуцьканістів, навіть ті, хто прогнозував взяття Києва за 3 дні. І як завжди, наша СБУ і погранки все проспали чи просрали? А як тоді пояснити присутність головного ОПівського пропагандіста Подляка на цьому збіговиську? До чого нас готують? Панять и прастить?
    Це типу пан мер не знав?
    ,,Пишуть, що у Львові ZAXID.NET теж звернувся за коментарем до СБУ Львівщини. Там повідомили, що не мають інформації про згаданий захід.
    Про проведення у Львові «Форуму вільної Росії» повідомив один із його співорганізаторів, ексдепутат Держдуми росії Ілля Поньомарьов. Він опублікував відео виступу радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, який виступив на відкритті форуму. Сам Подоляк про участь у Форумі на своїх сторінках не повідомляв.
    На Форумі російської опозиції у Львові були такі “антипутінські” персонажі:
    Марк Фейгін — російський політичний діяч, екс-адвокат
    Ілля Пономарьов — колишній депутат держдуми росії
    Ростислав Мурзагулов — російський письменник.
    Олексій Барановський — учасник сил “Свобода росії”
    Анастасія Кириленко — російська журналістка.
    Євгенія Чирікова — колишня екоактивістка
    Марат Гельман — російський колекціонер, публіцист. Заступник директора Першого каналу з червня 2002 року по лютий 2004 року. Політичний консультант Віктора Януковича в часи Помаранчевої революції.
    Петро Царьков — екс-заступник голови ради депутатів Красносільського району Москви
    Олександр Осовцов — російський політик.
    Роман Попков — російський публіцист.
    Гаррі Каспаров — від Форуму вільної росії).
     
  21. kelt

    kelt Oberst

    Повідомлення:
    4.995
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Військові розповіли CNN про бої за Липці на Харківщині: Укріплення не були підготовлені. Зовсім.
    Всі позиції зараз відбудовує піхота власноруч.


    Репортери CNN зняли репортаж з Липців (Харківська область), де наразі йдуть бої з російськими окупантами. Журналісти показали життя військових під постійною небезпекою атаки дронів та поспілкувалися з українськими воїнами. Військові 13-ї бригади оперативного призначення НГУ "Хартія" розповіли, що оборонні позиції у цьому районі були зовсім не підготовлені і їх доводиться будувати піхотинцям.

    Про це йдеться у репортажі CNN, передає Цензор.НЕТ.

    "Бійцям 13-ї бригади Нацгвардії "Хартія" доводиться терпіти, адже ставки тут величезні. Невпинний наступ Росії має ключову мету: якщо вони візьмуть Липці, то зможуть розмістити артилерію в радіусі другого міста України, Харкова, за 20 хвилин вниз по дорозі", - йдеться в репортажі. Командир Олександр дивиться на один із численних записів з безпілотників. "Ви самі бачили, як усе горить. Так відбувається щоночі", - сказав він.

    Олександр розповів, що з боку ворога воюють підготовлені професійні солдати: "Ми бачимо це з їхнього обладнання та тактики".

    Він також відповів на запитання про те, які укріплення були на місці перед раптовою російською атакою: "Тут нічого не було підготовлено. Нічого. Зовсім нічого. Всі позиції зараз відбудовує піхота власноруч".

    Українські військові продемонестрували журналістам радянську артилерійну гармату 1940-х років виробництва, яку вони використовують. Вони використовують, що правда новіші снаряди. Однак пускають лише десять снарядів на день, коли восени було сто, йдеться у матеріалі.

    Відео за посиланням https://www.cnn.com/2024/05/22/europe/ukraine-russia-lyptsi-kharkiv-intl
     
    OlgyV подобається це.
  22. БукинГена

    БукинГена Hauptmann

    Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    1940
    Лоти
      на продажу:
    231
      продані:
    4.273
    Повідомлення:
    2.416
    Адреса:
    Где то за городом...
    У США завершила навчання на F-16 перша група українських пілотів

    "Пілоти проходили навчання на 162-й авіабазі Національної гвардії в Тусоні", - заявила речниця повітряних сил Нацгвардії США Ерін Ханніган.

    Речниця не розповіла, скільки українських військових входило до групи, наголосивши, що це є отриманням вимог оперативної безпеки.

    Зараз українські пілоти прямують до Європи для додаткового навчання.
     
    proview, Хейль, capt.A.Smollet та 4 іншим подобається це.
  23. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.819
    Адреса:
    Коростень Украина
    Швеція поповнює власні запаси свого парку БМП на заміну тим машинам, які передали Україні, а також готується поставити Україні більше CV90 у новітній версії

    Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на "Голос Америки", про це йдеться в повідомленні компанії BAE Systems, яка виготовляє БМП.
    "Ці нові CV9035 MkIIIC розширять можливості як шведської, так і української армії та забезпечать екіпажі покращеною бойовою обізнаністю, підвищеною мобільністю, захистом і здатністю до ураження", - заявив виконавчий директор компанії BAE Systems Hägglunds Томмі Густафссон-Раск.
    У компанії наголосили, що таким чином новий контракт поповнить власні запаси БМП Швеції, які вона раніше подарувала Україні. Торік Стокгольм передав Києву 50 таких машин.
    Нагадаємо, міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен оголосила, що її країна разом із союзниками закуплять для України обладнання військового призначення на 175 млн євро. Джерело: https://censor.net/ua/n3491077
     
    filip57, Komo, proview та 6 іншим подобається це.
  24. БукинГена

    БукинГена Hauptmann

    Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    1940
    Лоти
      на продажу:
    231
      продані:
    4.273
    Повідомлення:
    2.416
    Адреса:
    Где то за городом...
    Соединенные Штаты готовят новый пакет военной помощи Украине на сумму 275 миллионов долларов. Об этом пишет издание Reuters со ссылкой на свои источники.

    По словам журналистов, пакет будет включать в себя 155-мм артиллерийские снаряды, высокоточные авиационные боеприпасы и очередную партию наземной техники.
     
    filip57, proview, Хейль та 5 іншим подобається це.
  25. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.819
    Адреса:
    Коростень Украина
    Тут результати шикарні підїхали цього удару.
     

    Images:

    441220623_2689044531245726_2100277741376066931_n.jpg
    441226127_2689044561245723_9158280908145271475_n.jpg
    A10A, Komo, proview та 6 іншим подобається це.